Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam mikrofonu studyjnego do 500zł

HexiPlayGames

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Tak jak w temacie, szukam mikrofonu do gier za 500zł który miałby dobrą jakość dźwięku oraz nie było szumów, bo kiedyś jak kupowałem mikrofon ale to był inna cena i nie do nagrywania, to były lekkie szumy, jak się podgłaśniało.
Pozdrawiam.

Opublikowano

XRL to tak jak USB, a nie firma, chyba nie skojarzyles, potrzebujesz interfejsu, ale wychodzi lepiej, tylko wydaje mi sie, ze bedziesz troszke musial dolozyc, zwlaszcza jesli chodzi o nowki, nie wiem jaki tani mixer czy co tam z xrl Ci polecic, ale mikrofon to audiotechnica at2020 z*******a, ze 350-400zl max, jest tez wersja na usb, ale sporo drozsza.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

­Polecam ci mikrofon Blue Snowball dobra jakość dźwięku, zakupiłem go za 130 zł w dobrej promocji. Cena się waha 200-300 zł i uważam, że warto :) 

Opublikowano

Administracja? Maakinnnn, nie no, pomylilo Ci sie cos :D Podsumowujac do sztywnych 500zl mozna brac blue yeti, blue snowball tez dobry, 300zl kosztuje (nie patrz nawet na wersje z dopiskiem ICE), ale no jednak slabszy od yeti, logiczne. 

Opublikowano

na pewno polecasz ten mikrofon czy robisz sobie żarty?

K***a chłopie ktoś ci doradza a ty jeszcze narzekasz... Oczywiście @up doradził ci wartościowe mikrofony. Yeti jak nabardziej popularny i dobry ( oceny innych).

Opublikowano

na pewno polecasz ten mikrofon czy robisz sobie żarty?

Jestem zaufana osoba, nie moge sobie robic zartow, o to chodzi w tym wszystkim, dlaczego tak sadzisz? Jak chcesz cos jeszcze wiedziec jeszcze to @ i zapytaj, napisalem o wszystkich mikrofonach w tym watku, cos musisz wybrac, wszystko czarno na bialym.

Opublikowano

Jeśli ma być to po prostu mikrofon do nagrywania/streamowania z gier to wystarczą Ci popularne mikrofony pojemnościowe, za granicą szał robi Auna Mic 900. Jest stosunkowo tania i oferuje bardzo dobrą jakość dźwięku, myślę że zadowoli Cię taki sprzęt. Testy możesz znaleźć na youtube, głównie od niemców. Moim zdaniem mikrofon zdecydowanie bardziej opłacalny od wszelkich Blue Yeti

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@Oski0202 wybrałem blue yeti, jeszcze jedno pytanie, do niego trzeba jakiś pop filtrer kupić aby szumów nie było?

To nie to tego sluzy, tylko zeby nie bylo slychac glosek wybuchowyk jak "p" lub np. "b", a przy okazji dmuchanie i plucie w majk "zatrzymuje" w sumie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...