Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ASUS GeForce GT 730 4GB czy MSI GeForce GT 730 4GB?

MageNatPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio moja karta graficzna zrobiła... że tak powiem... boom + pierdut(w dodatku w urodziny T_T )  :D, więc zastanawiałem się nad kupnem nowej karty graficznej przeznaczonej głównie do gier. Mój budżet to 400 zł. Co kupić? 

ASUS GeForce GT 730 4GB, czy MSI GeForce GT 730 4GB?

Warto którąś z nich? Jeśli nie polecacie, to poprosił bym o podanie karty, która ma dużo pamięci, ale żeby taktowanie nie było słabe, minimum 700 taktowania rdzenia i przynajmniej 128 bit. Z góry dzięki  ;)

PS.: Po recenzjach stwierdzam, że podane karty muszą być naprawdę dobre...

Opublikowano

Rozumiem, że chcesz liczyć rachunki w excelu na 3 monitorach?

Bo na nic więcej się ta karta nie przyda.

Tak samo zasilacz, karta nie "wybuchła" sama od siebie, podaj model jaki masz.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Szczerze,jak masz być zadowolony to wydać te 800 zl na Asus GTX960 Strix 4GB no i co..tyle mam do powiedzenia :D Ja wiem,że o inne karty Ci chodzilo,ale to tylko moje zdanie.

Opublikowano

Byłem u faceta zajmującego się komputerami i chłodzenie wentylatorów się zepsuło. PS.: Karty Graficznej używałem 5 lat.

Co do zasilacza, to nie mogę na razie sprawdzić modelu (facet sprawdza przy okazji cd rom)

Opublikowano

Komputer mi się uruchamia, więc zasilacz nie, ale karta graficzna się spaliła, bo psują się kolory, pokazują się różnokolorowe paski, nawet w biosie i komputer nie chce się uruchomić (bluescreen)

Opublikowano

Bez zasilacza nic ci nie podamy, bo wsadzisz kartę graficzną do komputera i po 2 tyg znowu "buchnie". Dodatkowo nie mamy nawet  jego mocy, gdyby zasilacz jakimś cudem był markowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...