Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2 pary słuchawek nie działają ani na laptopie ani na telefonie (bez dotykowym)

acdc662

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Działają tylko wtedy gdy postaram się je bardzo powoli wkładać lecz głos (na telefonie, na laptopie głos jest) jest tylko wtedy gdy naciskam przycisk przy mikrofonie.

Powiem jeszcze że inne słuchawki, 4 miesiace kupione działają znakomicie.

Na innym telefonie dotykowym słuchawki działają bez problemu.

Opublikowano

Te słuchawki mają inny wtyk(4pinowy), w twoim starym telefonie i laptopie jest wejście na zwykły mini jack(3pinowy) dlatego nie możesz do końca ich włożyć(ew. musisz mieć wciśnięty przycisk) bo dźwięk będzie niepoprawny. A w nowszych telefonów są od dawna montowane wejścia na 4 pinowe słuchawki.

Opublikowano

Te słuchawki mają inny wtyk(4pinowy), w twoim starym telefonie i laptopie jest wejście na zwykły mini jack(3pinowy) dlatego nie możesz do końca ich włożyć(ew. musisz mieć wciśnięty przycisk) bo dźwięk będzie niepoprawny. A w nowszych telefonów są od dawna montowane wejścia na 4 pinowe słuchawki.

Są na to jakieś przejściówki?

Opublikowano

Pewnie są tylko musiał byś kupić odpowiednie by działały jak należy :  jack 3 pin na jack 4 pin

Z obsługa mikrofonu  mniej więcej takie są : 

product-large,,pr_2015_2_5_10_53_22_374.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Pewnie są tylko musiał byś kupić odpowiednie by działały jak należy : jack 3 pin na jack 4 pin

Z obsługa mikrofonu mniej więcej takie są :

product-large,,pr_2015_2_5_10_53_22_374.

Tylko, że ja mam sluchawki douszne i one mają razem mikrofon i sluchawki, a nie dwa ...

Na to coś jest?

Opublikowano

Co nie mają dwa? A ile mają mieć jak chcesz też podłączyć mikrofon? Nie chcesz mikrofonu to sobie utnij końcówkę do mikrofonu albo kup przejściówkę bez. 

To chyba ślepy jesteś i nie widzisz że dokładnie pod takie słuchawki z mikrofonem jest przejściówka,  słuchawki 4 pin JACK na 3 pin Jack + mikrofon do zwykłego sprzętu i gniazd w niektórych telefonach/tabletach albo komputerze lub laptopie. 

Opublikowano

Co nie mają dwa? A ile mają mieć jak chcesz też podłączyć mikrofon? Nie chcesz mikrofonu to sobie utnij końcówkę do mikrofonu albo kup przejściówkę bez. 

To chyba ślepy jesteś i nie widzisz że dokładnie pod takie słuchawki z mikrofonem jest przejściówka,  słuchawki 4 pin JACK na 3 pin Jack + mikrofon do zwykłego sprzętu i gniazd w niektórych telefonach/tabletach albo komputerze lub laptopie. 

Chodzi mi żeby przejsciówka 4 pin była na (tak jak na zdjęciu):

Ale z tego co widzę to raczej nie ma

(3 pin)

post-1241918-0-31051600-1457547163_thumb.jpg

Opublikowano

Jest do kupienia tylko musisz sobie znaleźć gdzie, to to samo co podałem. 

To co podałeś nie jest do słuchawek tylko adapter MIKROFONU 

BETSO_LEMO-JACK_Adaptor_2%20(1).jpg

Opublikowano

Nie no nie wierzę :/ wczoraj słuchawki działały cały dzień razem z mikrofonem i słuchawkami, a dzisiaj albo działa mikrofon albo słuchawki.

Tej przejściówki nie mam bo takiej jak ci pokazywałem (z jednym jackiem) to nie znalazłem.

@Edit

Mój laptop to Lenovo G510

Opublikowano

Przecież napisałem że to nie jest od słuchawek to nie znajdziesz takiej skoro jest do MIKROFONÓW. 

Przejściówki są tylko je sobie musisz  poszukać  i zabulisz z 20-80 zł albo zrobić samemu.

Jak widać masz tylko jeden problem, nie podobają ci się najnormalniejsze które są do tego typu słuchawek 4 pin 82-203-159-02.jpg

Opublikowano

Przecież napisałem że to nie jest od słuchawek to nie znajdziesz takiej skoro jest do MIKROFONÓW. 

Przejściówki są tylko je sobie musisz  poszukać  i zabulisz z 20-80 zł albo zrobić samemu.

Jak widać masz tylko jeden problem, nie podobają ci się najnormalniejsze które są do tego typu słuchawek 4 pin 82-203-159-02.jpg

Mój laptop ma tylko jedno wejście i musi być jeden jack...........

Opublikowano

Była mowa o słuchawkach a nie laptopie.

Też musisz kupić przejściówkę albo zrobić odpowiednią do słuchawek.  Są 2 typy przejściówek Jack 4 pin i 4 rodzaje podłączeń. 

delock-adapter-jack-stereo-m-4pin-amp-gt446896396_868.jpg

Opublikowano

Mój laptop ma tylko jedno wejście i musi być jeden jack...........

Przecież nikt ci nie każe podłączać dwóch... i tak chodzi ci tylko o słuchawki(dźwięk) a nie o mikrofon.

@down

Taka przejściówka dalej powinna działac

Opublikowano

Chodzi o to że nie każda przejściówka będzie mu działała.

Ma gniazdo 4 pin i jacka 4 pin i nie działa w nim bo są inaczej podpięte piny ( zamieniona masa i mikrofon ) , zwykle tego typu przejściówki albo się kupuje i sprawdza czy działają albo robi kupując gniazdo i Jack 4 pin i potem robi połączenia by działało. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...