Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Syndra

titeczeK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem całkiem przyzwoicie ;)

+Dość łatwa farma

+Dużo CC przydatnych do 1v1 i TeamFightów

+Bardzo mocny nuke

+Dobra w TF ze względu na parę obszarowych umiejętności

-Dość trudno się nią gra, szczególnie gdy chcemy w pełni wykorzystać jej potencjał

-W early game szybko wypala się z many

-Trzeba umieć trafiać skillshotami (L# to rozwiązuje ( ͡º ͜ʖ ͡º))

Gdy ją porządnie wymainujesz to jesteś w stanie z łatwością carrować gry :)

916741414680034286162.png

Opublikowano

jako main Syndra, powiem Ci, że jeżeli potrafisz nią grać - zawsze będzie dobra. Keruje gierki łatwo. :)

+ aoe stun, jeżeli dobrze trafisz. Bardzo dobra inicjacja ganka, teamfightu

+ slow 

+ poke z Q

+ bardzo mocny ult, w late 3/4 hp zabiera 

+ duży zasięg skilli  (chociażby w+e)

- zdecydowanie skillowy champ

- brak escape, do powstrzymania kogoś masz tylko "e" 

Opublikowano

@LordeVasto (EloBuddy też, kappa)

Aktualnie gram na koncie kolegi, który ją posiada (nie ma co robić z hajsem a kupił tak sobie) i nawet dobra postać. Maksymalna ilość kul do ulta to ok.5? 3 z nią + 2 maksymalnie mi się udało zrobić. Jak ktoś ma jeszcze plusy lub jakieś rady do niej to zapraszam.

Opublikowano

Ja jakoś nie widzę poweru w Syndrze. Dawno nie grałem na/z Syndrą, która zaorała. Jej stun jest śmiesznie łatwy do uniknięcia. Ja bym na Twoim miejscu wybrał Ahri/Lissandrę/Lux

Opublikowano

Nie jest zla, ale są lepsze champy jak te wyzej wymienione.

Najwiekszym minusem jest podatnosc na ganki przez brak mobilnosci.

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngLordeVasto (EloBuddy też, kappa)

Aktualnie gram na koncie kolegi, który ją posiada (nie ma co robić z hajsem a kupił tak sobie) i nawet dobra postać. Maksymalna ilość kul do ulta to ok.5? 3 z nią + 2 maksymalnie mi się udało zrobić. Jak ktoś ma jeszcze plusy lub jakieś rady do niej to zapraszam.

Max możesz  użyć ulti mając 7 kulek do tego musisz mieć 45% cdr i jak 1 kulka ma znikać łapiesz ją w W czekasz jak najdłużej i wypuszczasz do tego są potrzebne szybkie palce i dobry komp, ktoś wyżej pisał że ciężko trafić wystarczy ogarnąć Q+E jeśli enemy mają mobilnego jnglera nie ma sensu jej brać prawie każdy gank kończy się twoją śmiercią ale jesli przetrwasz do late to adc umiera na Q+E i R, jak złożysz rylai nie da sie jej gonić, bardzo manożerna w early 

Opublikowano

Dobra Syndra (a takich jest bardzo mało) zmiecie Cię z powierzchni ziemi tuż po 6 poziomie. Jednak ta zdecydowana większość Syndr nie potrafi grać ta postacią więc wniosek jest z tego, że Syndra jest słabym championem. Niby ma cc ale rzadko kiedy faktycznie trafi, ult wymaga dużej wprawy, wszystkie skillshoty oprócz ulta strasznie łatwe do uniknięcia. Pomyśl nad innymi championami, może Ahri?

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

@up Ahri próbowałem (też na koncie kolegi) jest ciut manożerna, jak cisnę typa na combo ale jak najbardziej. Dzięki za pomoc, do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...