Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problemy po Formacie.

kubatoja

Pytanie

Opublikowano

1.Eldo, zrobiłem format mojego PC wgrałem sobie WIN7 i dupa nie chcą działać Aktualizacje.

Był z nimi problem przed formatem bo usuwałem/blokowałem przypomnienie o Win 10 i od tamtej pory myślę, że szlak trafił UPDATE'y. Jeszcze przed formatem po tym usuwaniu/blokowania win10, szukało updatów chwilę i pokazywało jakiś błąd, [błąd "Usługa Windows Update nie może wyszukać aktualizacji"], Robiłem triki z usuwaniem folderu odpowiedzialnego za UPdate'y, zmianą nazwy i wyłączaniem aktualizacji automatycznej, ale to nie pomogło, nawet robiłem przez konsole jakieś sztuczki Copperfilda.

Lecz po całkowitym formacie powinno być git, a tu nie-_- Formatowałem z 4 razy tego dziada, ale to samo pierw jest info "Wyszukaj aktualizacje dla tego komputera", ale jak kliknę to "Trwa wyszukiwanie aktualizacji..." tylko, że to chodzi nawet kilka godzin i nic zero od zewu.

2.Drugim problemem jest to, że nie mogę wyszukać programem od AMD automatycznie sterów do Karty AMD bo każe mi pierw wgrać stery Procka(Intel Pentium G630), który ma swoje lata i nie mogę znaleźć do niego sterów, a program automatyczny do sterów wyszukuje je ale nie chce zainstalować ;/ Boże dopomóż.

3. Ten problem jest chyba przez problem numer 2 bo procek nawet na firefoxie ma około 80-100% zużycia, gdzie normalnie tyle miał przy odpalonym GTA5 albo kilku programach.

Ktoś coś może mi zaradzić?!, bo sobie zaraz poderznę żyły. Jak ktoś pomoże to rozwiązać ^ to daje  fulla+++

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nic, skoro napisałem czekaj to czekaj aż się zaczną ściągać same  po kilku restartach, w międzyczasie możesz uprawiać swoje hooby np to ostatnie na liście.  

Jak ci się spieszy zwróć się do supportu microsoftu na forum było rozwiązanie problemu, wystarczy poszukać. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nic, skoro napisałem czekaj to czekaj aż się zaczną ściągać same  po kilku restartach, w międzyczasie możesz uprawiać swoje hooby np to ostatnie na liście.  

Jak ci się spieszy zwróć się do supportu microsoftu na forum było rozwiązanie problemu, wystarczy poszukać. 

Już zrobiłem ze 2 sposoby ze strony Microsoftu i nadal nic, teraz poczekam te kilka godzin, aż znajdzie może łaskawie te aktualizacje. Z mojego hobby będę robił w między czasie  2/3 pozycję na liście, aby niektórzy mieli uciechę w życiu i rozluźnili poślady :) Bez odbioru.

Opublikowano

Nic się nie robi , po jakimś czasie samo się naprawia.  

Naprawiając można więcej zrypać niż jest

Opublikowano

Nic się nie robi , po jakimś czasie samo się naprawia.  

Naprawiając można więcej zrypać niż jest

Co się naprawia? Kiedyś normalnie po formacie śmigało od razu dawało aktualizacje do pobrania itd. Teraz szuka i szuka i ten procesor 100% i karta graficzna, której nie mogę wgrać najnowszych sterów, też się samo naprawi?! czy pierw się spali.

Opublikowano

Aktualnie nic nie zrobisz bo serwery aktualizacji działają albo i nie działają czasem kolejkują userów a czasem wcale nie chcą  sie aktualizować aktualizacje  mimo ze sa. 

Mi bez problemu zawsze działa aktualizacja zaraz po wpisaniu klucza windowsa po skończonej instalce i zainstalowaniu wszystkich sterowników. 

Opublikowano

Masz czas by doinstalować inne sterowniki najpierw, grafika nie jest najjawniejszym i wymaganym od razu  sterownikiem. 

Opublikowano

Masz czas by doinstalować inne sterowniki najpierw, grafika nie jest najjawniejszym i wymaganym od razu  sterownikiem. 

Zainstalowałem chyba wszystko czyli do karty i do płyty nic więcej nie mam. A nadal nie mogę korzystać z Aktualizacji. Co z tym zrobić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...