Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie wyświetlają się dane

randomcoder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam problem z poniższym kodem:

$test = "moj string";
$test_length = 0;
$s = "";
for ($i = 0; $i < $test_length; $i++) {
   $s += $test[i];
}

W innej części skryptu, gdy próbuję wyświetlić zawartość zmiennej s, nic się nie pokazuje.

p.s. Proszę nie zwracać uwagi na zmienną test_length, jest ona obecna z pewnej przyczyny, ale zostanie ona zastąpiona długością tablicy później.

Opublikowano

"+=" w js jest w php piszemy ".="

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano

"+=" w js jest w php piszemy ".="

Przecież to nie jest PHP, tylko JavaScript - dlatego zastosowałem operator inkrementacji "+=", a nie ".=". I ty siebie nazywasz programistą? Nawet języków programowania nie umiesz rozróżnić.

Po drugie, rozwiązanie problemu jest banalnie proste - zmienna test_length jest równa 0, więc iteracja pętli się nie rozpoczęła. Oczywiście, tego też nie zauważyłeś - oto drugi dowód, że nie powinieneś się w takich tematach odzywać. Twój post został zgłoszony administracji.

Problem rozwiązany, do zamknięcia.

Opublikowano

Mówisz że to jest javascript, tak? To dlaczego stosujesz znak dolara ($) używanego w php? Proszę wyjaśnij. Dałbym sobie rękę uciąć =, że wcześniej test_length jest równa 10 jako dowód może posłużyć data edycji twojego posta.

I teraz wyjaśnijmy sobie, nie nazywam się programistą, jestem w trakcie nauki i wiem, że przede mną długa droga do tego. Po za tym nie wiem kto tutaj nie potrafi odróżnić

var zmienna;

od

$zmienna;

zaraz widać co należy do którego języka, wiec zacytuję tutaj "źdźbło w oku bliźniego widzisz, a belki w swoim nie dostrzegasz"

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano

Mówisz że to jest javascript, tak? To dlaczego stosujesz znak dolara ($) używanego w php?

TY GŁUPI JESTEŚ? NIE WIESZ, ŻE W JAVASCRIPT MOŻNA STOSOWAĆ ZNAK DOLARA W NAZWIE ZMIENNYCH? TAKI Z CIEBIE PROGRAMISTA?

A JĘZYK PROGRAMOWANIA MOGŁEŚ ROZPOZNAĆ PO ZASTOSOWANYM OPERATORZE ŁĄCZENIA ZNAKÓW (+=).

Opublikowano

Pokaż proszę przykład

Obama wie, co robisz!!!

LTE Play Opole

Opublikowano

@piotrekkkkkk

Tak, ma rację, ale to ewidentnie troll, który "zastawił pułapkę", by zgnoić kogoś mniej obeznanego i wydłużyć sobie wirtualnego penisa. Olej.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Skoro jest to javascript to czemu post jest w dziale 

HTML/PHP/CSS/MySQL

A nie;

Javascript/Technologie Flash/jQuery

Taki z ciebie programista co nawet tematu do odpowiedniego dzialu nie potrafi dac..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...