Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aktualna meta

koteksra5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy tylko ja sądze że ta aktualna meta to wielkie g*wno ? chce sobie picknąć dajmy na to fizza mając 8-1 z kupionymi itemami nie mogę pojechać xina 2-4 rzucam mu rybke combo itp. ale on na 100hp nagle zaczyna napierdlaac i jeszcze mnie dopierdala kiedy full hp mialem... tak samo yi/jax w tej mecie zrobi się taki pod devo/guinsoo i tanka i możesz go posmyrać kiedy on w********a ci 141241243 dmg bo guinsoo + milionowy as

do tego ta meta na topie gdzie top tier to nautilus i rammus.... po prostu tak skilowej mety to dawno nie widziałem.

Opublikowano

Typowe odczucia bronze/silver bo w takiej dywizji pewnie jesteś Nie dostrzegłem czegoś takiego jak meta xin może i jest przesadzony ale da się go ograć Nie mam pojęcia jak nie mogłeś go ubić fizzem może po prostu słabo grasz bo przy takim feedzie xina masz na combo

Wracając,dla mnie meta w jakimś stopniu nie istnieje gram tym co mi się podoba h*j obchodzi mnie podział kto w tym patchu jest dobry a kto nie.(oczywiście są postacie wypadające lepiej od innych ale to nie oznacza że inne są niegrywalne)Grałem ostatnio nocturnem i radziłem sobie z enemy udyrem lub grałem riven na jg a w enemy rengar i nie dostrzegłem czegos takiego że np. udyr jest w mecie to jest z*******y i nie dam rady go wydymac champem ktory obecnie nie jest grany G****o prawda jak grasz dobrze to wydymasz enemy kim chcesz grałem shaco na supporcie i byłem carry,bard na topie i też można orać,można grać nawet ad leoną w jungli i jest to dobry wybór.Wszystko zależy od twoich możliwości.

Opublikowano

Jprdl. ale po co picknąć teraz np. j4 skoro możemy picknąć mastera/jax/xina który po wystackowaniu itema przeciętnie w 14/15 minucie i złożeniu itemka o nazwie guinsoo może ugrać 1v3 w przypadku mastera ogranicza się to do tego że klikamy R.E. i prawy przycisk myszy od czasu do czasu unikajac cc z Q. Kiedyś master był chociaż troche skilowy teraz ogranicza się do wpierdolenia się w tf klikniece PPM i możemy puszczać kierownice. i tak pewnie coś zabijemy.... to samo w przypadku jaxa który w********a po milion dps. meta właściwie ogranicza się do wystakowania armoru/mr gdy lw jest tak cholernie gowniane

Opublikowano

Typowe odczucia bronze/silver bo w takiej dywizji pewnie jesteś Nie dostrzegłem czegoś takiego jak meta xin może i jest przesadzony ale da się go ograć Nie mam pojęcia jak nie mogłeś go ubić fizzem może po prostu słabo grasz bo przy takim feedzie xina masz na combo

Wracając,dla mnie meta w jakimś stopniu nie istnieje gram tym co mi się podoba h*j obchodzi mnie podział kto w tym patchu jest dobry a kto nie.(oczywiście są postacie wypadające lepiej od innych ale to nie oznacza że inne są niegrywalne)Grałem ostatnio nocturnem i radziłem sobie z enemy udyrem lub grałem riven na jg a w enemy rengar i nie dostrzegłem czegos takiego że np. udyr jest w mecie to jest z*******y i nie dam rady go wydymac champem ktory obecnie nie jest grany G****o prawda jak grasz dobrze to wydymasz enemy kim chcesz grałem shaco na supporcie i byłem carry,bard na topie i też można orać,można grać nawet ad leoną w jungli i jest to dobry wybór.Wszystko zależy od twoich możliwości.

Co ty bredzisz? Shaco na supp? Pan to z jakiej ligi? Udal ci sie jeden normal z kolega bronze i juz swiecisz? Wystarczy agresywny botlane i enemy bot ma pieknego feeda lub kleicie sie do wiezy..

Nie licza sie twoje pojedyncze gierki a ogol, statystyki. Prawda jest ze wybieranie champow z mety ulatwia wygrywanie.

Pozdrawiam!

x

Opublikowano

@Zaacny mainuje shaco i uwierz mi że jak nie mam gdzie iść to mogę spokojnie supportować.Buduje się wtedy ap i cały bot lane jest pozastawiany w moich pułapkach enemy adc nawet nie mógł podejść bo miałem tak strategicznie rozstawione.Tak samo ganki miałem tyle pułapek że enemy jg tracił połowę hp.I jeszcze te kosy które mają przelicznik na ap :D

Opublikowano

@up Aktualnie mam diament 3, około 100 gier vayne, lucianem coś ponad 150 w tym sezonie(a gram od s3) i szczerze chciałbym zobaczyć Twojego shaco na supporcie i uświadomić Ci przy okazji jakie to g****o.

Opublikowano

@up Aktualnie mam diament 3, około 100 gier vayne, lucianem coś ponad 150 w tym sezonie(a gram od s3) i szczerze chciałbym zobaczyć Twojego shaco na supporcie i uświadomić Ci przy okazji jakie to g****o.

Bo to gówno jest, ja już wielokrotnie spotykałem się z pickami typu Shaco czy Teemo na bocie i naprawdę super ora się z takim kompanem jeżeli ma pojęcie jak grać tą postacią

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

Omg juz nie moge patrzec co ten @matizal77 mowi, udalo mu sie wygrac w goldzie na eascie shaco support i mysli ze meta w tej grze nie istnieje.

@topic

Ta meta jest jeszcze gorsza niz meta tankow ktora byla dosyc niedawno. Nie dosc ze tankowaci to jeszcze milion dmg zadaja z tym guinsso. WP riot, psujcie gre dalej ulatwiajac gre swoimi skillowymi postaciami i super duper pomyslami (nawet alistara combo zrobi teraz kazdy chociaz wtedy tez nie bylo trudne)

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

@IdleSolution udało się także pink wardowi i shaclone w master tierze/diamond

Nie napisałem nic że meta nie istnieje tylko że w małym stopniu dla mnie

Ofc nie popieram gry shaco na supp tylko udowadniam że działa ;)

Opublikowano

Meta został stworzona przez profesjonalną scenę gdzie gra się teoretycznie najmocniejszymi pickami ale dużo też zależy od teamcompów i picki z lcs itd przedkładają się na soloq co często kończy się źle.Każdy powinien grać tym czym lubi i jak czuje gość się pewnie na shaco supporcie to nie rozumiem czemu ma być wyzywany.Niech sobie nim gra skoro dobrze mu nim idzie nie widzę problemu.Logiczne jest,że są postacie z których wyciągniesz więcej od innych ale to nie oznacza,że każdy musi tym grać.

Opublikowano

Przynajmniej nie jest nudno. Meta się zmienia z jednej na drugą i to jest dobre. Najlepsza meta byłaby taka, w której dużo by zależało od junglera. Ale nie bo się wyfarmi na devourerze i napierdala. A wiecie jaka? taka, że jeden jungler gnoi drugiego junglera tak aby on nie mógł wrócić do gry. Aktualnie tak to jest zjebane, że ja nawet wyruchając enemy junglera by miał 4 lvle do tyłu i tak wrócił do gry bo jungla daje dużo expa dla ludzi z małym lvlem..

Opublikowano

Masz rację, jak gram Riven to strasznie denerwują Xiny na początkowych lvl'ach ( i gdzie ma się full build ), jak nie zabijesz na combo to się zaraz wyleczy i jeszcze cię dojedzie, mając cały czas 100 hp. Co robić...

Opublikowano

Jprdl. ale po co picknąć teraz np. j4 skoro możemy picknąć mastera/jax/xina który po wystackowaniu itema przeciętnie w 14/15 minucie i złożeniu itemka o nazwie guinsoo może ugrać 1v3 w przypadku mastera ogranicza się to do tego że klikamy R.E. i prawy przycisk myszy od czasu do czasu unikajac cc z Q. Kiedyś master był chociaż troche skilowy teraz ogranicza się do wpierdolenia się w tf klikniece PPM i możemy puszczać kierownice. i tak pewnie coś zabijemy.... to samo w przypadku jaxa który w********a po milion dps. meta właściwie ogranicza się do wystakowania armoru/mr gdy lw jest tak cholernie gowniane

W następnym patchu devourer będzie prawdopodobinie nerfiony więc raczej gorsze będą te postacie, więc trzeba grać póki czas.

Btw teraz bardzo często grany jest jakiś golem na topie(malp, naut) lub adc( quin, graves) w dość dziwnym kierunku zmierza to wszystko.

Zbieram +

packiecopy.png

Opublikowano

Co ty napisalem quinn graves adc ? graves ma wolne ataki dlatego sie nie nadaje dla mnie na adc a quinn fo typowy top lajner

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...