Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hobbit cz.2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

W tym temacie chciałbym z osobami zainteresowanymi tym tematem, porozmawiać na temat Hobbita cz.2 ( Pustkowie Smauga ).

Oglądałem ostatnio z nudów tą część w TV ( na TVN ) i zdziwiło mnie to, że z filmu ubyło kilkanaście minut taśmy. Przykład?

1.) Akcja u Beorna - ubyło powitania z Beornem, przedstawieniem się wszystkich Krasnoludów itd.

2.) Akcja w Zielonym Lesie, gdzie ubyło podtopienie Bombura i ciągłe szukanie drogi.

3.) Akcja w Dol Guldur - zabrakło spotkania z ojcem Thorina, ucieczki z nim.

4.) Hmm, czwartej sceny zapomniałem, ale naliczyłem 4 lub 5 scen.

Czy w kinie w dniu premiery była puszczona wersja " uboższa " tzn. dopiero później wypuścili wersję rozszerzoną?

I tak w ogóle, można kupić na płycie wersje rozszerzona? Patrzę teraz na swoje płyty ( i to w dodatku blu ray ) i mam zwykła wersję;/ a na necie są filmy z edycją rozszerzoną...

Czemu tak postąpili, że puścili później wersję rozszerzoną? 

­

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Tak, w kinie była wersja "uboższa".

Z Władca Pierścieni też tak było i na pewno nie tylko z nim. Tak już to chyba jest. Sam nie wiem dlaczego Hobbit 2 jest podzielony na dwie części, może po premierze filmu je dorobili, albo byli w ich tworzeniu i dodali je tylko w Internecie :v

Co do kupna to także nie wiem. Sam posiadam zwykle wersje (także Blu-Ray), a jak chodziłem po sklepach typu Empik, to na półkach nadal można znaleźć "uboższą" wersje Hobbita.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...