Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Client exalion + binka z pythonem 2.7 i nowym granny - PROBLEM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Mam problem z klientem Exaliona i binką od terenza (ta z nowym pythonem, granny itp.).
Klient uruchamia się bez problemu, mogę się zalogować i zaraz po tym mam dość nieprzyjemną rzecz:

WSfJ794.png

Pliku "tlon.tga" faktycznie nigdzie nie ma, ale co najdziwniejsze, ten błąd nie występuje kiedy odpalę tego clienta ze standardowej binki exaliona. Jedyne co robię, to podmieniam DLLki od granny i pythona, wrzucam paczkę libów i zmieniam IP na swoje. Ma ktoś pomysł o co może chodzić? Nagrodzę maxem za pomoc.

Z góry dzięki

Opublikowano

Plik tlo ci pewnie unpacker uszkodził. Co do cmd to czym binke kompilowałeś ? ja miałem taki błąd na vs 2008 trzeba dodatek mieć sp1 :)

Opublikowano

Binka jest kompilowana w VB 2013 w trybie debug, żebym miał konsolę. Na kliencie Lajk'a 40k działa bez problemu. Na Exalionie błąd jak ten u góry. Przesiadam się na Exaliona, bo ten 40k Lajka pobugowany i nie chce mi się z tym wszystkim pierniczyć. Kiedy wrzuciłem uiscript, rooty i locale z 40k działało, ale nadal te bugi

Gość Lajk™
Opublikowano

To że zbugowany to wiem, nie musisz tak oczerniać :c 

1. Poszukaj plik select/tlon.tga

2. Jeśli takowy jest zmień ścieżke na np. locale/pl/ui/tlon.tga

3. Zmień ścieżke w loginwindow na locale/pl/ui/tlon.tga

Powinno pomóc.

Opublikowano

Poradziłem sobie przed chwilą w trochę inny sposób. Wrzuciłem czyste okna logowania, wyboru postaci etc. i śmiga ;) po lajku zostawię za chęć pomocy :)

@up

Nie oczerniam :P po prostu jest trochę do roboty z tym klientem, a nie chce mi się zbytnio aż tak z tym bawić :P

A tego pliku nigdzie nie ma, szukałem

Gość Lajk™
Opublikowano

Poradziłem sobie przed chwilą w trochę inny sposób. Wrzuciłem czyste okna logowania, wyboru postaci etc. i śmiga ;) po lajku zostawię za chęć pomocy :)

@up

Nie oczerniam :P po prostu jest trochę do roboty z tym klientem, a nie chce mi się zbytnio aż tak z tym bawić :P

A tego pliku nigdzie nie ma, szukałem

Ale i tak możesz spróbować z moim sposobem, to będziesz miał fajne okienka. :D

Wiem, może kiedyś poprawie go to wrzucę wersje "finalną" i mam nadzieje że nikt się już nie rozczaruje. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...