Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór postaci, legiony na Barusie, expienie, sety pve/pvp

Kiritsu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie:

1. Jaka postać najlepsza do solo gry? (nie pisać o wojowniku, nie lubię) ani o inżynierze. Mam niby glada 29lv ale jakoś tak średnio mi się gra, w sumie do tej pory padłem może 2-3 razy ale może jest coś lepszego do typowo solo bez party? 

2. Ciężko jako Asmo na Barusie złapać się do jakiejś gildii nastawionej typowo pod pomoc nowym graczom i ogólnie grze PvE? 

3. Robić wszystkie misje po kolei czy tylko te złote i ciemnoniebieskie? jak najszybciej wbić max. lv ale dawać radę, a nie np być w plecy 4lv w stosunku do mobów. 

4. Czym tutaj się różni set do pvp od setu do pve? Jestem w sumie nowy w mmorpg i nie do końca ogarniam różnicę. 

Opublikowano

Nie bardzo rozumiem, dlaczego ludzie ciągle piszą o postaci do gry solo. Każdą postacią da się solo wyexpić max lvl.

To jest mmorpg nastawiony na grę w party. Nie wiem, co można robić na endgame bez chodzenia w pt na instancje. Chyba krafcić w sanctum. 

Idźcie sobie grać w jakaś grę dla causali big farma czy coś w tym stylu

Opublikowano

Tak jak w temacie:

1. Jaka postać najlepsza do solo gry? (nie pisać o wojowniku, nie lubię) ani o inżynierze. Mam niby glada 29lv ale jakoś tak średnio mi się gra, w sumie do tej pory padłem może 2-3 razy ale może jest coś lepszego do typowo solo bez party? 

2. Ciężko jako Asmo na Barusie złapać się do jakiejś gildii nastawionej typowo pod pomoc nowym graczom i ogólnie grze PvE? 

3. Robić wszystkie misje po kolei czy tylko te złote i ciemnoniebieskie? jak najszybciej wbić max. lv ale dawać radę, a nie np być w plecy 4lv w stosunku do mobów. 

4. Czym tutaj się różni set do pvp od setu do pve? Jestem w sumie nowy w mmorpg i nie do końca ogarniam różnicę. 

1. Kleryk / Bard. Ale tak jak mówili UP Aion mocno stawia na Party więc nie ważne jaką klasą będziesz grać i tak będzie ciężko.

2. Jeśli szukasz ludzi którzy będą Cie niańczyć to tak. Jeśli masz parcie na grę i rozwój to dasz sobie rade bez problemu :)

3. Q zawsze rób na swój lvl lub powyżej. Q poniżej twojego lvl aktualnym patchu się nie opłaca.

4. W Secie PvP masz dodatkowe staty PvP atak X%  lub PvP obrona X% które działają tylko na graczy + mniejsze staty ogólne. Za to PvE nie ma tych bonusów PvP ale ma ogólne staty podwyższone + ma staty na Zmniejszenie / zwiększenie  Agro. Które się przydaje naprawdę :)

Opublikowano

1. bard jeśli sie nastawiasz bardziej na pvp, kler/kantor jeśli bardziej na supporta

2. asmo jest mniej, ale są bardziej "ogarnięci"

3. złote tylko do morheim, dalej robisz zlote i granatowe, niebieskie olej, bo i tak wiekszosc lvl wbijach w instach

4. PVP- player vs player set, a PVE - player vs exp, czyli samo za siebie mówi, ze pvp jest do pvp, a pve do expa.

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

1. bard jeśli sie nastawiasz bardziej na pvp, kler/kantor jeśli bardziej na supporta

2. asmo jest mniej, ale są bardziej "ogarnięci"

3. złote tylko do morheim, dalej robisz zlote i granatowe, niebieskie olej, bo i tak wiekszosc lvl wbijach w instach

4. PVP- player vs player set, a PVE - player vs exp, czyli samo za siebie mówi, ze pvp jest do pvp, a pve do expa.

Boshe jakie odpowiedzi  ;P Nie lubię, jak ktoś wciska ludziom takie kity.

A co kler i kantor sie nie nadają do pvp? I tylko na supp, powiedz to livo, jinemie czy innym znanym graczom z aiona ;) Imo kler jest najlepszą postacią na glory. Wiadomo, że w grupowych pt lepiej sie sprawdza jako support, z tego wzgledu, że na dpsie ma dużo dotek, które się nie przydają w masowym pvp, bo kler przeciwników zaraz to zdispeluje (to tak jak sm który w zasadzie ma mało dpsa, bo traci na dispelowanych dotkach i jedyne do czego się nadaje to fear fear fear). Bard ma większy burst w krótkim czasie, ale na pve znajdź mi barda, który przebije w dpsie klera.

Asmo są bardziej ogarnięci? To co wtedy było to: 94ca3f125c16b0ccgen.jpg

ostatnia reshanta w 4.8 i zrobil to najbardziej hejtowany legion u Ely, wyzywany od noobów ;)

Sama się często denerwuję na Elysów, bo czasami się zachowują jak stado baranów prowadzona na rzeź, ale zarówno po stronie Asmo jak po stronie Ely, są ogarnięci ludzie, jak i totalne debile. Tylko wg mnie asmo się bardziej chełpią swoimi "sukcesami". Nie mówiąc o tym, że u Asmo na barusie gra sporo uchodźców z Elyosów.

Jak nie rozumiesz skrótów, to ich nie wyjaśniaj. PvE=Player vs Environment.

Opublikowano

Ale śmieszne! ^^  ^^

Dawaj nick na Asmokach, to zobaczymy co wtedy powiesz, jak Cię kiedyś złapię ;D

Opublikowano

Ale śmieszne! ^^  ^^

Dawaj nick na Asmokach, to zobaczymy co wtedy powiesz, jak Cię kiedyś złapię ;D

Nicku musisz się domyślić sama, a jeśli mnie złapiesz i zabijesz to odpalę Ci GP na Ely Antrikshy lub Ely Urtemie.  :v  Haczyk jest taki, że najprędzej się zaloguję jak na EU wprowadzą 5.0.  ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...