Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Siłownia vs inne sporty.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie ja jestem Emil inni mnie kojarzą, inni nie.

Uprawiam kilka sportów i muszę usłyszeć waszą opinie oraz radę. ­Pierwszym sportem jest tkz 5 bój.

Bieg na orientację 15 KM.
Rzut granatem.
Tor sprawnościowy
Pierwsza pomoc BLS AED
Strzelanie na 100 metrów z prawdziwej broni z pozycji leżącej.

Obecnie jestem mistrzem Polski w tej kategorii, owszem chcę ponownie wygrać w tym roku zostało mi półtora miesiąca przygotowań. 

A teraz druga rzecz która koliduje z tym. Chodze na siłownie, rzadko czasem częsciej zalezy od czasu. Nie mogę za dużo, ponieważ strzelam a to potem przekłada się na wyniki. Z dietą jest bardzo średnio ale chcę aby efekty były znacznie większe do września. 

Obecnie wyglądam mniej więcej tak.

8142114569356761415289.jpeg

Jak polepszyć wyniki w budowie klatki oraz jak więcej przytyć, jest to dla mnie straszy problem, bo mam wielki metabolizm, nie wiem co jeść a nie jest stosunkowo dużo, znaczy jem dużo ale to zwykle wypada pierscieniem po 1h

Zapraszam do dyskutowania, nie interesuje mnie ocena hejterów bo robię to dla siebie i jestem mega zdystansowany, wiec pozdrawiam napinaczy co gwałcą klawiaturę aby się tylko dowartościować. 

bgfp marvelia.png

Opublikowano

Skoro mówisz że masz dobry metabolizm to znaczy że jesteś ekto, co jest bardzo dobre. Oblicz swoje zapotrzebowanie kaloryczne i ułóż pod nie dietę ^^ co Ci mamy powiedzieć... Mase robi się w kuchni a nie na siłce xD. Co do ćwiczeń na klatke świetnie jest dodać: KLIK, jako ostatnie ćwiczenie. ­Rozciąga nieźle klatkę i mi pomogło zwiększyć jej objętość.

Opublikowano

Ja Ci powiem tak - wyglądam jak ty (może trochę mniej w klacie i bicku, ale niewiele  ;) ) a na siłownię nie chodzę, bo żeby z mojego zadupia na nią dotrzeć to z dwa maratony bym musiał przebiec  :D

Jeśli chcesz przytyć przed każdym treningiem zjedz sobie coś (z 30 minut przed) a po treningu najlepiej coś z białkiem (kurczak, ryż, jajecznica  xD )

Niestety co do tycia nie umiem ci nic doradzić bo sam miast tyć to ni w tę ni wewtę  ._.

Jeśli nie możesz chodzić na siłownię to może poszukaj sobie jakiś ćwiczeń w domu, ja np na klatkę ustawiam sb dwa krzesełka, na trzecim kładę nogi i z rękoma na tych dwóch robię BARDZO "głębokie" pompki  ;) Wiem że to dziwnie brzmi, ale trening fajny.

NO musiałbyś sobie coś wyszukać, każdy ma inny metabolizm itp, nikt nie jest taki sam, ale powiedziałem to co miałem i powiem Ci kolego  - Powodzenia  xD

PS:zmień czcionkę, bo ciężko się to czyta  :yay:

PPS: mitem jest, że żeby nabrać masy czy dobrze ćwiczyć trzeba chodzić na siłownię. No na siłce masz maszyny, i masz ciężary. Ale to ciężary są lepsze, bo angażują Ci do pracy więcej mięśni niż maszyny. Serio. Nie jestem jakimś specem od tego, ale ćwiczę sam w domu z jedną tylko hantelką 10kg i wyglądam naprawdę dobrze  :D

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Witajcie ja jestem Emil inni mnie kojarzą, inni nie.

Uprawiam kilka sportów i muszę usłyszeć waszą opinie oraz radę. ­Pierwszym sportem jest tkz 5 bój.

Bieg na orientację 15 KM.

Rzut granatem.

Tor sprawnościowy

Pierwsza pomoc BLS AED

Strzelanie na 100 metrów z prawdziwej broni z pozycji leżącej.

Obecnie jestem mistrzem Polski w tej kategorii, owszem chcę ponownie wygrać w tym roku zostało mi półtora miesiąca przygotowań. 

A teraz druga rzecz która koliduje z tym. Chodze na siłownie, rzadko czasem częsciej zalezy od czasu. Nie mogę za dużo, ponieważ strzelam a to potem przekłada się na wyniki. Z dietą jest bardzo średnio ale chcę aby efekty były znacznie większe do września. 

Obecnie wyglądam mniej więcej tak.

8142114569356761415289.jpeg

Jak polepszyć wyniki w budowie klatki oraz jak więcej przytyć, jest to dla mnie straszy problem, bo mam wielki metabolizm, nie wiem co jeść a nie jest stosunkowo dużo, znaczy jem dużo ale to zwykle wypada pierscieniem po 1h

Zapraszam do dyskutowania, nie interesuje mnie ocena hejterów bo robię to dla siebie i jestem mega zdystansowany, wiec pozdrawiam napinaczy co gwałcą klawiaturę aby się tylko dowartościować. 

Co do klatki to technika, sporej części osób wydaje się, że pracuje klatka, a pracę tak na prawdę przejmują barki i tricepsy. Polecam zejść z ciężarem w dół, wrzucić większą ilość powtórzeń i pilnować odpowiednich spięć, a dopiero wtedy zwiększać ciężar, na pewno urośnie. :)

Opublikowano

A moze jest ktos od Street Workoutu?

Nie wiem jak to się ma do tematu. Jak chcesz dobić więcej, to idź do działu "Sugestie dotyczące forum". Wszędzie możesz napisać tak lub nie.

Co do klaty. Pompki na poręczach. Ja używałem planu 5x20/25/max/25/20 na trochę większych ciężarach. Pompowało się ładnie wszystko. 

Jak Ci się uda, to spróbuj znaleźć e-book/pdf "Sztuka kształtowania ciała". Dużo ciekawych propozycji, które urozmaicają treningi i dają dobre efekty.

Opublikowano

Masę zrób w kuchni, nawet możesz zrobić to bez diety. Potem jak będziesz chciał to zamieniać na rzeźbę to będzie Ci napewno potrzebna dieta. Robię conajmniej 3 ćwiczenia na klatę, sztanga w poprzek ławki, butterfly i sztanga na prostej ławce. Klata jakoś idzie ale wiadomo, nie przyśpieszysz nadludzko tego przypływu mięśni.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Masę zrób w kuchni, nawet możesz zrobić to bez diety. Potem jak będziesz chciał to zamieniać na rzeźbę to będzie Ci napewno potrzebna dieta. Robię conajmniej 3 ćwiczenia na klatę, sztanga w poprzek ławki, butterfly i sztanga na prostej ławce. Klata jakoś idzie ale wiadomo, nie przyśpieszysz nadludzko tego przypływu mięśni.

­

Ja wiem, tylko czytałeś wszystko co pisałem? To nie takie proste kiedy uprawiasz jednocześnie kilka sportów, dieta do końca tez nie jest taka łatwa w tym przypadku 

bgfp marvelia.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Polecam trening ogólnorozwojowy   tak zwany FBW masz wiele rozpisek na necie

I opieral bym sie na cwiczeniach wielostawowych na malej ilosci powtorzen ,  Przysiady , martwy ciag , wyciskanie stojac i lezac . i nie bawil sie w maszyny typu baterfly ;d

Jesc standardowo jajka , miesa , ryze ,ziemniaki kasze ,twarog , warzywa i owoce czekac ,a efekty same przyjda

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...