Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadek formy?

Mico08

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otoz od jakis 2 dni mam male problemy podczas grania mm jak i dm.

Otoz na dm nie wychodzi mi juz tak jak wczesniej, ze nie raz mialem od 5 do 10 fragow na 1 deda.

Teraz mam baaardzo czesto, ze zabije 2-3 i odrazu padam.

Tak samo na mm, gdy gram to na runde robie po 1 fragu albo i wgl.

Nie dawno awansowalem do lema, ale na le tez juz bywaly takie problemy.

I nie wiem czy to po prostu zwykly spadek formy czy juz sie wypalam od grania tych dm.

Czy przerwa od csa pomoze mi w jakims stopniu?

Prosze nie pisac, ze jestem za slaby na ta range, bo roznica miedzy LE, a LEM jest niska, patrzac po grze.

PS@
Bardziej grac arenki 1 v 1, czy dm?

bo na dm przewaznie zabija sie kogos w plecy i to nie cwiczy jakos bardzo.

Intel Core i3-2120, 3.30GHz -- GTX 560 1280MB -- Mobo H61 -- 4GB ram -- Chieftec 500W -- W7 Ultimate 64 bit.

Wydajnosc systemu:

Grafika dla aero i gier:7.5

Procesor:7.1

RAM:7.1

Ranga w kunter strajku:Supreme.

Oski, czekam na 1 v 1! 

Legenda
Opublikowano

Przegrywasz bo nie myślisz, słabe  pozycjonowanie powoduje, że giniesz.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Skup się na grze, nie myśl o tym że giniesz, nie rozpraszaj sie tym. Graj na 110%. Caly czas myśląc o pozycjonowaniu, kontroli mapy, recoilu itd. Jeżeli chcesz dobrze grac musisz w pełni skupić sie nad tym co robisz. Spadki formy też każdy ma, jeżeli faktycznie mocno Ci nie idzie to odpocznij 1/2dni i wróć.

Opublikowano

Często zdarza mi się to samo... Zawsze wtedy nie gram 4-5 dni, czasami nawet tydzień. Zajmij sie czymś innym. Ja np zamiast grac ide biegać albo na basen.

Opublikowano

Okej, dzieki wszystkim za pomoc, zrobie sobie kilku dniowa przerwe i pogram w wiedzmina :)

Intel Core i3-2120, 3.30GHz -- GTX 560 1280MB -- Mobo H61 -- 4GB ram -- Chieftec 500W -- W7 Ultimate 64 bit.

Wydajnosc systemu:

Oski, czekam na 1 v 1! 

Opublikowano

Masz mapy do trenowania, a jak nie to uproszczone, najbardziej nauczysz się opanowywać mapy, celność itp.
Najważniejsze nie jest, że go zabijesz, ale jak to zrobisz, bo napierdalanie full auto to każdy umie. Chodzi jeszcze jak to zrobisz, będziesz umiał opanować celownik i inne.

banner.jpg

Opublikowano

Miałem takie same problemy jak ty, czasem po prostu od gry trzeba odpocząć i nie grać na siłę bo to nie ma sensu. Jeżeli będziesz czuł ze masz mocną ochotę na grę w cs'a a dalej nie będzie ci szło sprawdź czy DPI ci się w myszce nie przestawiło czy ustawienia w cs'ie możesz również poćwiczyć na mapach społeczności które strasznie pomagają. Takie jak:

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=213240871

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=368026786

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=419404847

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=353366249

Co do tego co jest lepsze 1vs1 czy dm, moim zdaniem 1vs1

49yxrs.png

Opublikowano

UP@

Co do 1 mapy ktora podales cwicze caly czas, a te reszta to mysle ze jest to bez sensu, poniewaz lepiej chyba isc na dm i strzelac do prawdziwych ludzi.

Dpi mi sie nie zmienilo, ale caly czas bawie sie sensem w grze.

Podobno im mniejszy sens tym celniejsze strzaly.

UP2@

ale ja dobrze znam te mapy, "Chodzi jeszcze jak to zrobisz" mozesz dokladniej?

Pestkowac strasznie nie lubie, nawet jak widze sama glowe to wale full auto i zazwyczaj to wchodzi.

Mam jeszcze pytanko, czy lepiej jest kucac podczs strzelania czy stac twardo?

Bo od ostatniego czasu, nawet do konca sie nie zatrzymam i juz strzelam, przez co kilka pierwszych pociskow leci randomowo.

Wydajnosc systemu:

Oski, czekam na 1 v 1! 

Opublikowano

Jak walisz full auto to nie kucasz od razu, tylko po chwili. Rozrzut trochę inaczej się zachowuje (na twój +) i do tego przeciwnik który wyceluje Tobie w głowę okaże się że nie trafi, bo kucniesz w ostatniej chwili. Ja też mam teraz od jakiegoś czasu problem z formą, ale to chyba spowodowane tym że za dużo gram i już nie bardzo myślę nad tym co robię. Aktualnie robię sobie przerwę na jakiś czas.

Opublikowano

Okej, zastosuje sie do tego i zobacze,

@@@

A jaki celownik bylby najlepszy do walenia full auto oraz do pistoletow?

Duzy/maly/sredni?

Na poczatku mialem duzy i sie dobrze gralo, pozniej zmienilem na malutki bardzo i tez nawet idzie, tylko dluzej zajmuje mi "nacelowanie" na przeciwnika.

Lecz przy duzym ciezej z pistolcow strzelac ;d

Wydajnosc systemu:

Oski, czekam na 1 v 1! 

Opublikowano

Okej, zastosuje sie do tego i zobacze,

@@@

A jaki celownik bylby najlepszy do walenia full auto oraz do pistoletow?

Duzy/maly/sredni?

Na poczatku mialem duzy i sie dobrze gralo, pozniej zmienilem na malutki bardzo i tez nawet idzie, tylko dluzej zajmuje mi "nacelowanie" na przeciwnika.

Lecz przy duzym ciezej z pistolcow strzelac ;d

Słuchaj, wszystko musisz ustawić pod siebie celownik / czułośc / roździelczość czy inne rzeczy. 

Jeżeli masz problemy z refleksem od tego są specialne mapki idź tam potrenuj bądź na arenkach 1vs1 :).

Jeżeli masz spadek formy, odpocznij od gry 1-2 dni czy nawet z tydzień czasu nie ma sensu grać na siłę i tylko się denerwować. 

i1sWQY0.jpg

Opublikowano

Z refleksem nie ma wiekszego problemu, jaki byl taki jest, a nawet lepszy.

CZulosc mam pod siebie,

Rozdzielczosc mam pod siebie.

Celownik zostawie juz taki jaki jest, bo chyba zmienianie go co pare godzin w niczym mi nie pomoze.

Wydajnosc systemu:

Oski, czekam na 1 v 1! 

Opublikowano

Celownika to lepiej nie zmieniaj jak dobrze Ci się gra, ale generalnie jest tak że jak duży celownik i duży gap - lepszy do full auto, a mały to bardziej pod pestki/pistolety. Kwestia tego co lubisz, ja w 1.6 grałem na bardzo dużym (800x600 large), a teraz na małym (1024x768 size 4 gap -2). Ogólnie w tej grze lepiej nie zmieniać ustawień co chwilę, może w 1 meczu będzie Ci się wydawać że Ci lepiej idzie, a potem będzie tylko gorzej.

Opublikowano

duzy gap, czyli? :D

Na mapie z celownikami gralem zawsze celownikiem RPK.

Wydajnosc systemu:

Oski, czekam na 1 v 1! 

Opublikowano

cl_crosshairgap to jest ta luka w środku celownika (od tych kresek). Im większa wartość tym jest on bardziej zwężony, a przy zmniejszaniu wartości celownik się rozszerza. Jak masz większy ten odstęp, to łatwiej się strzela full auto, ale gorzej trafić trochę np. na dd2 w piachu kogoś, a przy mniejszym odstępie analogicznie na odwrót działa. Kwestia pogrania trochę i przyzwyczajenia się, możesz robić dobre full auto z małym gapem, jak i strzelać głowy na daleko z dużym gapem.

Opublikowano

Każdy może miec slabszy tydzien albo gorzej. Graj dm na pistoletach i mysl ciagle. Chodz tak zeby bylo ci latwo wychylic a przeciwnikowi ciezko cie ustrzelic. Patrz na movement przeciwnika. Mysl poprostu.

Opublikowano

Jest na to jedna prosta i najskuteczniejsza metoda: Play more ^-^ . Graj arenki, DM i turniejowe spolecznosci. Czynniki wpływające na słabą gre to m.in:

-niskie ciśnienie (ból głowy)

-0 skupienia

-stres (włącz na 5 min jakąś nutke i graj by sie uspokoić)

-złe siedzenie lub zła pozycja rąk (zrób tak, żebyś mial jak najwiecej miejsca na podkladce i by reka swobodnie chodzila)

-starte ślizgacze lub podkladka

-zimne ręce

-ktoś przeszkadza w pokoju

-rage, flame (staraj sie byc spokojny, nawet jeśli masz rusków i sie wkur*****)

-ciągłe latanie za fragami (ćwicz lekki prefire- masz filmik u Snipera 13')

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Okej, dzieki za te wskazowki :)

Wydajnosc systemu:

Oski, czekam na 1 v 1! 

Opublikowano

Takie szybkie pytanko jeszcze, jaki jest lepszy celownik? 

Statyczny czy ten co rozszerza sie ?

Wydajnosc systemu:

Oski, czekam na 1 v 1! 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...