Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procesor a pasta termoprzewodzaca

Minelife

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy pisze w odpowiednim dziale, nie znalazlem innego dzialu odpowiedniego dla mojego pytania.

Konczy mi sie pasta na procesorze, po jakims czasie grania i nagrzaniu sie go, odcina zasilanie i restartuje komputer. Po paste do sklepu moge wybrac sie dopiero w srode lub czwartek, niektorzy mowia ze na krotki czas mozna zastapic ja pasta do zebow. Moje pytanie do was brzmi, czy na ten okres kilku dni moge zastapic paste termoprzewodzaca, ta zwykla pasta do zebow? Tak aby nie narazic procesora na przegrzewanie a zebym mogl pograc w bardziej wymagajace gry?

Opublikowano

Sensodyna dobrze sobie radzi, możesz spróbować ale oczywiście i tak kup pastę termoprzewodzącą.

Nie radził bym na sensodynie grać w bardzo wymagające gry które obciążają procka.

3299714609807431174823.jpeg

Opublikowano

­Nie dasz rady wytrzymać do środy?

Przecież to kilka dni, no chyba że musisz codziennie grać, lub korzystać z komputera, no to w takim razie ta pasta może na te kilka dni wystarczyć, ale nigdy nie będzie nic lepszego niż sama pasta.

qbAFfcA.jpg

Opublikowano

No to są chyba jaja, żeby sobie pastę termoprzewodzącą zamieniać na sensodyne...  B) Pasta ci się nie kończy. Kończą się jej właściwości. Włącz w windowsie tryb oszczędzenia energii i zamów pastę. Automatycznie zegar powinien się obniżyć i nic się nie przegrzeje... poza tym procesor ma zabezpieczenia, które chronią go w sytuacji kryzysowej.

Opublikowano

Nie wiem czy pisze w odpowiednim dziale, nie znalazlem innego dzialu odpowiedniego dla mojego pytania.

Konczy mi sie pasta na procesorze, po jakims czasie grania i nagrzaniu sie go, odcina zasilanie i restartuje komputer. Po paste do sklepu moge wybrac sie dopiero w srode lub czwartek, niektorzy mowia ze na krotki czas mozna zastapic ja pasta do zebow. Moje pytanie do was brzmi, czy na ten okres kilku dni moge zastapic paste termoprzewodzaca, ta zwykla pasta do zebow? Tak aby nie narazic procesora na przegrzewanie a zebym mogl pograc w bardziej wymagajace gry?

Jesteś pewien, że to temperatura? Bo równie dobrze może to być zasilacz.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...