Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dodawanie/Przerabianie zbroi/broni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano! :D

Przychodzę tu pewnie z błahym problemem/pytaniem, ale jestem dosyć nowy w tym temacie i wziąłem się za serwery metina tak 4fun i żeby się samemu nauczyć. Kto wie może kiedyś się nauczę i uda się coś stworzyć :D

Moje pytanie jest takie:

Gdy przerabiam istniejącą już zbroję np. taki Hwang i duplikuję go, żeby zrobić na nim np. jeszcze system ulepszania to gdzie muszę dodać jeszcze wpis oprócz item_proto i item_list, aby była ona widoczna na postaci, jeśli w ogólę trzeba bo może to ja coś źle robię.

Za pomoc daję ++

Opublikowano

System ulepszeń refine_proto jak się nie mylę co z czego się robi + potrzebne ulepszacze itp.

tumblrmv8l.gif

Members | ProUser | PostmakerPostwriter | Wojownik Duszy

Opublikowano

System ulepszeń refine_proto jak się nie mylę co z czego się robi + potrzebne ulepszacze itp.

To akurat ja wiem :D Mam po prostu problem z widocznością zbroi :D

np. warrior_m.msm w root musisz pododawać :)

Czyli muszę w moim przypadku "skopiować" wpis Hwanga i dać w nowej linijce do roota? :p

@Edit

Ten Hwang jest już w plikach gry tylko pod innym ID :p

@Edit2

To będzie dotyczyć tylko zbroji na woja (po nazwie pliku) czy ja źle rozumiem? :D

Opublikowano

Skoro zrobiłeś kopie hwanga np, nadałeś mu inną nazwę zrób na przykładzie np właśnie wcześniejszego wpisu zmień nazwę modelu/dds jaką nadałeś przy edycji.
Jeśli nie widzisz zbroi w item_proto nie nadałeś nr z msa.

tumblrmv8l.gif

Opublikowano

Skoro zrobiłeś kopie hwanga np, nadałeś mu inną nazwę zrób na przykładzie np właśnie wcześniejszego wpisu zmień nazwę modelu/dds jaką nadałeś przy edycji.

Jeśli nie widzisz zbroi w item_proto nie nadałeś nr z msa.

Ten numer z value3? Bo jeśli tak to jest ustawiony na taki sam jak ten Hwang :p

@Edit

Czyli wychodzi na to, że muszę dorobic teraz nowy wpis w tym Hwangiem w .msm do roota?

Muszę dokładniej prześwietlić te msn i zobaczyć na jakiej zasadzie są stalki od +0 do +9 porobione.

Opublikowano

value3 masz nr z msa który zrobiłeś pod nowy hwang, w cliencie musi być +0/+9 ma takie same value bo to jeden model tylko specular inny a świecenie samo pobiera po nr przedmiotu z końcówką +7/+9

tumblrmv8l.gif

Opublikowano

@LukandeR czyli muszę po prostu skopiować wpis Hwanga i tylko nadać mu nowy numer, ktory wpiszę w value3? A co do tego swiecenia nie ustawia się go w mysql? Bo ja chcę robić itemy na zasadzie "stopni" (I II III) czy po prostu może w klientowym item_proto dać +0 itd. i wtedy będzie trzeba dla każdego stopnia robić kolejne wpisy w .msn? Wybaczcie, że tak wypytuje, ale wolę się upewnić i wiedzieć na przyszłość :p

Opublikowano

Np

Group ShapeData67 <--- nr porządkowy 
	{
		ShapeIndex			40071 <--- nr value3
		Model				"soccer_Germany.GR2" <--- nazwa modelu
		SourceSkin			"soccer_Germany.dds" <--- nazwa dds
		TargetSkin			"UEFA02.dds" <--- nazwa dds
	}

Model\dds dajesz do katalogu z zbrojami, jeśli jest tylko inna dds kolor wygląd ale model hwangu nie musisz kopiować gr po prostu zmieniasz targetskin.

Uzupełniasz item proto o nowe walue jakie nadałeś Tyle konwerujesz dajesz do root pakujesz pliki pakerem powinno śmigać.

tumblrmv8l.gif

Opublikowano

@LukandeR Hwang nie jest modyfikowany tylko chcę zrobić z niego 3 stopnie czyli powielić wpisy w item_proto mysql, zeby były 3 te same (np. +0-+3) U mnie w bazie ta wersja podstawowa ma value3 równy 24 (tak samo ustawiłem w tych, które ja chcę dodać z systemem stopni czyli mają te same value3 co standardowe) Mógłbym prosić o jakiś kontakt z Tobą? ;p Wtedy może szybciej dojdziemy do wyniku niż takie pisanie na forum i może szybciej dowiem się jak to się robi :D

Opublikowano

gg masz, jeśli ma ciągle mieć wygląd hwanga bez innej kolorystyki/nowej dds nić grzebać w msm postaci nie musisz jedynie dodać w item proto o takim samym value3.

tumblrmv8l.gif

Opublikowano

gg masz, jeśli ma ciągle mieć wygląd hwanga bez innej kolorystyki/nowej dds nić grzebać w msm postaci nie musisz jedynie dodać w item proto o takim samym value3.

Właśnie o to chodzi, że mam te same value3, ale zbroi dalej nie widać. Da się ją ubrać (ikone w itemlist dodałem) dodaje bonusy, ale nie widać jej na postaci :/

Mam gg

Opublikowano

A spakowałeś pakerem do item_proto clientowego i dałeś tam gdzie powinno ono być +spakowanie/zamienienie tego pliku w twoim cliencie?

tumblrmv8l.gif

Opublikowano

A spakowałeś pakerem do item_proto clientowego i dałeś tam gdzie powinno ono być +spakowanie/zamienienie tego pliku w twoim cliencie?

Tak, użyłem sobie Toolsa do tego od Terenzo (na jego plikach jestem) i pakerem potem spakowałem do clienta i wgrałem do locale podmieniłem, spakowałem locale i podmieniłem w cliencie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...