Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

RolePlay server - REKRUTACJA

Militjades

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chcę z góry przeprosić jeśli zły dział. Niestety nie mogę się tu u was połapać.

Opis projektu:

Będzie to w 100% RolePlay serwer. Na początku będą 3 miasta, każde miasto będzie posiadać 1 króla, strażników, obywateli miasta, farmerów, górników , myśliwych (królem jak i innymi profesjami będą gracze).

Rozbudowana miasta:
Po zebraniu odpowiedniej ilości surowców przez drwali, górników itp. Król może zarządzić rozbudowę miasta:
*Zbudowanie murów później ich ulepszenie do levelu 3
*Budowa statku - możliwość podróżowania przez mieszkańców danego miasta
*Ulepszenie  kuźni (możliwość wytwarzania lepszych zbroi, broni dla strażników
*Ulepszenie tartaku - więcej drewna dla miasta
Reszty można się domyślić.
GIF65876.gif

Miasta:
*Miasta mogą ze sobą handlować surowcami
*Mogą zawrzeć pakt z danym miastem jak i wszcząć wojne
*Każde miasto będzie unikalne pod różnymi względami

Eventy:
Różnego typu eventy przede wszystkim dla strażników ( obrona miasta przed bandytami lub pojawienie się smoka na wzgórzu )

Myślicie pewnie jak ma działać system rozbudowy miasta - proste, przed restartem serwera administracja wrzuca mapę z "usługami". które wykupił król.
Kogo szukam:
*Webmaster ( dodanie do strony statystyk miast pod względem złota, surowców itp.)
*Skrypter do pomocy ( zaawansowany )
*Mapper ( najlepiej dwóch - znających się na rzeczy ! )
*Grafika

Czym ja się zajmę:
Skryptami, dedykiem, projektem

Aktualny zespół:
ErMex- zarządca projektu
Arts18 - mapper 

Wgląd na Gospodarkę miasta przez doradców:
o9lOZod.png
Ważniejsze informacje wyświetlą się na czerwono takie jak zlokalizowanie położenia smoka, depozyt rare itemów itp.

Aktualne profesje:
gvRL6VE.png
6 podstawowych profesji. Zostaną dodani:
-Blacksmith(pisałem wyżej opis)
-Bandit(bandyci będą głównie czerpać zysk z napadania na konwoje, które będą transportować surowce między miastami)
-Spy((już wkrótce)
-Doctor(już wkrótce)
i innych

Możemy tworzyć ten projekt nawet rok ale żeby był dopracowany i ze wszystkimi moimi ideami (jest ich o wiele więcej niż wymienionych w temacie). Więcej info dla wtajemniczonych ( już nie raz skopiowano mój pomysł ;(  ).

Moje GG: 28148144

Dotacje - możesz nas wesprzeć!

how-to-add-paypal-donate-button.png
Przy kwocie minimum 20 zł wspierając nas otrzymujesz:
-pewny udział w beta testach
-możliwość zaprojektowania własnego mieszkanie w grze
-konto premium na start serwera

Opublikowano

Ciekawy pomysł lecz rozbudowę miasta tez bym zautomatyzowal bo nie sadze ze będzie wam się chciało dodawać codziennie nowa mapę

Będzie się chciało. Poza tym rozbudowa będzie tak jak w prawdziwym życiu trochę trwać - nic od tak nie zbudowano. Planuje w przyszłości tak jak mówisz zautomatyzować, tzn. mniejsze budowle będą automatycznie budowanie w czasie teraźniejszym na serwerze a następnie zapisywane w pliku otbm.

Opublikowano
Skrypt dla górnika skończony w 60%, wystarczy dodać kamienie, samorodki złota i tak dalej.

Kamienie przedstawione w gife są 'rare' będą pojawiać się rzadko w kopalniach i z jednego górnik może wydobyć od 2 do 7 sztuk.

(wartości mogą uleć zmianie)

tpd4fDo.gif

Opublikowano

Zgłaszam się na Beta Testera. W późniejszym czasie donejty polecą. W jaki czas planujecie to wykonać ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...