Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer stacjonarny do gier ~2900

kamilmatt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wypełnij wzór:

http://www.mpcforum.pl/topic/1398233-przeczytaj-zanim-napiszesz-temat/

Komputer w miarę okej, ale przepłacasz za niego. W tej możesz mieć coś lepszego.

@ EDIT

Po co tworzysz drugi temat jak już jedne stworzyłeś?

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Wypełnij wzór:

Komputer w miarę okej, ale przepłacasz za niego. W tej możesz mieć coś lepszego.

@ EDIT

Ponieważ tamten był zawalony syfem.

Ten który mi wcześniej podałeś jest najlepszy za tą cenę ? pls fast, bo musze go teraz zamówić.

Opublikowano

Wypełnij wzór:

@ EDIT

Ten który mi wcześniej podałeś jest najlepszy za tą cenę ? pls fast, bo musze go teraz zamówić.

Jak będziesz kręcił kartę to bierz mój, jak nie będziesz to bierz od @Harriott .

Moje Konsole:

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Wypełnij wzór:

@ EDIT

Jak będziesz kręcił kartę to bierz mój, jak nie będziesz to bierz od @Harriott .

A kręcenie karty jest trudne? Robi się to w jakimś programie, czy trzeba ręcznie?

Opublikowano

miszkurkam ma swoje argumenty jak i ja. ja jestem za radeonem ze względu na dx 12, dłuższe wsparcie i zwyczajnie wydajniejszą pracę bez oc w miejscach graficznych jak i procesorowych. po oc obu kart gtx wygrywa, ale też nie jakoś bardzo dużo. po prostu po podkręcaniu jest wydajniejszy.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

miszkurkam ma swoje argumenty jak i ja. ja jestem za radeonem ze względu na dx 12, dłuższe wsparcie i zwyczajnie wydajniejszą pracę bez oc w miejscach graficznych jak i procesorowych. po oc obu kart gtx wygrywa, ale też nie jakoś bardzo dużo. po prostu po podkręcaniu jest wydajniejszy.

Raczej postawię na r9. Jutro zamawiam - dzisiaj już poprostu czasu nie miałem. 

ps. Znasz jakis kod na kuriera za free + skladanie za 1 zl ?

Opublikowano

to maks, co da się wycisnąc ze sklepu chyba:

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.
Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.
Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego
chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora
http://www.morele.ne...odzenia-266770/
to ta usługa.
Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne
chłodzenie na procesor
http://www.morele.ne...dzeniem-690846/
W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisać
O44Y129AC8
i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.
Alternatywnie zamiast montażu możesz dodać do koszyka pendrive SanDisk Cruzer Fit 8GB
http://www.morele.ne...08g-b35-429628/
Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu
WP35ZXZG5A
i postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

to maks, co da się wycisnąc ze sklepu chyba:

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.
Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.
Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego
chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora
http://www.morele.ne...odzenia-266770/
to ta usługa.
Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne
chłodzenie na procesor
http://www.morele.ne...dzeniem-690846/
W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisać
O44Y129AC8
i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.
Alternatywnie zamiast montażu możesz dodać do koszyka pendrive SanDisk Cruzer Fit 8GB
http://www.morele.ne...08g-b35-429628/
Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu
WP35ZXZG5A
i postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż.

Kk, dzięki. 

btw. Sam używasz kart graficznych amd ? Bo słyszałem, że mają strasznie słabe sterowniki, które mimo tego, że sama karta graficzna (jeśli chodzi o specyfikacje) prezentuje się lepiej, to nie potrafią wykorzystać jej potenciału.

Opublikowano

Nie używam, ale będę kupował pod fxa 6300. Aktualnie mam starocia 9800 GT no i tak...

Słabe sterowniki? Nie wiem w czym. Jedynie narzut na proca i taki fx słabnie, ale nv nie wezmę więc wolę AMD. Ogólnie stery od NVidii są praktycznie takie same, przynajmniej dla typowego Janusza grającego w csa, wieska, dying light

Opublikowano

Nie używam, ale będę kupował pod fxa 6300. Aktualnie mam starocia 9800 GT no i tak...

Słabe sterowniki? Nie wiem w czym. Jedynie narzut na proca i taki fx słabnie, ale nv nie wezmę więc wolę AMD. Ogólnie stery od NVidii są praktycznie takie same, przynajmniej dla typowego Janusza grającego w csa, wieska, dying light

k, dzięki ;d.

Ogólnie, opłaca się podkręcać grafe czy raczej nie ? 

aa... i tego procka, którego mam w zestawie, da się go podkręcać ?

Opublikowano

k, dzięki ;d.

Jak karta jest stworzona do kręcenia (karty NVidia) to jak najbardziej.

Twojego CPU nie da się podkręcić. Poza tym do tego jest potrzebna odpowiednia płyta i chłodzenie.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

k, dzięki ;d.

Jak karta jest stworzona do kręcenia (karty NVidia) to jak najbardziej.

Twojego CPU nie da się podkręcić. Poza tym do tego jest potrzebna odpowiednia płyta i chłodzenie.

Rozumiem.

Macie może polecić jakiś tani monitor - do 200zł (o ile taki jest, jeśli nie, może być droższy - najlepiej jak najtańszy, nawet poniżej 200zł, jeśli taki wgl. istnieje)

• Proporcje wymiarów matrycy: 16:9
  • Rozdzielczość: 1920 x 1080
  • Przekątna ekranu [cal]: 19.5 (Przynajmniej 19 )

I z jednym, z tych wejść:  (Najlepiej hdmi, ale jeśli się nie da to nie koniecznie)

• DVI-D
  • DVI-I
  • HDMI
Opublikowano

A, i jeszcze jedno! Kiedy tak mniej więcej dostanę PC - kiedy przyjdzie? 

I czy ta promocja na gry, obowiązuje też składaki ? - mam procesor i5

Opublikowano

A, i jeszcze jedno! Kiedy tak mniej więcej dostanę PC - kiedy przyjdzie? 

I czy ta promocja na gry, obowiązuje też składaki ? - mam procesor i5

Nie obowiązuje.

http://lp.morele.net/intel_bundle

Po zakupie URZĄDZENIA z procesor i5/i7, a nie sam procesor (bo tak to wychodzi).

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

Wypełnij wzór:

@ EDIT

Miałem kupić komputer z r9 już teraz, ale akurat odezwal sie do mnie kolega, http://www.kom-it.pl/55549/produkt.html Co sądzisz o tym pc ? Chce mi go sprzedac za 2800 zl - jest sprzedawca w tym sklepie internetowym ;d

Opublikowano

@BoYmAn tak szczerze to tutaj mało co jest ok. gorąca buda/cienkie blachy/słaba cyrkulacja, sshd gdzie lepiej dać 1TB + osobny ssd, ale w sumie w ostateczności mógłby zostać. psu niewiadomego pochodzenia, pamięć to samo i gtx 960 (pewnie referent/niereferent najtańszy) i pewnie coś jeszcze, ale pominąłem. 

Opublikowano

@Harriott Źle się wyraziłem nie patrzyłem na obudowę i na dyski, więc przepraszam , masz racje. I tak jeśli chcesz grać w gry takie jak Crysis 3 , the forest to lepiej dokupić przynajmniej 8 GB.

Radzę samemu złożyć :) .

Ja mam stary komputer i myślę sobie kupić :

Procesor : Intel Core i5 4690K  (Podkręcę do 4,7 GHz)

Pamięć RAM : 8 GB (2x4GB) Crucial Ballistix

Kartę Graficzną : Asus GTX 960 DC2 Strix 4 GB (OC)

Wentylator : Be Quiet! Dark Rock Pro 2

Nie uznaj tego , że się chwalę :) .

Pamiętaj !! Nie kupuj z allegro :) .

Bóg Honor Ojczyzna

Opublikowano

@Harriott Źle się wyraziłem nie patrzyłem na obudowę i na dyski, więc przepraszam , masz racje. I tak jeśli chcesz grać w gry takie jak Crysis 3 , the forest to lepiej dokupić przynajmniej 8 GB.

Radzę samemu złożyć :) .

Ja mam stary komputer i myślę sobie kupić :

Procesor : Intel Core i5 4490K  (Podkręcę do 4,7 GHz)

Pamięć RAM : 8 GB (2x4GB) Crucial Ballistix

Kartę Graficzną : Asus GTX 960 DC2 Strix 4 GB (OC)

Wentylator : Be Quiet! Dark Rock Pro 2

Nie uznaj tego , że się chwalę :) .

Pamiętaj !! Nie kupuj z allegro :) .

Kk, dzięki za twoją opinię. Jak myślisz, mogę zmienić tego procka:  http://www.morele.net/inventory/info/34qT4c/ , na ten ? http://www.morele.net/procesor-intel-core-i5-4690k-socket-lga1150-64bit-do-3-9-ghz-88w-cache-6mb-box-bx80646i54690k-647918/  - tak jak ty chciałbym go podkręcać do 4,7ghz, tylko nwm, czy dogada się on z pozostałymi podzespołami. 

Opublikowano

Chodzi ci , że masz Intel core i5 4460 i chciałbyś kupić Intel core i5 4690K , dobrze rozumiem ?
I ty wysłałeś linka twojego koszyka , więc te "peryferia" myślałeś kupić ?

Podstawka jest kompatybilna z dwoma powyższymi procesorami .

Dodam , że wahałem się miedzy tymi dwoma intelami , lecz wybrałem intel core i5 4690K , ponieważ ma odblokowany mnożnik.

Bóg Honor Ojczyzna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...