Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z atakami na serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Mamy z kolegami mały ts 50 osób dziennie max i ddosuje nas  od piątku serwer który ma 300 osób dziennie mamy własny  vps i tak wgl podszywają się i piszą że zmieniamy ip od wczoraj zauważyliśmy jak wbiły trzy osoby i wyszło 10 osób  ktoś jakoś pomoże ? kiedy mój admin napisał na ich serwerze że nie poleca go bo ddosują inne serwery dostał bana i ddosy na swoje łącze. Zaczęły się ddosy wtedy kiedy  hosting na którym mam vpsa miał już zamknięty support (support od pn do pt) byłby ktoś w stanie  nam pomóc ?  stali użytkownicy myślą nad znalezieniem nowego tsa. Ja na szczęście zabezpieczyłem się i wbiłem na ich serwer z internetem z telefonu (mam zmienne ip)nie Wiemy co mamy zrobić.Mam Parę Stron które Zarabiają i przez te ddosy tracę zarobki.

Opublikowano

@koksik3825

Domyslam sie ze to arubacloud

Bardzo latwo ddosowac takie VPS

Zmien hosting na lepszy z ochrona

Proponuje tez uzyc CloudFlare

Opublikowano

Wyślij mi na pw ip tych ts,ow co się reklamują 

Polecam zaktualizować ts,a do najnowszej wersji 3.0.12.3 

ok

@koksik3825

Domyslam sie ze to arubacloud

Bardzo latwo ddosowac takie VPS

Zmien hosting na lepszy z ochrona

Proponuje tez uzyc CloudFlare

planujemy na ovh ale na razie jeszcze  myślimy   nad tym

znowu to samo :/

Opublikowano

Był gościu z tamtego tsa pod innym nickiem miał nick martin rozmawiał z moim adminem suezem i dawał żądania

<19:35:55> "Martin": jestes?
<19:36:00> "SueZ": ta
<19:36:05> "Martin": dasz yt i vip'a?
<19:36:20> "SueZ": bez reklamy tsa z +150 wyświetlen nie
<19:36:25> "SueZ": i vipa bez  5 ludzi nie daje
<19:36:37> "Martin": ok nie to nie czyli lecimy ok
<19:36:43> "SueZ": nara
<19:37:16> "Martin": nq
<19:37:47> "Martin" rejoined chat.
<19:39:24> "Martin" rejoined chat.
<19:40:55> "Martin1" rejoined chat.
<19:41:36> Your chat partner has disconnected.
<19:41:37> "Martin1" rejoined chat.
<19:43:16> "Martin1": to
<19:43:17> "Martin1": jak
<19:43:18> "Martin1": ?
<19:43:26> "SueZ": ilu was jest ?
<19:43:41> "Martin1": ja chce range vip i yt bo znowu jebne w ts3
<19:43:43> "Martin1": jak chcesz
<19:43:44> "Martin1": 
<19:44:13> "Martin1": czyli leci
<19:44:13> "Martin1": ok
<19:44:14> "SueZ": dawaj najwyżej pojdzie własciciel do sądu bo ma strony na maszynie na ktorych zarabia

Z 50 osób dziennie zrobiło się 13

Opublikowano

odkryłem że ten serwer 350 slotów robi sobie taką akcje reklamową wbija pod nickiem np. bota  pisze że  zmieniamy ip  ( w moim przypadku dał sobie nick zapomnieni) i  potem ddosuje serwer tylko że  u mnie na serwerze są tacy ludzie co mają go gdzieś i  próbuje nam zabrać ludzi już od piątku ale mamy cały czas tyle samo.

Opublikowano

@koksik3825

Arube można wyrzucić w kilka sekund. Zmień hosting bo ataki będą cały czas na tak słabe maszyny jak aruba

Opublikowano

Wyślij mi na pw ip tych ts,ow co się reklamują 

Polecam zaktualizować ts,a do najnowszej wersji 3.0.12.3 

Nowy crasher jest!

odkryłem że ten serwer 350 slotów robi sobie taką akcje reklamową wbija pod nickiem np. bota  pisze że  zmieniamy ip  ( w moim przypadku dał sobie nick zapomnieni) i  potem ddosuje serwer tylko że  u mnie na serwerze są tacy ludzie co mają go gdzieś i  próbuje nam zabrać ludzi już od piątku ale mamy cały czas tyle samo.

Jeżeli pisaliśmy na gg, to mogę Ci zaoferować też reverse proxy po UDP (ale wtedy) każdy użytkownik ma te sam adres ip oraz wyższy ping.

Witaj! Daj mi ich IP na pw to się trochę z nimi pobawię. Tez miałem ataki na serwer więc wiem co czujesz ;/

Nic nie zrobisz, bo zapewne są lepiej przygotowani na takie sytuacje.

Lepiej dmuchać na zimne i być zabezpieczony przez kilka firewalli i mieć połączenie z kilkoma routerami brzegowymi.

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano

Mam Parę Stron które Zarabiają i przez te ddosy tracę zarobki.

Szukasz tu pomocy? @VMWare - nie pomoże ci bo wie tyle co przeczyta na wikipedii, jeśli zarabiasz kokosy to dlaczego k***a nie przejdziesz na hosting płatny z jaką kolwiek ochroną anty-ddos xD xD xD xD xD

@koksik3825

+ CloudFlare i po kłopocie.

Zapewne cloudflare na TS3 :O

Opublikowano

Mam Parę Stron które Zarabiają i przez te ddosy tracę zarobki.

Szukasz tu pomocy? @VMWare - nie pomoże ci bo wie tyle co przeczyta na wikipedii, jeśli zarabiasz kokosy to dlaczego k***a nie przejdziesz na hosting płatny z jaką kolwiek ochroną anty-ddos xD xD xD xD xD

@koksik3825

+ CloudFlare i po kłopocie.

Zapewne cloudflare na TS3 :O

Cloudflare nadaje się na ochrone stron www lub ataków L7 skierowanych w twoja strone www.

Mają też wiele serwerów, które działają jak CDN i oferuja szybsze wczytywanie sie strony www.

Cloudflare nie maskuje i nie zabezpiecza atakow DDOS na serwery teamspeak.

Dot. pytania hurina?

Dlaczego nie przejde na hosting z ochrona anty-ddos?

Widze, że nie dorosłeś do spraw ataków ddos i mylisz pojęcia.

Exploity,Crashery atakują daną aplikacje, a nie cały serwer np. vps. Mam większe doświadczenie z stawieniem czoła atakom dos lub ddos. Dla Ciebie liczy się tylko ochrona z hosteamu, gdyż nie umiesz nawet ustawić regułek w iptablesie lub stworzyć tunelowania ipsec lub gre.

Uważasz, że blazingfast nie ma ochrony, ale nawet jeśli zaatakujesz moją aplikację, która używa protokołu TCP nie będziesz umiał tego wyłączyć.

Przytoczę argument, który za czasów ataku na serwer dum***.net zostałem wywalony, gdyż nie pomogłem w rozwiązaniu tego problemu, ale jeżeli bałeś się wklepać reguł iptables oraz złewałeś moje prośby dot. teamviwier'a.

Proszę o nie ocenianie mojej osoby bez podania argumentòw, gdyż mam dosyç prowadzenia konwersacji z debilami.

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano

Pozwolę sobię zacytować twój post

Mam tunele GRE / IPIP, które wytrzymają wieksze ataki niż ten twój serwer razem wzięty.

Do infrastruktury tunelow GRE należą :

- Serwer Game z OVH
- Serwer dedykowany z Voxility
- Serwer z Blacklotus
- Serwer z blazinga
- Serwer z ddos-guard.net.

Nic więcej nie muszę dodawać do tego co napisałeś -.-  Widać że jesteś mistrzem ogarniania ataków :)

Zapomniałem doczytać

Przytoczę argument, który za czasów ataku na serwer dum***.net zostałem wywalony, gdyż nie pomogłem w rozwiązaniu tego problemu, ale jeżeli bałeś się wklepać reguł iptables oraz złewałeś moje prośby dot. teamviwier'a.

K***a stary twoje "limitowanie" jak stwierdziłeś nie pomagało w żadnym stopniu tak się chwalisz kurwa a gówno z tego wychodzi :((

Opublikowano

też mam problem tylko że u mnie to był exploit zaktualizowałem tsa do najnowszej wersji i wszystko jest dobrze ale też się frajernia u mnie reklamowała

Opublikowano

U mnie też się reklamowali ale polecieli na zakres coś tam próbowali ddosować ale nie ze mnną te numery :D  serwer jak stoi tak stoi twardo przy ich atakach marnych nawet ping nie podskoczył i los był na poziomie 0% 

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

@topic już dawno po atakach ale zostało tylko 10 osób :/

Jeżeli masz dalej problem z atakami zgłoś się do mnie również jestem w posiadaniu fixa w binarce na ataki crashera nowego 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...