Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak snu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć :D Jak większość z was wie zapewne, niedługo IEM.. wybieram się ;D Niestety.. plan jaki obraliśmy z kumplami jest średni ale już trudno :D Mianowicie w piątek wstajemy o 5 rano na pociąg, jedziemy na IEM, wieczorem do klubu na impreze, rano znowu do kolejki na IEM, i tak do godziny 21 aż wrócę do domu.. wychodzi 40h bez snu.. jakie mogą być skutki uboczne tego właśnie "doświadczenia"? :x

Opublikowano

Nie wiem czy każdy organizm reaguje tak samo. Ja zazwyczaj czuje zmęczenie(oczywiste)

Ciężko się chodzi, nogi jak z waty, rozkojarzenie i trochę niepokój czuć.

Opublikowano

Ogólne otępienie, zobojętnienie, drugi dzień na IEM będzie straszną męką. Imprezkę bym skrócił żeby chociaż były te 4-5 godz snu które będą zbawiennie w drugim wyczerpującym dniu. Możecie się trochę wspomóc kawą i energetykami ale jeżeli pikawa zacznie szybciej telepać to natychmiast odstawić bo brak snu + przemęczone serce może skończyć się tragicznie. Wszystko z umiarem. Byłem 42 godziny praktycznie bez snu ale w trybie nie wymagającym energii i uczucie jest okropne jak bym powoli umierał. A Wy zamierzacie być aktywni to już w ogóle. Polecam też treściwe jedzenie bo głód + przemęczenie = omdlenia.

Cyrk.png

Opublikowano

W pociągu możesz spać. Między klubem, a kolejnym dniem 2 godzinki snu i lajtowo dacie radę. 

Bez snu też można, ale wtedy drugi dzień raczej będzie męczący niż przyjemny. 

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

K***a gościu, ja kiedyś nie spałem prawie 6 dni bo nowy serwer w Metinie wyszedł a ty się jakimś 48h martwisz, nic Ci nie będzie.

Opublikowano

K***a gościu, ja kiedyś nie spałem prawie 6 dni bo nowy serwer w Metinie wyszedł a ty się jakimś 48h martwisz, nic Ci nie będzie.

A srasz?

Będziesz czuł zmeczenie i otępienie,to chyba logiczne.

79160594027661829163.png

Opublikowano

Tabsy, albo kawy. Chociaż nie dadzą ci gwarancji wytrzymania bo organizm potrzebuje odpoczynku.

Zależy jak zareagujesz na dane specyfiki, jednych pobudza innym nic nie daje. Rozplanuj sobie to jakoś inaczej, tym bardziej, że do klubu idziesz

banner.jpg

Opublikowano

Po jakichś 30 godzinach bez snu przestajesz odczuwać zmęczenie, ale ma to bardzo negatywny wpływ na organizm, możesz w ogóle nie chcieć spać a nagle zemdleć bez powodu.

Opublikowano

Na moim przykładzie brak snu + wysiłek = halucynacje, gdy na chwilę gdzieś usiądziesz łapie Cię sen, po czym zamykasz oczy i chcesz się przebudzić, wtedy występuje otępienie kolejne halucynacje, nogi są coraz bardziej zmęczone, jakbyś przebiegł maraton. W moim przypadku  jak nie prześpię 2 dni występuje u mnie nasilenie zmysłu słuchowego, słyszę najdrobniejsze dźwięki, nawet oddychanie osoby w drugim pokoju... Nie wiem to chyba muszę leczyć.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

kawa jest zbyt słaba, potrzebujesz czegoś co wpłynie na noradrenaline (metamfetamina byłaby zbawienna) i wtedy bez problemu tyle wytrzymasz dobrze sie bawiąc. Wieczorem idziesz na impreze, a rano IEM? czyli że impreza ma trwać całą noc? kto sie tyle bawi? xD zaśniesz tam. Skróć imprezowanie i znajdź miejsce do spania albo zaopatrz sie w jakiś narkotyk, bo drugi dzień IEMa z pewnością nie będzie przyjemny. Ja po nocy nieprzespanej miałem lagi w myśleniu i często ziewałem.

@up

Na moim przykładzie brak snu + wysiłek = halucynacje

jesteś odosobnionym przypadkiem. Halucynacje dopiero po tygodniu. jego to nie spotka

Opublikowano

6 dni to Ty nie spałeś bo expiłeś z Wujkiem Władkiem :)

@topic

zależy od organizmu

ale najlepiej wpadnijcie do jakiejś kawiarni na kawke i na lajcie dacie rade wytrzymać

z drugiej strony to czy ten IEM jest tego wart? co w tym fajnego że będziecie przebywać w gronie największych gemboji w Polsce gdzie co drugi zlewa się z scianą? dla mnie żadna atrakcja.. tak samo spotkanie z krUlami gimbusów.

Ja to bym wolał już siedzieć 40h na tej imprezie i zabawiał napalone małolaty

Opublikowano

Nie wiem czy każdy organizm reaguje tak samo. Ja zazwyczaj czuje zmęczenie(oczywiste)

Oczy się same zamykają, szczypią/bolą nawet trudno je otworzyć na moment, wiem co mówię xD Nogi z waty, kręci się w głowie. W najgorszym wypadku będziesz miał halucynacje. Do tego ostatniego to według mnie trzeba nie spać kilka dni. Nigdy nie miałem. IEM tego warty? 

­

Opublikowano

40h dosyc dlugi czas, nie wiem czy organizm sb poradzi najwyzej zasniesz.

IEM to cos z grami? Nigdy bym snu nie poswiecil na glupie zgrupowania graczy czy czegos tam.

Opublikowano

Jak wszyscy wspomnieli zależy od organizmu ja jak byłem młodszy to wytrzymałem przed kompem parę dni bez snu, zgodzę się z tym ze po okołu 30h twój organizm może udawać ze nie potrzebuje snu u mnie to nawet było ciężko potem zasnąć. Nie wiem czy opłaca się przy takim trybie iść w ten drugi dzień na IEM bo po prostu stracisz całą frajdę będąc zmęczonym no i możesz niechcący gdzieś przysnąć niby koledzy zawsze mogą cię obudzić ale może być tak ze to ty będziesz tym najtwardszym a twoja ekipa będzie wyglądać jak grupka przysypiających zombie. Co do energetyków nie polecam ich nadużywać bo pikawa p********e a jeden czy dwa pewnie nawet ci nie pomogą. 

Efekty jakie ja miałem po długim czasie bez snu: 

Wydawało mi się ze widziałem robaki chodzące po ścianach których nie było czyli lekkie halucynacje.

Ciężkie nogi 

Ból głowy 

49yxrs.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...