Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odświeżanie pliku PHP AJAX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam taki problem iż na głównej stronie mam jakby posty wczytywane tym:

var timeout = setInterval(reloadPosts, 3000);    
function reloadPosts () {
     $('#posts').load('php/loadActivity.php');
}

I jest okej i jeśli zmienię to na:

$('#posts').load('php/loadActivity.php').hide().fadeIn();

To co 3 sekundy się odświeża oraz fadeuje się, problem w tym że wszystko się robi fadeIn a mi zależy tylko aby fadeowało się tylko ostatni dodane post więc pomyślałem czemu nie użyć addClass/removeClass i jeśli div już ma tą klasę to aby go ignorowało od fadeowania aczkolwiek na drodze stoi to że i tak co 3 sekundy odświeża się wszystko i ta klasa i tak zostanie usunięta.

Krótko mówiąc, może mi ktoś przerobić ten kod/nakierować mnie jak zrobić aby nowy post na stronie się fadeIn? a stare które już były nie, może być ewentualnie slideDown lub to i to :D. Za pomoc strzelę kilkoma lajkami na MPC ;)

Opublikowano

Tu jest problem że ci pobiera całość spróbuj zrobić że przy php/loadActivity.php pobierało dodatkową wartość id np: php/loadActivity.php?idposta=0 wtedy wrzucić to do pętli i aby pobierało do momentu gdy   pobrane-dane = puste(null) i zapisało idposta=0 wtedy masz załadowane wszystkie posty do np id 20 i 21 = null i stopuje petle później setInterval i sprawdza od tego id=21 w góre jak jest to dodaj i pobierz następny jak nadal null to nic nie rób :)

Opublikowano

@raxon

Jakbym dał ci 10-15 lajków na mpc forum mógłbyś mi bardziej pomóc? Niestety JS'a/jq znam tak bardzo jak Ruski. Wiem, cena (lajki) to nie najlepsza ;d niestety raczej nic więcej nie jestem w stanie zaoferować ;c

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...