Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Duża usterka w PC

XxzioloxX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od grudnia kminie jak to naprawić opiszę problem.

Pewnego razu chciałem zaktualizować biosa, i chyba nie ten bios +pobrałem  i po restarcie komputera nie włanczał się obraz oraz dźwięk biosu (Wszystko normalnie chodzi, procesor dysk HDD, karta graficzna, HDMI też) Próbowałem zrestartować biosa, to tera się włancza dwa razy
(Czyli włancza się i po chwili wyłancza się i znowu na nowo zaczyna chodzić bez obrazu) To spróbowałem wymienić baterie od bios też nic. A gostek mi powiedział z działu że będzie kosztować naprawa 300zł a ja takiej kwoty nie mam , Koleś mi nawet nie powiedział jaka jest usterka + bym dopłacał 100zł za dowóz do Wrocławia . Naprawdę nie stać mnie na to. I przepraszam za nagranie ale ja kamerować nie umiem . I liczę na pomoc od was.

Przedstawiam filmik jak to wygląda

Opublikowano

Do biosu możesz wejść? Sprawdź czy nie masz może zworki na płycie do przestawienia biosu.

Ale jeżeli się nic nie wyświetla to możliwe, że faktycznie serwis będzie potrzebny, aby odlutować kość i zaprogramować ponownie + nie podałeś modelu płyty.

Opublikowano

Do biosu możesz wejść? Sprawdź czy nie masz może zworki na płycie do przestawienia biosu.

Ale jeżeli się nic nie wyświetla to możliwe, że faktycznie serwis będzie potrzebny, aby odlutować kość i zaprogramować ponownie + nie podałeś modelu płyty.

Dokładnie nie rozumiem, w ogóle nie ma obrazu (Kabel HDMI działa poprawnie nawet sprawdziłem na starym złączu z komputera i to samo brak) Podłączyłem z HDMI od karty graficznej na powyżej wtyczkę z tyłu komputera i to samo . I Powiedz mi o co chodzi z tymi "zworki"

@Edik A płyta główna czyli wersja to taka 

Acer

G45T/G43T-AM3 V 1:1 e1

Opublikowano

Poszukaj tutorialu jak wgrać dla twojego producenta płyty bios metodą serwisową dla biosu, zrób odpowiednio pena i postaraj się o dobra wersję biosu. 

Innej metody nie ma poza tą jaką zastosuje serwis która w sumie też jest prosta do zrobienia. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Poszukaj tutorialu jak wgrać dla twojego producenta płyty bios metodą serwisową dla biosu, zrób odpowiednio pena i postaraj się o dobra wersję biosu. 

Innej metody nie ma poza tą jaką zastosuje serwis która w sumie też jest prosta do zrobienia. 

Czyli tak szukam producenta płyty głównej pobieram bios wkładam go na pena i mam po prostu go pod USB podłączyć i on sam się instaluje bez użycia ekranu ? 

Znalazłem tylko po Angielsku poradniki, ja zbytnio go nie umiem (tylko umiem wyzywać_)

Opublikowano

do czego ci była aktualizacja bios? jezeli nie ma takiej konieczności, lepiej nie aktualizować bo czasami to może narobić naprawdę dużych szkód. zwłaszcza jest to odczuwalne na mobo bez gwarancji  :v

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...