Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Nidalee

titeczeK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest w rotacji to na normalu postanowiłem zagrać (a do jungli mam tylko Shaco i Rengara), fajnie się grało. Do rzeczy:

Czy opłaca się mainować na dłuższa metę? Jakie combo? I jeżeli można to chciałbym wiedzieć jakieś info o tej postaci (z kim sobie nie radzi, jak nie jest na jungli to gdzie może iść?).

Opublikowano

Nidalee jest bardzo mocna.Co do comba to trafiasz w typa dzide żeby nałożyć na niego znak(z trapa też się nakłada) dzięki temu masz większy jump z w i jak doskoczysz to używasz q,e.Po za junglą raczej nigdzie nie pójdziesz.

Opublikowano

Build z zalecanych, czy inny nóż niż zielony do jungli?

Polecam tobie Osobiście Taki build:

Zielony Item do Jungle pod AP,RoA,Rabadon,Echo,Zhoynia,Buty Maga. Równie dobrze możesz zamiast RoA Wsadzić Rylai. To już zależy od własnego Upodobania.

Na midzię wygląda to tak samo. Tylko że dodajemy Rylai zamiast oczywiście itemu pod JNG ;d

Combo jest bardzo proste. Q Potem zamiana w kota W+E+Q. Ważne by Q używać jako ostatnie bo Gdy cel ma coraz to mniej hp tym więcej go uderzymy :)

Opłaca się ją mainować Jest bardzo mocnym champem w Early/Mid. W Late już trochę słabnie ale Jej leczenie robi bardzo wiele :)

tumblr_nraeqbeDVI1uvdps4o1_500.gif

Opublikowano

Co do combo nie słuchaj użytkownika "wapek" gdyż doradza Ci źle, combo zaczyna się od dzidy następnie w postaci pumy w, e, q pamiętaj o tym żeby zawsze było q ostatnie.Przed zmiana w pumę możesz też uderzyć parę auto attków w postaci człowieka jeśli masz reda wtedy jest łatwiej trafić dzida.A co do buildu nie kupuj echo skoro masz go w itemie do lasu.Na low elo (a pisząc ten post stawiam, że w nim jesteś) moim zdaniem będzie lepsza niebieska albo czerwona macheta, buty tak samo nie maga tylko na cdr.Cały build wygląda tak: Item pod ap do lasu,buty,roa, zhonya,rabadon i void.A co do samej nidalee jest to bardzo przyjemny w grze bohater, którym bardzo fajnie i łatwo się carruje na niskim poziomie.Takiej szczególnej kontry nie ma w sumie prawie na każdego lesnika jest tak zwany skill match up czyli ten, który lepiej zagra, wygra.Jedyną taka postacią, którą bym się obawiał na początku jest lee sin.

Opublikowano

Na midzie mozna jeszcze nia grac

w late jest dobra bo co kilka sekund uzywasz q i jak trafisz to 500/1000hp zadajesz a leczenir daje z 400hp

Combo do dzida wbijasz z w masz zwiekszony zasieg pozniej e i dobijasz z q (dobijanie) wirksze combo niz leblanc :D

jak nie trafisz z dzidy to koniec ganku ;)

Nidalee jest dobra gdy ktos ma malo hp i stoi pod wieza :D

Opublikowano

Sorry że się jeszcze wtrącę ale kiedyś się grało nidą pod topa tylko że wtedy idzie się ad. Na leczeniu masz przyspieszenie ataku a twoją potęga są wtedy hity z człowieka i Q jaguara. Nakładasz stack i jak przeciwnik ma mało HP to R i Q. Nie miałem okazji sprawdzić tego ustawienia ale wiem że tak też można :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nie zapowiada się by Nidalee dostała mocniejsze nerfy i wypadła z mety. Jest mocna ale ma ten minus, że w early game'ie jest mięsem armatnim i brak dobrego pozycjonowania powoduje szybką śmierć. Ogólnie jest bardzo silna, zwłaszcza w mid game'ie lecz trzeba nią trochę pograć by można było powiedzieć, że umiesz nią grać.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Taa zauważyłem niekiedy są postacie lub zdarza się unikania jej dzidy i po tym ciężko mi rozpocząć gank ale samą postacią przyjemnie się gra a po wymaksowaniu na 14-15 Lvl ma dużego heala. Dzięki za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...