Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak grać Irelią?

Varios_Awesome

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zamierzam tryhardować do diamentu irelią bo jest dosyć dobra w aktualnej mecie i przeważnie niszczę nią topa ALE są postacie na które irelią grać nie potrafie i kończy się to statami poniżej 0/2. Postacie te to: illaoi, gnar i garen. Chciałbym wiedzieć jakim stylem grać na nich, co składać i jak farmić gdy nie pushują. Najgorzej z illaoi. Nic nie moge zrobić.

Opublikowano

Dobijaj farmę z Q, jak podchodzą do minionów to atakuj, chyba nic nowego nie napisałem. Ogólnie to nic dziwnego, że na niektóre championy gra Ci się trudniej, gdyż na każdego znajdzie się jakaś kontra i gra na linii na takowego przeciwnika będzie wyglądać znacznie inaczej.

Opublikowano

Dobijaj farmę z Q, jak podchodzą do minionów to atakuj, chyba nic nowego nie napisałem. Ogólnie to nic dziwnego, że na niektóre championy gra Ci się trudniej, gdyż na każdego znajdzie się jakaś kontra i gra na linii na takowego przeciwnika będzie wyglądać znacznie inaczej.

tak ale czasami postać jest po prostu lepsza od irelii na solo i byle jaki gracz mnie rozwali. chyba że jakiś noob totalny czy coś ale w platynie aż takich zer nie ma. z tym farmieniem z Q to troche lipa sprawa jak gram na illaoi. dostaje 200 dmg z Q i jeszcze ten test duszy daje 3 stacki bo wole 3 stacki niz kolejne 200 hp w plecy..

Opublikowano

tak ale czasami postać jest po prostu lepsza od irelii na solo i byle jaki gracz mnie rozwali. chyba że jakiś noob totalny czy coś ale w platynie aż takich zer nie ma. z tym farmieniem z Q to troche lipa sprawa jak gram na illaoi. dostaje 200 dmg z Q i jeszcze ten test duszy daje 3 stacki bo wole 3 stacki niz kolejne 200 hp w plecy..

Czasami warto poprosić o ganka i upominać się o niego nawet 15 razy, naprawdę. xD Jedno zabójstwo i cała sytuacja na linii się zmienia.

Opublikowano

Nie wiem jak z pozostałą dwójką ale na garena sprawa jest prosta. Skupiasz się na krótkich wymianach max po 1-2 hity i disengage. Nie dajesz mu okazji na odpalenie pasywki, tj. co jakieś 6-8 sekund starasz się go przynajmniej raz czymś uderzyć. Składasz hexdrinker`a na pierwszy item bo wtedy jego ulti nie ma szans Cię zapier*olić bo bije magic dmg, no chyba że ma na Tobie tego marka ale to będziesz widzieć

9uIymOb.png

Chętnie pomogę w sprawach: League of Legends, World of Warcraft.

W razie pytań PW.

Opublikowano

Maxuj W na tanków/E na papiery/bruiserów. Polecam się nie wbijać jeśli nie mamy pewności że wyjdziemy na tym lepiejj poza tym fajnie jest kogoś wyczekać nie używając od razu Q/E/R dopóki nie bedziemy mieli mniej % hp/ jak ktos wywali skilla na pushniecie linii można wbić all in/ jak masz 3/0 nie warto zabijać dalej a lepiej jest zonowac od farmy ew. push i roam/ przegrywamy linie żabka/krugi. Co do matchup na illaoi po prostu omijaj jej macki jeśli nie masz jakiegoś refleksu boga wystarczy kupić buty te macki są naprawde powolne

Opublikowano

O k***a Illaoi xD Nie da sie przegrac Irelką na illaoi, orbwalkujesz/sidesteppujesz unikasz tych macek z Q, stuna walisz na morde i suka nie ma co robic bo 0 cc/dashy, a jak ultuje to spierdalasz Q do miniona gdzies i elo.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Staraj sie wychodzic na + na wymianach,jeżeli grasz na swoją wymyśloną (contre) to możesz maxować 'E' i skupiać sie głownie na csowaniu minionow + jeżeli nie dajesz rady zabić kogoś na topie, masz ciężko to możesz zacząć roamować i dac przeciwnikowi spushować turret ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...