Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zadanie Domowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem że nie powinienem pisać tutaj ale tam nikt nie odpisuje a tutaj dużo osób jest :P Nie piszcie że zły dział i co to tutaj robi i czemu nie umiesz sobie poszukać bo tylko robicie spam.

Mam na głowie dużo innych lekcji bo mam festyn za 4 dni i jeszcze matma,Przyroda i hista.

(Nawet jeżeli moderatorowi nie pasuje to do kosza można.)

Potrzebuje zadania domowego z polisha związanego z Biednymi. Czy wole dawać im kase czy brać.

Ja wole dawać. (Będzie dużo plusów bo mam tutaj 2 konta :P)

aaklifesig.png
Opublikowano

y.. np. Biednym lepiej dawać jakieś pięć-dziesięć złotych jak się zauważy że grzebie w śmietniku.Lecz gdy wiesz że on to wywali na alkohol noto mu nie można dawać.Można też zalecić mu jakąś pracę (jeśli ma się namiary),np. sprzątanie ulic.

Choć gdy są już pod wpływem alkoholu lepiej się do nich nie zbliżać.A o pieniądzach w takim razie ani nie mówić.Trza też czasami tym ludziom współczuć gdy śpią w korycie dla sarn w lesie,u kogoś na ganku. Lecz gdy są upici i śpią w rowie noto już nie.

A i nie ten dział no ale odpowiedziałem.nie wiem czy to pół kartki A4....

daj+ i 5*

1282582859-U159970.png

Orion; Shinsoo ; Wojownik Body 45 lvl i rośnie ON

Opublikowano

W sumie to cie rozumiem teraz sam mam diagnozy z wszystkiego to trzeba się uczyć bo to jest jakieś 30% oceny

1248991649.gifDziękuje!

Pomogłem? Kliknij na +

Opublikowano

omg nie ten dział

Pomogłem?? daj + to tylko 1 sekunda i po sprawie a jak nie dasz to będziesz miał to na sumieniu do końca życia

Opublikowano

A ja tylko powiem, że lepiej biednym kasy nie dawać. Nie nauczą się wtedy samodzielności i będą myśleć, że inni ludzie zawsze ich wspomogą w chwilach potrzeby. Niech się sami nauczą zarabiać, to nie jest takie trudne.Dla każdego zawsze znajdzie się praca. Może nie koniecznie kokosy, ale lepiej mieć swojego grosza.

Opublikowano

Sądzę, iż biednym powinniśmy dawać ale w sytuacjach gdy są naprawdę potrzebujący. Najlepiej dawać im od razu coś do jedzenia po to aby otrzymanych pieniędzy nie zaprzepaścili ,np. na alkohol lub inne używki. Podsumowując biednym powinniśmy bardziej dawać niż odbierać aby nie pogarszać ich sytuacji społecznej.

Opublikowano

Za to co napisał Procesor ja bym dostał max =2 :)

Ja wolę dzielić się z potrzebującymi, ponieważ wiem, że nie każdy w życiu ma tyle szczęścia co ja i pieniądze które ja wydam na rzeczy kompletnie nieprzydatne (Premka do WR^^)* mogą im bardzo pomóc. Wiem, że kiedyś i ja mogę się znaleźć w takiej sytuacji, a wtedy na pewno chciałbym otrzymać pomoc od dobrych ludzi. Niestety wśród biednych, są ludzie pokrzywdzeni przez los, ale są też uzależnieni od alkoholu i innych używek. Dlatego zamiast dawać pieniądze bezpośrednio, wolę się angażować w różne akcje, np. zbiórki żywności, czy zbiórki pieniędzy, prowadzone przez różne fundacje.

Chcesz to proszę bardzo :]

Edit: * Nawias pomiń xDD

Admin Cienia
Opublikowano

Ja bym nie dawał nic, mają od tego ośrodki typu MOPS.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...