Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak podpiąć domenę pod serwer minecraft ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie potrzebuje dokładnego opisu ponieważ jestem w tym zielony. Domene mam wykupioną na az.pl

O

/V\

/''\

Opublikowano

Więc musisz zmienić tzw. rekordy w "DNS" to masz przykład.

nazwa usługi : _minecraft

protokół: _tcp

host: Jak chcesz np adres mc.ip.pl to tam musisz wpisać mc a jak chcesz mieć adres jak na domenie to nic nie wpisuj.

piorytet: 0

waga : 0

port: (port serwera mc) 

Wskazanie: ip twojego serwera Minecraft (bez portu)!

Pozdrawiam Daniel P .

post-1476016-0-89420900-1457547098.png

Opublikowano

https://scr.hu/MVqq2G dodaje nowy rekord DNS typ SRV i gdzie mam co wpisać ?

O

/V\

/''\

Opublikowano

Polecam podłącz sobie domenę pod cloudflare.com a później bierz się za przekierowywanie - jest to szybsze i bardzo praktyczne narzędzie :) 

Opublikowano

@raxon Byś mógł mi to wyjaśnić ? na czym polega ta strona i co mam na niej zrobić ?

O

/V\

/''\

Opublikowano

"CloudFlare chroni i przyśpiesza praktycznie każdą stronę w Internecie bez względu na to czy jest to strona statyczna czy dynamiczna (np. sklep internetowy, portal itd…). Gdy strona wykorzystuje chmurę CloudFlare, jej ruch internetowy kierowany jest automatycznie na inteligentną sieć globalną, w skład której wchodzi ponad 20 serwerowni CF rozsianych na całym świecie. Chmura CloudFlare automatycznie optymalizuje routing do Twojej strony, dzięki czemu użytkownicy, którzy z niej korzystają bez względu na to skąd się łączą uzyskują możliwie najkrótszy czas ładowania strony i najlepsze osiągi.

To jednak nie wszystko. CloudFlare oprócz przyśpieszenia strony chroni ja także przed dużą częścią zagrożeń płynących z sieci. Blokowany jest ruch pochodzący ze szkodliwych botów, robotów indeksujących oraz robotów spamujących np. systemy komentarzy na Twoich stronach.

Dzięki wykorzystaniu przez stronę technologii CloudFlare doświadczysz znacznej poprawy jej wydajności i zmniejszenie ataków spamu i innych. Dane statystyczne pokazują średnio dwukrotny wzrost wydajności stron i ponad 60% mniejsze wykorzystanie transferu oraz ilości zapytań do serwera WWW."

I ma bardzo przejrzysty i przyjemny panel zarządzania wszystkim a przekierowanie trwa kilka sekund :)

i wtedy możesz z łatwością wpisać kropka w kropkę tak jak napisał  EnGeRy  i musi działać :D
Opublikowano

@raxon Byś mógł mi z tym pomóc na pw ?

O

/V\

/''\

Opublikowano

##EDIT

Zrobiłem tak że muszę się połączyć domena:port można zrobić jakoś żeby nie było portu ? 

@raxon

@EnGeRy

O

/V\

/''\

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Spróbuj darmowej domeny na nazwa.pl i w konfiguracji zaznacz że chcesz aby domena przekierowywała na twoje IP, ja to zrobiłem i w ciągu 40 h. wszystko działało pięknie ;)

04:20

Opublikowano

Już dawno zrobiłem tą domenę ale dzięki :)

Temat do zamkniecia 

O

/V\

/''\

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...