Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2 monitory

NoverssX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam w planach kupno nowego monitora ale stary nadal działa dobrze (SAMSUNG SyncMaster 940nw) więc chciałbym mieć 2 aktywne monitory.

I chciałbym się zapytać czy 2 monitory mogą spowodować spadek  FPS lub mocne grzanie  się karty lub procesora

karta graficzna: Radeon R7 240

procesor: Intel® Pentium® CPU G3258 @ 3.20Hz 2 rdzenie

64 bitowy windows 8.1

Opublikowano

1. Proszę, czytaj opis działu ;) W tym dziale znajdują się poradniki. Tylko i wyłącznie.

2. Ja mam takie rozwiązanie w swoim laptopie i nie mam żadnych spadków, jednak to zależy od tego co masz na drugim monitorze. Jeżeli na drugim monitorze masz statyczne programy, jak przeglądarka z facebookiem, czy okienko steam, teamspeak itp. to nic nie zmieni w sumie, poza większym poborem pamięci karty graficznej.

Ale jeżeli będzie to coś aktywnego, jak filmik ja youtube, to grafika będzie musiała ogarnąć i grę i youtube, co spowoduje spadki FPS i to widoczne. Wszystko zależy jeszcze od rozdzielczości i jakości wideo, lub ogólnie tego jak bardzo obciąża to grafikę.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Dwa monitory działają identycznie jak jeden, rozszerzają tylko pulpit windows i nic więcej nie wpływają na FPS.

Wpływ ma tylko w przypadku stosowania więcej niż jednej grafiki do podpięcia monitora, ale zawsze będzie miała gra wydajność taką jak na danej grafice na której działa.

Gra na dwóch monitorach na raz będzie miała zawsze mniejszą wydajność i spadek FPS 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...