Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Famienie podczas gry

Xcmer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, może to jest mój problem, dlaczego siedzę w platynie xD

Mianowicie do 15 minuty trzymam farme 130-150 csów, dochodzi 25 minuta mam jakoś 200+

Ale potem zwalają się wszyscy na mida i moja farma zaczyna się psuć. Gdy zejdę na inne linie odpushować zaraz moja

paraolimpijska drużyna się w********a i zostaję ja farma i cały enemy team stukający inhibitory jak jehowi w Twoje drzwi.

Nie wiem, albo to ja jestem upośledzony i mój rozwój zatrzymuje się po 25 minucie, albo to nie jest ten poziom.

Miałem pewną grę, gdzie na midzie zaorałem lissandre, wylazłem z tą farmą liczącą 200 csów bo znowu team się zwalił na mida,

jednak lissandra zeszła na bota, potem topa, enemy team się nie w********ał 4v5 i liss wróciła z 450 farmy i zaorała grę.

Pytam teraz doświadczonych graczy, którzy wyciągają po te 100 farmy na 10 minut, jak to robić po 25 minucie, gdy strach opuścić tych patałachów co chcą się już tłuc na midzie...

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

25 Minuta przydałoby się zebrać Kilka wierz na Midzie i dlatego twój Team schodzi tobie Pomóc w zabraniu. 

A potem Już tylko zostaje dla TF.

Co się dziwisz Platyna wciąż ello Hell

tumblr_nraeqbeDVI1uvdps4o1_500.gif

Opublikowano

Farma nie jest najważniejsza. Ja często gankuje mida z topa jeszcze przed 10-15 minutą. :D Czasami lepiej pomóc komuś zgarnąć killa, farme, turret, dodatkowo będzie z lv do przodu, potem możesz sojusznika poprosić o to samo. Są różne sposoby farmienia golda. Jeden farmi całą grę i nie rusza się z linii, zaś drugi chodzi po liniach i pomaga innym.

Opublikowano

Znaczy ja nie mówię o afk farm, ja zgarniam wieże, roamuje i do 25 minuty jakoś trzymam tą farmę. Chodzi mi o późniejszą fazę gry gdzie team stoi tylko na midzie i czeka aż zejdziesz po farmę i wtedy wbijają się w enemy xD Po czym leci flame żę mnie nie było. Czasami jest tak że lecę po te 30 csów co biegnie botem, i leci taki top laner  z 300 farmy prawie full build flashuje odpala wszystkie skille łącznie z ultem by tylko ta falę zgarnąć, co to ma być?

Opublikowano

Na c**j chcesz farmic cala gre, siedz w platynie jak nie wiesz kiedy zejsc z linii i spushowac/fightowac.

Znaczy ja nie mówię o afk farm, ja zgarniam wieże, roamuje i do 25 minuty jakoś trzymam tą farmę. Chodzi mi o późniejszą fazę gry gdzie team stoi tylko na midzie i czeka aż zejdziesz po farmę i wtedy wbijają się w enemy xD Po czym leci flame żę mnie nie było. Czasami jest tak że lecę po te 30 csów co biegnie botem, i leci taki top laner  z 300 farmy prawie full build flashuje odpala wszystkie skille łącznie z ultem by tylko ta falę zgarnąć, co to ma być?

A jak chodzi ci o takie sytuacje to zanim zejdziesz do 3 razy napisz duzymi literkami na czacie i pinguj poki ci sie nie skoncza pingi az zrozumieja zeby sie cofnac i wtedy dopiero schodz na dol

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Na c**j chcesz farmic cala gre, siedz w platynie jak nie wiesz kiedy zejsc z linii i spushowac/fightowac.

A jak chodzi ci o takie sytuacje to zanim zejdziesz do 3 razy napisz duzymi literkami na czacie i pinguj poki ci sie nie skoncza pingi az zrozumieja zeby sie cofnac i wtedy dopiero schodz na dol

Przecież tak robię...

Opublikowano

Przecież tak robię...

To z czym k***a masz problem xDD Po co ten post wgl

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Pytam jak utrzymywać wysoką farmę typu 350 w 40 minucie a nie ledwo 220.

Oraz by zdenerwować takich napinaczy jak Ty.

Opublikowano

na c**j Ci farmienie cały czas? nie skupiaj sie na tym tylko na pomocy drużynie, to jest najważniejsze k***a, a nie zajebywanie małych ruchaczy...

Opublikowano

Farma=itemki Ale nie skupiaj się całą grę na farmie wystarczy że będziesz miał o jakieś min.30 więcej od enemy na twojej linii

Czasem lepiej jest harrasować enemy żeby nie mógł podejść i wtedy farmić a nie skupiać się na farmie cały czas

Tymbardziej jak twój team jest na midzie to decyzja jest prosta bierzecie wieże i drake lub po tf 2 wieże

Pamiętaj że twoim celem jest zniszczenie nexusa i push a nie farmienie przez całą grę

To logiczne że jak twoj team i enemy jest cały na midzie to nie masz prawa zejść bo napewno zaraz ktoś zainicjuje walkę.Co ci da pushniecie wieży na bocie jak po przegranym tf oni biorą 2.

Opublikowano

Farma=itemki Ale nie skupiaj się całą grę na farmie wystarczy że będziesz miał o jakieś min.30 więcej od enemy na twojej linii

Czasem lepiej jest harrasować enemy żeby nie mógł podejść i wtedy farmić a nie skupiać się na farmie cały czas

Tymbardziej jak twój team jest na midzie to decyzja jest prosta bierzecie wieże i drake lub po tf 2 wieże

Pamiętaj że twoim celem jest zniszczenie nexusa i push a nie farmienie przez całą grę

To logiczne że jak twoj team i enemy jest cały na midzie to nie masz prawa zejść bo napewno zaraz ktoś zainicjuje walkę.Co ci da pushniecie wieży na bocie jak po przegranym tf oni biorą 2.

Chodzi mi o to że, każda gra wygląda identycznie 25 minuta 2 teamy stoją 10 minut na midzie nie robiąc nic, ani jeden ani drugi nie zainicjuje.

Wiem że wygrana to nexus, ale ile można stać na midzie i marnować czas jeśli, można popchać topa/bota, wziąć smoka. Ale nie 5v5 na midzie 10 minut bez walki, w dodatku gdy jesteśmy nawet 5v4 nikt nie zainicjuje, natomiast gdy ja zejdę odpushowac nasi 4v5 się wbijają (NASI nie enemy)

Opublikowano

nie patrz 350 czy 450 bo czasami wystarczy zrobic tak ze przeciwnik bedzie mial 50 w 20minucie i wtedy ci wystarczy 100

Opublikowano

Chodzi mi o to że, każda gra wygląda identycznie 25 minuta 2 teamy stoją 10 minut na midzie nie robiąc nic, ani jeden ani drugi nie zainicjuje.

Wiem że wygrana to nexus, ale ile można stać na midzie i marnować czas jeśli, można popchać topa/bota, wziąć smoka. Ale nie 5v5 na midzie 10 minut bez walki, w dodatku gdy jesteśmy nawet 5v4 nikt nie zainicjuje, natomiast gdy ja zejdę odpushowac nasi 4v5 się wbijają (NASI nie enemy)

Chyba za duzo eLCweleSow sie naogladales.

Tak to nie dziala na soloq, ze bedziesz sobie farmil przez cala gre

Opublikowano

Nie chodzi o to, żeby mieć daną ilość farmy do jakiejś minuty. Po prostu przyjemnie jest mieć więcej od przeciwników.

giphy.gif

Opublikowano

Kiedy stoicie na tym midzie i nikt nie wbija to jest to raczej oczywiste,że się wyjebiecie kiedy zejdziesz sobie na bota po creepy...Czasami jest taki moment w grze,że farma schodzi na 2 plan a ty masz się trzymać teamu.A gadanie typu oni się wbiją a moja drużyna w takiej sytuacji nic nie zrobi jest zwykłem narzekaniem i pierdoleniem głupot.

Nie chodzi o to, żeby mieć daną ilość farmy do jakiejś minuty. Po prostu przyjemnie jest mieć więcej od przeciwników.

Tu nie chodzi o przyjemność w postaci ilości creepów lecz masz po prostu więcej itemów i większy lvl co daję Ci przewagę.

Opublikowano

Tu nie chodzi o przyjemność w postaci ilości creepów lecz masz po prostu więcej itemów i większy lvl co daję Ci przewagę.

@wapek Mówiąc, że jest to przyjemne miałem na myśli, że posiadanie przewagi cs'u może mieć pozytywny wpływ na przebieg gry...

giphy.gif

Opublikowano

Nie gadajcie, że farma nie jest wazna. Należy roam'owac, zabijanie jest ważniejsze od farmienia ale nie wolno o tym zapominać. Po 15 minucie rzuć okiem na wszystkie linie, gdzie możesz iść, gdzie możesz złapać trochę farmy. Najprostszym sposobem na przyzwyczajenie się do takiego stylu gry jest splitpushowanie, opiera się na podobnej zasadzie tylko, że nie pushujesz do towerów tylko pierwsze, większe fale minionów. 

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...