Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Sinusbotem - nie łączy się z serwerem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podaj więcej info, jakieś logi z konsoli?

proszę 

2016-03-06T13:47:57+01:00 Starting instance ts3server://188.209.52.214?port=9987&nickname=Ts-enji.pl%20-%20Poczekalnia%2024%2F7&password=&channel=&channelpassword=
2016-03-06T13:48:04+01:00 KILL [admin] OK
2016-03-06T13:48:04+01:00 TSClient quit.
Opublikowano

Możliwe, że twój serwer blokuje określone adresy IP, które próbują połączyć się z serwerem.

Czy sinusbot znajduje się na tej samej maszynie?

1980497.jpeg
Opublikowano

spróbuj uruchomić bota komendą:

LC_ALL="pl_PL.UTF-8" xinit /opt/ts3soundboard/ts3bot -- /usr/bin/Xvfb :1 -screen 0 800x600x16 -ac

Pozdrawiam, ArrMeeR

Opublikowano

Możliwe, że twój serwer blokuje określone adresy IP, które próbują połączyć się z serwerem.

Czy sinusbot znajduje się na tej samej maszynie?

nie na osobnej

spróbuj uruchomić bota komendą:

LC_ALL="pl_PL.UTF-8" xinit /opt/ts3soundboard/ts3bot -- /usr/bin/Xvfb :1 -screen 0 800x600x16 -ac

nic nie pomogło

Opublikowano

Jeżeli adres IP maszyny jest z określonej puli adresów, którą twój hosting blokuje, niestety bot się nie połączy. 

Spróbuj dodać adres VPS do whitelisty, choć nie wiem czy w tym przypadku pomoże.

1980497.jpeg
Opublikowano

Jeżeli adres IP maszyny jest z określonej puli adresów, którą twój hosting blokuje, niestety bot się nie połączy. 

redion ja ci moge passy podać i zobaczysz okej ? bo może coś źle skonfigurowałem .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...