Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Draven czy Kalista?

TRV14E

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, doładowałem sobie RP'ki i zastanawiam się jaką postać kupić. Wziąłbym Kaliste ale aktualnie jest przecena na Draven'a, grałem obiema postaciami(jedna gierka kalistą, dravenem sporo na dawnym koncie). Z tego co pamiętam to Kalistą szło średnio, Draven'em w miarę sobie radziłem bo nauczyłem się jego mechaniki i łapania toporów. Kto aktualnie lepiej sobie radzi, kto ma większy impact na gre? 

Opublikowano

Dravena jest łatwiej zgonić, bo nie ma żadnego odskoku, dasha itp. Nie na wszystkie gry będzie dobry. Kalistą powinieneś sobie poradzić na wszystko, w late ma większą przeżywalność. Poza tym kupowanie postaci za RP to trochę marnowanie RP :v

Opublikowano

Dravena jest łatwiej zgonić, bo nie ma żadnego odskoku, dasha itp. Nie na wszystkie gry będzie dobry. Kalistą powinieneś sobie poradzić na wszystko, w late ma większą przeżywalność. Poza tym kupowanie postaci za RP to trochę marnowanie RP :v

Wole wydać RP na postać, patrzenie że mój champ inaczej wygląda to dla mnie marnowanie :P Dzięki za odpowiedź. 

Opublikowano

Draven:

+True DMG z q w późniejszej fazie gry

+pasywka która daje kase za killa

+Możesz uzywać 2x Q

+W daje speeda oraz speed w ataku

+E odrzuca 

+Ulti na całą mape

-Trudny do ogarnięcie szczególnie q w tf 

-Brak escape

Opublikowano

Draven to szczerze mówiąc najtrudniejsza a zarazem jedna z najlepszych postaci. W moim uznaniu tylko pojedyńcze osoby wymasterowały go do perfekcji. Kalista jest do opanowania, równiez stosunkowo trudna postać ale też silna, tymbardziej w tej mecie będąc jednym z najlepszych picków. Kup Kalistę.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Jak dla mnie obydwie postacie są dobre. Kup tez Kaliste bo warto. I gratuluje wyników, bo ja grając Dravenem gram jakbym grał nogami :P (Tylko nie kupuj postaci za RP... Coś co możesz zdobyć w grze, z czasem, nie jest warte kupna za RP).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...