Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam stron/porad jako początkujący tłumacz.

Igluskas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam pytanie do Was, użytkowników. Ogólnie to od niedawna zająłem się korektą, ogarnąłem program do tworzenia napisów i mam zajawkę na przetłumaczenie jakiejś serii (oczywiście z j. ang.). I teraz mam pytanie od jakiej serii zacząć? Czytałem, że niewiele dzieje się w ecchi dzięki czemu mógłbym się "wkręcić" w tłumaczenie anime. 

Szukam jeszcze stronki na której legalnie mógłbym pobrać "czysty" odcinek do tłumaczenia. Czekam na opinie, różne porady, z góry dzięki za każdą odpowiedź ;]

jmm0xku1w3y4.png

Opublikowano

Tam gdzie mało dialogów jest. Jakieś battleshouneny typu Bleach

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

@Igluskas

nyaa.se w wersji RAW ale to nielegalnie przez torrenty.

Może spróbuj załatwić sobie coś takiego jak Internet Download Manager, znaleźć odcinek na angielskich stronach w wersji RAW i go pobrać wtedy.

Poszukaj pomocy u grup skanlacyjnych.

Co tam z ecchi, spróbuj na początek z hentajem.

PS.

Naucz się japońskiego i wtedy tłumacz lub koreańskiego/chińskiego xD

Opublikowano

PS.

Naucz się japońskiego i wtedy tłumacz lub koreańskiego/chińskiego xD

No to by było dosyć ciężkie do zrobienia, oczywiście wszystko jest możliwe, ale wiesz, najpierw chciałbym zobaczyć co i jak, w wolnym czasie pobawić się w tłumacza i podesłać znajomym linka i spytać się jak poszło z tłumaczeniem :D. Japoński trochę mnie przeraża, najgorszy byłby alfabet do ogarnięcia. Też mam szkołę jeszcze do skończenia, więc będę bawić się tym w wolnym czasie, więc na razie wszystko powolutku. :P Ale kto wie....

jmm0xku1w3y4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...