Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Aktualizacja Winows 10 (4 marca 2016)

Treeq

Pytanie

Opublikowano

Witam. 
Dziś w nocy (z 3 na 4 marca) Microsoft wydał aktualizację Win 10. Wszystko cacy zainstalowałem w nocy tak o 3:30 i komputera już nie uruchamiałem. Rano (4 marzec) uruchomiłem komputer, aktualizacja się skonfigurowała i tu takie zaskoczenie:

eQAxMBR.png

ZAINFEKOWANA AKTUALIZACJA ! ! !     :O

Też ktoś z Was tak miał? :D

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako jedyny na świecie masz problem i piszesz o tym, miliony mają to samo i nie widzą żadnych problemów, o czymś to chyba świadczy że TY masz nawalone syfu w kompie a nie milion innych ludzi na świecie.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To ty sam coś zainstalowałeś i aktualizacja antywirusa wykryła syf w kompie.

Aktualizacje są czyste. 

Opublikowano

Może kwestią jest, że tylko garstka osób ma taki a nie inny przypadek i o tym albo nie wiem albo nie pisze ;)

Opublikowano

Wyraźnie widać że miałeś kilka dni wcześniej  już wykrytego trojana, jeśli wcześniej działał nawet przez chwilę to poinstalował swoje skrypty i programy

Opublikowano

Zainstalowały się 2 aktualizacje, w których nie widzę wprowadzenia zmian do Windows Defendera. W nim zaś zobaczyłem, że ostatnia aktualizacja definicji wirusów została dodana dzisiaj, ale o godzinie 12:20 (czyli 7 minut po wykryciu tego wirusa - patrz screen w 1 poście). Ten komunikat o wirusie wyskoczył zaraz po włączeniu komputera, więc nic nie instalowałem i tak samo nie instalowałem nic w nocy, bo wyłączając komputer już go nie uruchamiałem do dzisiaj. Po za tym co mogłem instalować w folderze Windows?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...