Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy z attempting to reconnect i DNS Black List.

Dyzson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Witam serdecznie.

Od dłuższego czasu borykam się z problemami dotyczącymi mojego połączenia z League of Legends.

( od razu dodam, tak czytałem wszystkie wątki  i tematy dotyczące takich problemów, nic włącznie z WTFast nie pomogło )

Opis problemu:

Np. Gram sobie gram, w pewnym momencie tracę kontrolę nad postacią. Wyświetla się napis attempting to reconnect.

Nie mogę się poruszać, ale przez około 10-20 sekund widzę, co się dzieje dookoła. ( jak poruszają się przeciwnicy )

Po około 30 sekundach wszystko zamiera. I teraz albo po chwili wszystko się odlaguje i wróci do normy, albo muszę zresetować całkowicie grę. (wyłączyć wszystkie procesy)

Nie są to chwilowe skoki pingu, bardziej wygląda to na kilku sekundową utratę połączenia między mną, a serwerem Riotu.

​Często też, gdy zostawię włączonego klienta na parę godzin widzę w powiadamianiach, że utracił on kilkanaście razy połączenie.

Miałem kiedyś taki problem jedynie z klientem, pomogła wyłączenie pomocy IP, jednak tym razem problem występuje także w grze.

Postanowiłem napisać do supportu o pomoc. Ostatecznie dostałem taką odpowiedź:

Wyniki wskazują, iż Twoje IP znajduje się na czarnej liście na serwerach DNS. Twój komputer prawdopodobnie został zainfekowany wirusem, który rozsyła spam.

Bardzo proszę ściągnąć program antywirusowy, który pomoże w oczyszczeniu komputera ze złośliwego oprogramowania np. Kapersky Internet Security (darmowa wersja 30dniowa).

Po instalacji proszę o zaktualizowanie baz danych, ponowne uruchomienie komputera i wykonanie pełnego skanowania komputera (to może zająć trochę czasu - jednak cierpliwość w tym momencie będzie na wagę złota).

Po wykonaniu tych kroków zmień proszę hasło dostępu do swojej poczty internetowej.

Aktualizacja na serwerach dns może zająć trochę czasu (nawet kilka dni).

Gdy będziesz widział, że status blacklisty serwerów dns zniknął z analizy a gra nadal nie będzie działała poprawnie to skontaktuj się ze mną ponownie.

Wszystko spoko, tylko od zawsze posiadam program ESET i na pewno na moich komputerze niema żadnego typu złośliwego oprogramowania.

DNS'y używałem Google, od nie dawno przesiadłem się na OpenDNS.

Pytanie najważniejsze, czy mogę jeszcze podjąć jakieś kroki, aby problem rozwiązać?

Domyślam się, że ten kontakt z supportem nie rozwiąże moich problemów.

Może jest jakaś możliwość skontaktowania się z dostawcą internetu, aby on to naprawił?

Moim dostawcą jest Play, posiadam internet LTE.

Jak wiadomo play ma w dupie swoich klientów, a ich internet jest g****o wart.

Niestety muszę się jeszcze męczyć z nim rok.

Kiedyś miałem te same problemy w CS: GO, jednak ustały same, teraz pojawiły się w Lolu.

Dodam jeszcze, że w tym czasie internet działa poprawnie. Nie rozłącza mnie z serwerem TS3, przeglądarka działa poprawnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...