Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Jak uzyskać tanio Windows?

ZegarekMC

Pytanie

Opublikowano

Siema!

Kupuje nowego PC'ta, moglibyście mi powiedzieć jak uzyskać legalnego wina za darmo czy coś w tym stylu? Żebym nie przepłacał 499zł! Nwm moge wydać do 150/200zł. 

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sklepy zamknęli internetowe że nie możesz tam sobie poszukać ?  Będzie taniej niż ten z microsoftu 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

A co ma serial do instalki ? Mowa jest o kupnie SERIALU a nie nośnika z wirusami jak to piszesz.. Wersje OEM nie zawierają często żadnego nośnika i można sobie ściągnąć obrazy z oryginalnego źródła od producenta. Zwykle wersje OEM nic nie kosztują bo są dokładane do zakupionego sprzętu czy nośnika ( dysk ) za darmo na zasadzie odrębnych licencji udzielanych sprzedawcy ( firmy komputerowe )  czy producentowi ( np laptopy ). 

No i gdzie tu masz piractwo i cokolwiek wspólnego z nim ? Pisałem o wpół legalnym sposobie pozyskania legalnego klucza bez zdobycia legalnej licencji. 

Piractwem jest nie używanie LEGALNEGO klucza, kupienie klucza bez licencji jest tylko złamaniem zasad licencji. 

Na stronie microsoftu nigdzie nie można kupić Win 8 ( Przynajmniej ja jestem takim tumanem że nie znalazłem ) i teraz wszystko jest z Win 10 do kupienia

Opublikowano

Legalnie można tylko kupić z nalepką licencyją z oficjalnej dystrybucji.  

W połowie  legalnie :

- można kupić złom komputer z w7 ( 100-300 zł ) , masa jest tego na allegro typu HP, Dell czy noname z licencją OEM. Zainstalować w7 na nowym kompie i aktywować kluczem ze złoma. Potem Update do w10. 

- można sam serial do w8.1 ok 30-100 zł allegro 

Opublikowano

Jak kupiłem już  kilka na allegro za 35 zł  i bez problemu działają z polskim i angielskim windows 8.1 PRO 

Opublikowano

A widzisz gdzieś tu cokolwiek związane z pirackim windowsem ? Jak nie to nie spamuj bezsensownymi postami. 

Jak się wie od kogo kupić to można kupić w pełni legalny serial, nie mając tylko licencji. W Polsce nie jest to prawnie zabronione i tylko do użytku w firmie ( w celach zarobkowych itp ) trzeba mieć dokumenty zakupu z licencją by mieć legalny system.

A czy wiesz co to znaczy piractwo? Jeśli to nie dyskutuj na jego temat.

Kupując program za 400zł nie płacisz 400zł za płytkę i klucz. Tyle kosztuje opłacenie licencji, pozwolenie autora na używanie tego programu. Nośnik czy źródło z jakiego go zainstalujesz jest nieistotny. Używanie czegokolwiek wbrew licencji jest piractwem komputerowym.

Jedynym plusem jaki masz to pewność, że system jest czysty od wirusów. Co za głupota, i to w dobie DreamSparka do którego ma dostęp co drugi student.

Opublikowano

A widzisz gdzieś tu cokolwiek związane z pirackim windowsem ? Jak nie to nie spamuj bezsensownymi postami. 

Jak się wie od kogo kupić to można kupić w pełni legalny serial, nie mając tylko licencji. W Polsce nie jest to prawnie zabronione i tylko do użytku w firmie ( w celach zarobkowych itp ) trzeba mieć dokumenty zakupu z licencją by mieć legalny system. 

Opublikowano

A co ma serial do instalki ? Mowa jest o kupnie SERIALU a nie nośnika z wirusami jak to piszesz.. Wersje OEM nie zawierają często żadnego nośnika i można sobie ściągnąć obrazy z oryginalnego źródła od producenta. Zwykle wersje OEM nic nie kosztują bo są dokładane do zakupionego sprzętu czy nośnika ( dysk ) za darmo na zasadzie odrębnych licencji udzielanych sprzedawcy ( firmy komputerowe )  czy producentowi ( np laptopy ). 

No i gdzie tu masz piractwo i cokolwiek wspólnego z nim ? Pisałem o wpół legalnym sposobie pozyskania legalnego klucza bez zdobycia legalnej licencji. 

Piractwem jest nie używanie LEGALNEGO klucza, kupienie klucza bez licencji jest tylko złamaniem zasad licencji. 

Opublikowano

Po co kupować pirata? o.O

Nie wiem, mnie kolega daje WIN7 na płycie bo stary mi wysiadł  xD

Nie wiem po kij przepłacać skoro de facto zawsze są piraty  :v

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Siema!

Kupuje nowego PC'ta, moglibyście mi powiedzieć jak uzyskać legalnego wina za darmo czy coś w tym stylu? Żebym nie przepłacał 499zł! Nwm moge wydać do 150/200zł. 

Patrzyłeś na allegro? 

Opublikowano

Siema!

Patrzyłeś na allegro? 

Nie jestem przekonany do tych generatorów za 1zł ;/

Opublikowano

Weź od kolegi jeśli ma płytę. Ewentualnie poszukaj gdzie indziej a narazie pobierz sb linuxa :) Jeśli nie miałeś wcześniej stycznośći z tym systemem polecam dystrybucję "Majaro". A potem wgraj sb windowsa czy przepatrz oferty znajomych Ci informatyków, może instalują taniej.

Doje**ł jak sosna w dzika...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...