Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowsze gry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dlaczego gracze aż tak hejtują te nowe gry? Wyjdzie Far Cry primal, patrzę a tu recenzje: Mieszane, Just Cause 3 w większości negatywne z czego patrząc na starsze gry były lepiej oceniane i mowa tu bardziej o firmie Ubisoft która tworzy kilka gier w miesiącu chyba tylko dla pieniędzy bo nie mogą prostego buga z gry usunąć.

Szczerze to te nowsze gry też mnie jakoś nie ciekawią, grałem gta 4 przeszedłem całego a 5 mi się znudziła po kilku godzinach, zagrałem w far cry 4, 2h i nic ciekawego, pomimo iż w far cry 3 się świetnie bawiłem i nie narzekałem mimo tego że co chwilę musisz zabijać wrogów.

Zauważyłem że mniejsze firmy które tworzą gry, mają nieraz lepsze oceny od użytkowników np TheWitness, zagrałem, nie znudziło mnie i wciąż tą grę przechodzę :)

Czy tak naprawdę te wszystkie firmy muszą na siłę tworzyć jakąś grę zamiast przedłużyć datę wydania i zrobić coś, co zachęci do gry?

Czekam na wasze zdania.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Często powodem jest optymalizacja lub to ze po prostu nowej części gry jest ciężko dorównać poprzedniczce. Co do gier małych studiów często są pozytywnie oceniane bo wnoszą coś nowego do świata gier.

49yxrs.png

Opublikowano

Im tytuł jest bardziej popularny, tym więcej od niego wymagają.

Komercyjne gry zawsze zbierają lepsze recenzje. Jest to spowodowane tak jak wspomniał mój przedmówca optymalizacją. Oczywiście nie tylko na tym opiera się cała recenzja. Jeżeli chodzi o użytkowników stacjonarnych, dopiero rynek bytu rozpędza się, jeżeli chodzi o zakup nowego sprzętu. Bardzo dużo osób korzysta jeszcze z mniej wydajnych komputerów, co przyczynia się na mniejsze zainteresowanie danym tytułem. Przykładem może być Minecraft, Metin2, League Of Legends, Counter-Strike: Global Offensive. Te gry zatrzymują graczy, a nawet jeszcze przyciągają. Wszystko kieruje się pod pryzmat rozgrywki, gdzie FPS nie dostają tak wysokich spadków jak w przypadku np. Far Cry 4.

Reasumując wydawca gry, jeżeli zbiera słabsze recenzje, a zwykły gracz potrzebuje lepszego sprzętu do rozgrywki, to prędzej czy później widzimy kolejną część, która chwilowo zapcha budżet danej firmy. Czysty marketing i biznes, bo o to w życiu niestety chodzi.

1980497.jpeg
Opublikowano

co racja to racja, te nowe gry wymagają takich kart grafifcznych, że 5lat temu mi komputer za 2k wystarczał do wszystkich gier na ultra ale teraz musiałem kupować nowy kompuer za 3500k, moim zdaniem same karty graficzne np. taki gtx 980ti za 3000 to lekka przesada, powinni zmniejszyć cenę tej karty graficznej przynajmniej do 2000k

Opublikowano

Mniejsze gry bardziej się starają :D takie jest moje zdanie. Co do UBI to ja się nie wypowiadam, bo to jest produkcja masowa + kopiuj>wklej najczęściej :)

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Sam pirace te nowy tytuly (o ile nie sa chronione tym denuvo) i szczerze wiekszosc gier mi sie nudzi po paru h.

Np taki Far Cry 4 straszna lipa w porównaniu do FC3. W FC3 aż się chciało zwiedzać mapę i wykonywać wszystkie misje a w czwórce tak nie miałem.

Z tych nowszych gier na PC to całość przeszedłem tylko GTA V (zajebioza choć lipa bo dużo ułatwień) i FC3 zaliczę do nowszych. A np taki Mad Max dobra gierka na start ale potem się nudzi i jest dość trudna. Nie lubię gier, gdzie muszę oszczędzać każdy nabój.

Opublikowano

Prawie każda gra z każdą nową częścią jest coraz gorsza, działa to tak jak filmy po prostu nam się nudzą już albo twórcy mają wyje*** bo przecież poprzednia część była hitem więc po co mamy się starać :D

69114798235293261192.png

Opublikowano

co racja to racja, te nowe gry wymagają takich kart grafifcznych, że 5lat temu mi komputer za 2k wystarczał do wszystkich gier na ultra ale teraz musiałem kupować nowy kompuer za 3500k, moim zdaniem same karty graficzne np. taki gtx 980ti za 3000 to lekka przesada, powinni zmniejszyć cenę tej karty graficznej przynajmniej do 2000k

Wysokie ceny są związane z dużą wartością dolara.

Warto zauważyć, że producenci robią głownie gry na rynek konsol, dlatego taka optymalizacja na pecetach może być słaba, bo gra jest słabym portem z konsol.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...