Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z napisanym skryptem na SkyWars - error.

Palladin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio mam problem ze Skryptem w minecraft. Piszę obecnie skrypt na SkyWars na moim serwerze.

Ale przejdę do rzeczy. Mam tu taki prosty kodzik:

every 1 second:
    if {a1.can.go} is true:
        if {a1.time.to} is greater than 0:
            send "&4%{a1.time.to}%" to all players in world "skywars-arena1"
            remove 1 from {a1.can.go}
            play raw sound "note.pling" to all players in world "skywars-arena1" with volume 1 pitch 1
            stop

Chodzi o zaznaczoną linijkę. Gdy przeładuję skrypt wyświetla mi się taki oto error:

world '"skywars-arena1" with volume 1 pitch 1' is not a world (skywars.sk, line 64: play raw sound "note.pling" to all players in world "skywars-arena1" with volume 1 pitch 1)

Wszelkie informacje podam, gdy zostanę o nie poproszony. Pluginy związane ze skryptami zainstalowane na moim serwerze: Skript, SkQuery, WildSkript. Moja wersja to Spigot 1.7 - 1.8

Jeżeli jest coś niejasne, proszę o zgłoszenie. Z góry dziękuje za pomoc ;)

:D  Let's start with MPCForum :D

30/50/69/100/150/200/250...

Opublikowano

Czy twój świat  skywars-arena1 jest stworzony ?

Tak, bo nie wyskakuje błąd z wysyłaniem wiadomości do wszystkich na świecie "skywars-arena1". Jest tam już gotowa arenka skywars :)

Nie masz na to dodatku skunity.org zobacz jaki dodatek jest wymagany do muzyki

Na sk.unity pisze, że do użycia kodu "play raw sound" wystarczy SkQuery a ja go mam ;)

Oto link: https://www.skunity.com/effects#PlayRawSound

Jak się dokładniej przyjrzeć errorowi, który wyskakuje, to skrypt myśli, że nazwa świata, o którą mi chodzi to nie 'skywars-arena1' tylko 'skywars-arena1 with volume 1 pitch 1'. Bo error to nie '"skywars-arena1" is not a world' tylko '"skywars-arena1" with volume 1 pitch 1 is not a world'. Jeżeli ktoś wie o co chodzi to proszę o pomoc :D

Opublikowano

Czy twój świat  skywars-arena1 jest stworzony ?

Tak, bo nie wyskakuje błąd z wysyłaniem wiadomości do wszystkich na świecie "skywars-arena1". Jest tam już gotowa arenka skywars :)

Nie masz na to dodatku skunity.org zobacz jaki dodatek jest wymagany do muzyki

Na sk.unity pisze, że do użycia kodu "play raw sound" wystarczy SkQuery a ja go mam ;)

Oto link: https://www.skunity.com/effects#PlayRawSound

Jak się dokładniej przyjrzeć errorowi, który wyskakuje, to skrypt myśli, że nazwa świata, o którą mi chodzi to nie 'skywars-arena1' tylko 'skywars-arena1 with volume 1 pitch 1'. Bo error to nie '"skywars-arena1" is not a world' tylko '"skywars-arena1" with volume 1 pitch 1 is not a world'. Jeżeli ktoś wie o co chodzi to proszę o pomoc :D

Znalazłem problem! Zamiast napisać 'at all players in world "skywars-arena1"' napisałem 'to all players in world "skywars-arena1". Ale znalazłem ten błąd dzięki tobie, MsDaniel55, dzięki :D Dziękuje wszystkim, który chcieli mi pomóc! :D (błąd jest dość amatorski i mi trochę wstyd że poruszyłem ten temat :D :D ;D)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...