Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skyrim - Po wejściu do jednej z komnat gra crashuje

hastor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem ze Skyrimem, a dokładniej napotkałem dziwną sytuację z zapisami/grą.

Zacząłem przechodzić questa polegającego na zebraniu fragmentów amuletu. Zebrałem 2 z 3 i ostatnia znajduje się w Komnacie Geirmunda. Wszystko byłoby w porządku, gdyby nie to, że gdy podchodzę do komnaty dostaje crash'a. Sprawdzałem czy nie jest to wina modów, ale gdy zagrałem na drugim save'ie i podszedłem do tej samej komnaty to crash'a nie miałem. Prosiłbym o pomoc, poradę jakbym mógł to naprawić. Z góry dziękuję.

Steam:

hastorpl.png

Opublikowano

Campfire
AFT
Quality world map
Become a Bard

Sky UI

Cloaks of Skyrim
Better Vampires 7.1

FNIS
Improved closefaced helmet
Craftable Clothes and Robes
Illustrious HDT Cloaks
Sabre Gear Backpack
Immersive Patrols
MHIYM
Tundra Defense
Dovahkiin relaxes
Dual Sheath Redux
Wet and Cold
No more blocky faces
Detailed Faces v2
HDT Physics
Sneak Tools
Custombizable Camera
HDT Equipment
Faction Crossbows
Realistic Ragdols and Force
Tribunal Robes and Masks
JContainers
NetImmerse Override

Wszystkie mody pochodzą z Nexusa. Wyjątkiem jest Become a Bard, który pobrałem z workshopa.

Steam:

hastorpl.png

Opublikowano

Można by podejrzewać Become a Bard, ale to raczej nie ma nic do gadania w tamtej lokacji. Najpierw pobierz sobie savetool, i przeczyść zapis.

Opublikowano

Czyli mam rozumieć, że tylko na jednym zapisie, i tylko w tym miejscu? Postaram się coś wymyślić.

Edit

Nic nie umiem wywnioskować. Zrób to metodą prób i błędów, tzn. wyłącz wszystkie mody, i po kolei sprawdzaj który mod powoduje crasha. 

Opublikowano

Wyłączyłem wszystkie mody i nadal to samo. Próbowałem wyłączyć DLC, bo może one powodowały problem, ale nadal tak samo. Jest jakaś komenda na skończenie zadania "Zakazana Opowieść" ? Bo nie widzę innej możliwości zakończenia questa jak nie konsola.

Steam:

hastorpl.png

Opublikowano

Dzięki za pomoc. Wpisałem komendę do konsoli i "zakończyłem" questa. Jeszcze raz dzięki za chęci do rozwiązania problemu. Można zamknąć, bo raczej nie ma już pomysłu na naprawę.

Steam:

hastorpl.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...