Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z ładowaniem (System, Aplikacje)

bandan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam dość specyficzny problem, z którym pierwszy raz się spotykam oraz ciężko znaleźć rozwiązanie.

Komputer jest nowy, kupiony maksymalnie pół roku temu.

W Grach Chodzi o ładowanie tekstur, komputer nie nadąża (FPSy - stabilnie, nie zacina się) ale tylko w grach gdzie można się szybko przemieszczać, takich jak GTA V (Auta), Wiedźmin 3 (Koń) itd. wygląda to mniej-więcej tak:

Wiedźmin 3:

http://pl.tinypic.com/view.php?pic=34is036&s=9

(Jak widać ziemia jak i postać różni się jakością od ścian budynków)

GTA V:

(Jakbym po prostu jechał autem po niebie)

Battlefield 4:

(Tekstur jakby w ogóle nie było, podczas jednej misji biegnąć momentalnie spadłem, jakbym wyszedł poza mapę?!)

Może to się przyda:

Od początku zainstalowania systemu - Po restarcie systemu, dokładnie zalogowaniu system strasznie wolno się ładuje. Gry w tym stanie włączają się po dobrych 10-15 minutach. Pamięć w menadżerze zadań ładuję się po 20/40/60 K /sekunde gdzie niektóre gry włączają się dopiero po osiągnięciu 1.000.000 K (?!)

Omijałem ten problem używając hibernacji. Nie mogłem znaleźć rozwiązania, szukałem ale jedyne co znalazłem to zaspamowane google ( Co zrobić jeśli komputer wolno chodzi? )  A to nie chodzi o to.

Windows 7 Ultimate, Service Pack 1 ( Windows Update - Aktualizowałem )

AMD-FX-6300 Six-Core Processor - (3,5 Ghz)

Pamięć RAM: 8 Gb

nVidia GeForce GTX 750 Ti

Hitachi Travelstar - 5K1000 1TB

wCAZfSW.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...