Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o nowej wersji Minecrafta 1.9?

Aides

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak dla mnie znowu lepsza optymalizacja, ale dalej psują tą grę ... za dużo niepotrzebnych rzeczy

Lenovo IdeaPad Y50-70

Procesor: Intel Core i7-4710HQ 2.5 GHz
Karta grafiki: NVIDIA GeForce GTX 860M - 4096 MB
Pamięć: 8192 MB  

Opublikowano

Najlepsza aktualizacja jaka mogła zostać stworzona, nie słuchaj dzieciaczków "za dużo nie potrzebnych rzeczy" zmienili system pvp, tak że już ich nodusy, huzuni, kill aury czy co tam mają już nie podziałają :).

Teraz naprawdę trzeba pomyśleć, a nie spamować lewym przyciskiem myszy, idealne zmiany strzał, można leczyć strzałami, osłabiać strzałami, tarcze które nareszcie jakoś dobrze działają, poprawione łódki które nie niszczą się gdy wjedziesz w lilie czy inny blok, no i możliwość zrespawnowania smoka.

Bardzo fajnie że zmienili styl walki szkieletów :) i te wyspy w endzie.

Super update, mam nadzieję że dodadzą coś więcej związanego z pvp, może nowy typ broni? Sztylety czy coś, coś do rzucania.

To nie to samo co kiedyś :// ale optymalizacja jest ekstra :)

A co ma być ciągle 1.7? Ciągle mamy być zacofani? Dzień po premierze 1.9 wyszedł spigot i bukkit, pluginy już są aktualizowane do 1.9, cały świat czekał na tą aktualizację kiedy tylko Polska ma to w dupie bo im cheaty już nie podziałają.

aac38a3ca701800a8c9e3ff33aa5d0bf.png

Opublikowano

Jeszcze nie grałem na 1.9 ponieważ serwer na którym grywam jest jeszcze na 1.7.x/1.8.x - Powoli przechodzą na 1.8.

Aczkolwiek z tego co czytałem o 1.9:

- Nie podobają mi się skrzydła do latania, Minecraft wkrótce będzie taką Terrarią w 3D

- Tarcze mi się b. podobają, na serwery RPG, PvP musi to wyglądać epicko, sztandary na tarczach.. Jednym słowem cudo.

- Obsługa drugiej ręki, hmm.. Ciekawy pomysł, aczkolwiek niepotrzebny, w drugim slocie powinna być tarcza lub dodatkowy miecz.

- Statki kresu i budowle, bardzo ciekawe, brak monotonii kresu (wielki kloc, wieże)

- Strzały także fajna koncepcja, ale czy przemyślana? Czas pokaże, mi się sam pomysł b. podoba. (nowe systemy obrony miast :D)

Skupiłem się na najważniejszych dla mnie zmianach. :)

Opublikowano

Ogólnie fajna aktualizacja, ciekaw jestem jak będa serwery survival + gildie na tej wersji wyglądać :D wersja wydaje się bardziej pod taki czysty survival aczkolwiek nie wiadomo. Dużo osób mówi, że skrzydła ale tak na prawdę one są gówniane, nie da się na nich latać tylko spadając w dół można tak poszybować w ziemię xD Nowe moby i ta lewitacja, coś zajebistego jak dla mnie ;D Czekam aż serwery na 1.9 wyjdą, w końcu coś nowego :D

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

Zmiany wprowadzone w 1.9 na pewno sprawią że gra stanie się mniej monotonna i z pewnością ciekawsza  ;)

Aktualizacja jak najbardziej na +

Opublikowano

Najlepsza aktualizacja jaka mogła zostać stworzona, nie słuchaj dzieciaczków "za dużo nie potrzebnych rzeczy" zmienili system pvp, tak że już ich nodusy, huzuni, kill aury czy co tam mają już nie podziałają :).

Teraz naprawdę trzeba pomyśleć, a nie spamować lewym przyciskiem myszy, idealne zmiany strzał, można leczyć strzałami, osłabiać strzałami, tarcze które nareszcie jakoś dobrze działają, poprawione łódki które nie niszczą się gdy wjedziesz w lilie czy inny blok, no i możliwość zrespawnowania smoka.

Super update, mam nadzieję że dodadzą coś więcej związanego z pvp, może nowy typ broni? Sztylety czy coś, coś do rzucania.

A co ma być ciągle 1.7? Ciągle mamy być zacofani? Dzień po premierze 1.9 wyszedł spigot i bukkit, pluginy już są aktualizowane do 1.9, cały świat czekał na tą aktualizację kiedy tylko Polska ma to w dupie bo im cheaty już nie podziałają.

Ziom. Nowy mc to nie już to samo co kiedyś. Pamiętam jeszcze za czasów 1.4.7 gdzie się z*********e grało. To były mega czasy które już nie wrócą. Normalny drop bez expa. Aby coś zdobyć trzeba było się namęczyć. Tworzyć własnoręczne stowniarki, itp. Na serwerach działały poty. "Koxy nie istniały" Grało się jednym słowem z*********e aż do czasów tworzenia czegoś nowego. Wprowadzania zmian sądząc że to jest lepsze. Może i tak. Każy ma swoje zdanie ;) Dla mnie majkraft już przestał istnieć. Co było dobre to już minęło i nie wróci...

Opublikowano

Ogólnie fajna aktualizacja, ciekaw jestem jak będa serwery survival + gildie na tej wersji wyglądać :D wersja wydaje się bardziej pod taki czysty survival aczkolwiek nie wiadomo. Dużo osób mówi, że skrzydła ale tak na prawdę one są gówniane, nie da się na nich latać tylko spadając w dół można tak poszybować w ziemię xD Nowe moby i ta lewitacja, coś zajebistego jak dla mnie ;D Czekam aż serwery na 1.9 wyjdą, w końcu coś nowego :D

Polecam zobaczyć http://www.mpcforum.pl/topic/1514109-zapowied%C5%BA-xhc/ i twoja ciekawość za 8 dni będzie zaspokojona :D

Ziom. Nowy mc to nie już to samo co kiedyś. Pamiętam jeszcze za czasów 1.4.7 gdzie się z*********e grało. To były mega czasy które już nie wrócą. Normalny drop bez expa. Aby coś zdobyć trzeba było się namęczyć. Tworzyć własnoręczne stowniarki, itp. Na serwerach działały poty. "Koxy nie istniały" Grało się jednym słowem z*********e aż do czasów tworzenia czegoś nowego. Wprowadzania zmian sądząc że to jest lepsze. Może i tak. Każy ma swoje zdanie ;) Dla mnie majkraft już przestał istnieć. Co było dobre to już minęło i nie wróci...

1.9 koxów już niema a Mc przez ostatnie wersje umarł miejmy nadzieję że teraz wstanie z martwych :D

Opublikowano

Świetna wersja, bardzo podoba mi się możliwość zmiany delaya i dodana obsługa drugiej ręki.

Opublikowano

Od kilkunastu patchów to samo, teraz nie będzie inaczej. Wiele niepotrzebnych w tej grze rzeczy, prostość znika w niepamięć, gra się robi sztuczna. Nie podoba mi się.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Szkoda że stare czasy nie wrócą, chętnie bym pograł na serwerze bez żadnego dropu ze stona, gdzie sobie kupujesz dzialkę i musisz za nią płacić, a nie darmowa działka z p auto... kiedyś był serwer mc.jee.pl, pierwszy serwer na którym grałem i zarazem najlepszy. No ale teraz trzeba zadowolić 9 latkow dropami diax 10%... 

Ja już się nie bardzo interesuje zmianami w MC (może dlatego że serwery dalej stoją na 1.7) ale z tego co wyczytałem teraz to tragedia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...