Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dodawanie pluginów na serwer.

MCMrSlendy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problemy z dodawaniem pluginów na serwer. Większość pluginów jest w folderach, jak poszperam to znajduje plik .dll ale i tak nie moge wykorzystać komend które dodają, możliwe jest że musze to skonfigurować essentials, ale nie umiem. Wytłumaczy mi ktoś to?

Opublikowano

Konkretniej. Jaki plugin, z jakimi jest plikami, że musisz szperać? Jest plik readme? Najlepiej pokaż strukturę katalogów jakimś tree.

Generalnie pluginy powinny być pojedynczym plikiem .dll, a reszta plików np. z configiem zazwyczaj sama się generuje po pierwszym włączeniu. Pluginy wrzuca się do folderu Plugins i TShock je automatycznie stamtąd ładuje, a jeśli wystąpi jakiś problem to w konsoli jest od razu wyświetlona treść i potencjalny jego powód.

Opublikowano

Przykładowo w pliku z pluginem InvSee są pliki takie jak: .gitattributes, .gitignore, .gitmodules, InvSee.sln oraz folder InvSee. Jest plik readme jednak pisze tylko jak korzystać z tego pluginu. w folderze InvSee są kolejne takie jak: bin, Extensions, Properties, Commands.cs, InvSee.csproj i inne z końcówką .cs w folderze ''bin'' jest InvSee.dll razem z TShockAPI.dll.

Opublikowano

Pobrałeś kod źródłowy. Binarka z folderu bin też powinna działać, ale dla pewności ściągnij ją stąd:

https://tshock.co/xf/index.php?resources/invsee.50/

Autor pisze, że Essentials nie powinno przeszkadzać w działaniu pluginu, ale nie wygląda na przekonanego. Jeśli ten również nie zadziała, spróbuj usunąć Essentials.

Jeśli podmieniłeś TShockAPI.dll wcześniej, to przywróć oryginalną wersję. Jeśli ściągnąłeś jakąś starą wersję i wkleiłeś starsze API niż 1.22 to serio możesz mieć problem z pluginami.

Opublikowano

Nic nie zrobiłem z TShockAPI.dll, Po co właściwie jest Essentials? Myślałem że do konfigurowania komend jak w Minecraftcie.

Wgrałem plugin InvSee i usunąłem Essentials jednak dalej nie ma w /help żadnej komendy z pluginu InvSee

Opublikowano

Niestety nie wiem co to Minecraft,

Essentials (jak sama nazwa wskazuje) to zbiór podstawowych komend/narzędzi przydatnych adminowi, takie jakie /kickall, /freezetime, /ruler. Nie jest wymanagany do niczego, jest zwykłym pluginem.

Daj screen z ekranu startowego TShocka (jeszcze zanim wybierzesz świat, a jak masz dużo światów to przewiń na górę), oraz może logi jeśli nie są za długie

Opublikowano

Taki szok, zaraz zobacze czy sie poprawi.

Teraz zauważyłem, pobrałem z API 1.21 a pluginy które pobierałem były na 1.22, zaraz dam znać czy wszystko działa.

Jak wpisalem /auth-verify to kazdy ma superadmina czy jak?

Opublikowano

Oczywiście że zadziała.

Na przyszłość wszystko pobieraj z oficjalnej strony TShocka https://tshock.co/xf/index.php?resources/

Nie masz dostępu ponieważ nie nadałeś sobie rangi administratora. W konsoli powininna być instrukcja jak to zrobić. Najpierw musisz się zarejestrować:

/register hasło

I potem wpisać /auth hasło_z_konsoli

I na końcu

/auth-verify

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...