Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Program GRAND THEFT AUTO 5 przestal dzialac... [PC]

mkupiec93

Pytanie

Opublikowano
Witam, borykam sie w sumie z calkiem ciezkim problemem. 

Wczoraj zakupilem GTA 5 PC.

Tydzien temu zlozony zostal komputer.

Gra oryginalna.

Wczoraj zainstalowalem GTA 5, wszystko bylo ok.

Social Club rejestracja, kod produktu itp.

I pierwsze odpalenie gry, wyskoczyl blad - ze program zablokowany, przenioslo mnie do Windowsa na pulpit ze gta 5 zablokowane, nie doczytalem czy to zapora windowsa zablokowala czy antywirus, i to wylaczylem i to i probowalem odpalic po tym gre i ciagle ten sam blad.

Dodam ze komputer jest nowy i nie zasmiecony.

Poczynilem takie proby jak:

1. Uruchomic jako administrator

2. Sciagnalem GeForce Experience - z aktualizacja sterownika specjalnie do gry GTA 5 (Najnowszy sterownik podpisany "For Grand Theft Auto V)

3.Sciagnalem plik taki jak Social Club Latest Setup 

4. GTA V launcher 1_0_505_2 

5. Probowalem tez "Tymczasowego fix'a" ktory polega na wylaczeniu karty graficznej, a przy ladowaniu gry  -policyjne gwiazdki wlaczeniu z powrotem karty. Efekt byl taki ze od razu wyskakiwal ten sam blad.

Niestety, z zerowym skutkiem.

Nie wiem gdzie sie udac 

Specyfikacja komputera:

Windows 8.1 Enterprise

Procesor: AMD FX Eight-Core Processor   3.50GHz

Pamiec RAM: 8.00gb

Typ systemu: 64-bitowy system operacyjny, procesor x64

Nazwa komp: Pecet

Zasilacz: aerocool 650W

Dysk: SSD GOODRAM cx100 sata III 2,5 retail 120gb - system

Dysk twardy 1tb seagate

Grafika: Karta Graficzna PCI-E MSI GeForce GTX 960 4096MB 128bit GAMING 4G

Przepraszam za podanie innych linkow ale to na potrzebe weryfikacji tego co robilem.

Pozdrawiam, stawiam piffka za pomoc ;)

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pliki prawdopodobnie zostały poddane kwarantannie. W ustawieniach oprogramowania antywirusowego usuń te programy z listy "niechcianych" i powinno wszystko działać.

apple.png

Opublikowano

@rzy4y  - wylaczalem i zapore i odinstalowywalem antywirusa, i nic :/ ciagle  to samo.

@Skr 

Dodam ze gra sie wlacza czasem, np do trybu fabularnego chwile pogram i blad, wyrzuca.

A gdy wchodze na GTA ONLINE laduje sie postac, pokazuje ekran z moja postacia na jakims tam serwerze, i po 2 sec. program przestal dzialac ;/ 

ktos cos wiecej ?

Opublikowano

To może być wina Windows Defendera, który blokuje wszystko jak mu się podoba. Zrób tak:

Odinstaluj to GTA. Zrób nowy folder, w którym go zainstalujesz ponownie (C:/Pliki programówx86/Gta pięć    -  na przykad)

Wejdź w Windows Defender ---> Ustawienai ---> Wykluczenia (dodaj wykluczenie) ---> i wyklucz ten folder, który stworzyłeś. 

I dopiero wtedy do tego folderu zainstaluj GTA.

Może pomoże :D 

P.S. Ja dzisiaj w nocy miałem aktualizację Win 10 i Windows Defender usunął kilka plików z folderu Windows, które się zainstalowały wraz z tą aktualizacją, bo stwierdził, że to wirusy :D

Opublikowano

­Wyłącz zaporę windows i jak masz anty wirusa to go najlepiej odinstaluj lub wyłącz.

HTBCzoQ.png

Chcesz żebym zobaczył co nabazgrałeś?

dodaj @rzy4y do posta to zobacze :)

if player has name "rzy4y"

Execute command: /Give a like

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...