Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki

Gość Majoreq.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Majoreq.
Opublikowano

Hej, mam zamiar kupić sobie słuchawki do słuchania muzyki. Koszt w granicach 700zł. Nie do grania. Muzyka Rockowa/komercyjna. Myślałem nad Beats Solo2, JBL Everest 300 lub Sony 100AAP. Z góry dzięki.

#KolejnyEdit:

Chodzi mi o takie, które mają dobry dźwięk, wygląd, są wygodne i oczywiście szpanerskie (tak wiem, jestem skromny)

Opublikowano

Z czego będziesz słuchał?

Masz jakieś dobre źródło?

Jakiego brzmienia oczekujesz?

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

­Napisał Pan w statusie, że sypie lajkami, więc poproszę moje lajki. 

Z poważaniem, Sztalixon. 

AKG M220 PRO
AKG K550
AKG K240 Studio
Brainwavz HM5

Gość Majoreq.
Opublikowano

@Zeciarz

1.Z komórki, czasami z komputera.

2.Takie profesjonalne raczej nie :)

3.Naturalnego, trochę basowego.

@Sztalixon ty się o swoje lajki nie upominaj, dostaniesz...

#Edit: Następne lajki jutro i pojutrze, limit :(

Opublikowano

To teraz jeszcze pytanie czy chcesz w ten budżet upchnąć jakąś kartę dźwiękową.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Gość Majoreq.
Opublikowano

To teraz jeszcze pytanie czy chcesz w ten budżet upchnąć jakąś kartę dźwiękową.

Nie

PS. Zobacz, co zedytowałem na górze postu, to bardziej do tego :)

Opublikowano

To w takim razie weź AKG K550, nie są jakieś trudne w napędzeniu (w sensie, że nie wymagają jakieś porządnej karty dźwiękowej, ale oczywiście przydałoby się), mają całkiem sporą ilość basu, nie są naturalne, są bardziej neutralne. 

@TrueFaith mógłby pomóc, bo ogarnia ten temat i to mocno.

Gość Majoreq.
Opublikowano

@Zeciarz a przy słuchaniu z mp3/telefonu też można używać z tą kartą? Bo już się gubię :santa:

Opublikowano

@Majoreq. nie. Zeciarzowi chodzi o kartę dźwiękową do komputera - na usb, lub pci.  

Chcesz kupić porządne słuchawki i słuchać muzyki z telefonu. Uwierz, że karta jest równie ważna, co dobry sprzęt, a nawet ważniejsza.

Dobre słuchawki z gównianą kartą = słabo.

Przeciętne słuchawki (nawet jakieś SuperLux za 150zł) + porządna dźwiękówka = mega.

Taka to różnica, bierz to co ładnie wygląda, bo w telefonie nie będzie większej różnicy. Jak chcesz "super bas" to weź SkullCandy Crusher. Jednak to nie jest to samo, co naturalny bas.

Sam mam i słucham na nich wszystkiego, co musi mieć dużo basu, ale nie zastąpi to porządnej dźwiękówki i jakimiś dobrymi AMPami.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Gość Majoreq.
Opublikowano

@JacoH do kompa to raczej nie potrzebuję. Mam Logitech G633 które się dobrze sprawują. Bardziej chodzi mi coś na zewnątrz, na podróż czy do posłuchania sobie czegoś w samochodzie. Chodzi o dobry dźwięk, wygląd i trochę szpanu (wiem, wiem...) Z czego w takim razie najlepiej słuchać? Z MP3, z telefonu? Mam jakiegoś starego IPoda Shuffle, a telefon Hułałej P8. Co byś polecał w takiej sytuacji zrobić? Mogę dokupić coś do tego.

Opublikowano

FiiO e6/ e11 czyli przenośne wzmacniacze słuchawkowe <- doczepiasz do paska, podłączasz jakieś tam swoje swagerskie słuchawki i jesteś hipsterem w oczach wszystkich.

ze słuchawek to nie wiem, bo szpanerskie jak bitsy to płacisz za znaczek, nie za dźwięk

167161466687770313241.png

Opublikowano

Obczaj Brainwavz HM5. Dobra średnica, wysokie lekko przyciemnione, troszkę wyeksponowany bas. Średnia izolacja od otoczenia, bardzo wygodne pady natomiast same słuchawki mocno dociskają do głowy więc przydało by się rozciąganie jeśli ma być komfort idealny. K550 będą za nudne

Gość Majoreq.
Opublikowano

Z tego, co pokazywaliście to wydaje mi się, że najlepszym wyborem będzie K550. Pójdę do MediaMaxu i zobaczę. Jak będą wygodne to kupię, a jak nie wezmę te Brainwavz HM5. Porównam je sobie. Mam mały łeb, więc z wielkością i mocą docisku raczej nie będzie problemów. Zastanawiam się, czy w końcu kupić ten przenośny wzmacniacz.

Gość Majoreq.
Opublikowano

Mam pytanie, gdzie kupić najtaniej te AKG K550? Jeśli allegro, to podajcie linki do konkretnych ofert :)

@Zeciarz @TrueFaith

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...