Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dołączanie do meczu

Verbatov

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam dosyć spory problem z dołączaniem do gier turniejowych i zwyczajnych. Czasem wyskakuje mi komunikat że nie udało się zaakceptować meczu, a czasem wyszukuje grę bardzo długo bez żadnych rezultatów. Są takie dni że w ogóle nie mogę pograć. Wy też macie podobne problemy czy coś z moim netem jest nie tak? 

Opublikowano

W zależności od rangi - im wyższa tym szuka dłużej. Ja czasami czekam po 10/15min na grę na supreme/global. Graczy jest po prostu mało którzy chcą aktualnie grac na mapach takich jak Ty i z rangą zbliżoną do twojej

Opublikowano

Witam. Mam dosyć spory problem z dołączaniem do gier turniejowych i zwyczajnych. Czasem wyskakuje mi komunikat że nie udało się zaakceptować meczu, a czasem wyszukuje grę bardzo długo bez żadnych rezultatów. Są takie dni że w ogóle nie mogę pograć. Wy też macie podobne problemy czy coś z moim netem jest nie tak? 

Też tak miałem ostatnio. Miałem gloda IV, gry szukało bardzo długo raz na jakiś czas mogłem zaakceptować mecz. Wyszukiwanie było bardzo długie i bez zadnych rezultatów. Odinstalowałem cs'a i było to samo.

Wkurzyłem  się i zrobiłem formata nowy system zainstalowałem steam i cs'a i teraz śmiga, wyszukuje gry i mogę zaakceptować.

Myślę że to wina jakiś plików w steam, nie pomagało nawet spójność plików. Jeżeli masz czas i chęci to proponuje wgrać nowy system i zobaczyć czy pomoże, bo w moim przypadku akurat to pomogło. :)

Opublikowano

W opcjach jest takie cos jak maxymalny ping

Jesli masz ustawione na zbyt maly to moze nie wyszukiwac bo jest pusto

To tylko jedna przyczyna

Moze byc tak jak pisza u góry

Opublikowano

W zależności od rangi - im wyższa tym szuka dłużej. Ja czasami czekam po 10/15min na grę na supreme/global. Graczy jest po prostu mało którzy chcą aktualnie grac na mapach takich jak Ty i z rangą zbliżoną do twojej

Nigdy na globalu nie czekalem na gre dluzej niz 2 minuty chyba ze na jakims officu czy cos takiego.

Przyczyną długiego oczekiwania jest ustawiony zbyt niski maksymalny ping. :)

Opublikowano

Być może rzeczywiście była to wina moich ustawień ponieważ miałem ustawiony maksymalny ping na 50. Mam jeszcze pytanie dotyczące ścin w csie. Zdarzają się one gdy w pobliżu mnie "dużo się dzieje". Nie jest to wina internetu ponieważ jak gram z botami to też mam lagi. Mój sprzęt to i3 530, gtx 260 i 4gb ramu. Obniżyłem automatyczne ustawienia z wysokich na średnie i nadal zdarzają mi się sporadycznie ściny. Czy to jest wina mojego komputera?

Opublikowano

^Tak zmniejsz ustawienia na low wszystkie, oraz wyłącz synchronizację pionową a renderowanie dać na dwuliniowe albo wcale. 

Rozdzielczość ekranu również bym zmienił na mniejszą ;)

i1sWQY0.jpg

Opublikowano

Nie wiedziałem że cs jest aż tak wymagającą grą. Rozdzielczość mam ustawioną na standardową dla mojego monitora czyli 1440x900. Na jaką byś mi radził zmienić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...