Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego wyłączyło mi serwer? Błąd, mapa, logi.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam nw co się stało graliśmy normalnie aż nagle automatyczne zapisywanie mapy i wywaliło serwer gdy chciałem go jeszcze raz włączyć to na konsoli wyświetla się ciągle ten sam błąd:

[11:22:55] [Server thread/INFO] [FML/]: The state engine was in incorrect state POSTINITIALIZATION and forced into state SERVER_STOPPED. Errors may have been discarded.

banner-3.png

Opublikowano

Gracie na pluginach? Dużo ich jest? Może serwer został przeciążony.

Jeśli masz taką możliwość w panelu to zabij proces Java.

qbAFfcA.jpg

Opublikowano

Metoda prób i błędów usuń świat zobacz czy działa jak nie to to wyciep pl i sprawdź i tam z innymi rzeczami ( pamiętaj robić kopie ) jak nie to będziemy myśleć dalej.

69114798235293261192.png

Opublikowano

Problem już wiem w czym bo gracze generują mape i wywala serwer potem muszę wszystko... a czy jest sposób by wygenerować chunki za pomocą komendy

banner-3.png

Opublikowano

gracze generują mapę ... czy jesteś pewien że to ten dokładnie problem ... jeśli masz problem bo ci wczytało za dużo czegoś to error wyskoczy ale powinieneś najpierw zanim

się na serwer zalogujesz czy ktoś inny , wstrzymać się i odczekać te parę min i potem spróbować się zalogować , 2 sprawą ram nie jest taki istotny przy tworzeniu serwerów

możesz mieć go dużo ale bez dobrego dysku typu ssd i jakiegoś dobrego procka z przepustownością to raczej serwer będzie wywalać z tego powodu , jeśli robisz go przez hamachi to co podałem sprawdza się też do hostingu ,więc lepiej patrzeć czy inne parametry też są wysokiej jakości niż kupić usługę z której i tak nie będziesz zadowolony

a jeśli chodzi o rendering i chunki to jest w notatniku  server.properties ustaw tyle ile ci wygodnie , jeśli błędy po sprawdzeniu tego wszystkiego tego typu nadal wyskakują to przyznam się że nie wiem co robić :)

daj lika jeśli pomogłem i poczytaj moje tematy może znajdziesz odpowiedzi na inne nurtujące cie pytania .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...