Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Allegro a PayU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka wystawiłem przedmiot na allegro i odezwał sie gosc ( dodam ze klupil przez KUP TERAZ i wyslal mi wtedy maila czy akceptuje przez payu mowie ze tak ,a on ze czy wysle mu towar po pokazaniu mi potwierdzniu przelewu w PDF i ze niby taki jest regulamin ze moze oczekiwac towaru tylko po okazaniu potwierdzenia w PDF , przyznam ze mało korzystam z allegro i gość mnie troche zakrecił. Jak to jest? Dodam ze napisałem na aukcji ze wysyłam dopiero po zaksiegowaniu gotówki , a na payu jest tak ze dostaje ja sie odrazu czy po normalnym czasie przelewu zwyklego jakies nie wiem 2 góra 3 dni ( hajs na koncie payu na allegro ta)? Jesli nie to odpisze mu ze po tym jak dostane pieniadze wysyłam towar i juz .

Z góry dzieki.

Opublikowano

Ja wpłacałem przez PayU i sprzedawca sam później wysłał. To znaczy, że powinieneś dostać jakieś potwierdzenie od systemu, nie od kupującego.

Opublikowano

Wystawiony przedmiot wysyłasz po zaksięgowaniu wpłaty.

Takie potwierdzenie przelewu w PDF dość często może zostać podrobione, bądź wykonane podczas dni wolnych od pracy, kiedy banki nie działają. Przekłada się to na cofnięcie wykonanego przelewu przed jego wyjściem.

1980497.jpeg
Opublikowano

Jeśli chce zapłacić przez PayU, nie potrzebne sa żadne potwierdzenia. Wpłata pojawi sie na twoim koncie Allegro w przeciągu kilku minut od zlecenia przelewu. Wtedy dopiero wysyłaj przedmiot.

apple.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...