Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania dot. Prawa Jazdy

Huracan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, zdaje sobie sprawę że wiele było tematów dotyczące prawo jazdy ale jedynie części praktycznej co mnie nie interesuje, bardzo dobrze znam auta i jak prawidłowo się jeździ lecz moją słabą stroną jest część teorytyczna.Zostało mi jedynie kilka miesięcy żeby jakoś przygotować się na egzamin i ogólne pytania, wiem bardzo dobrze że mamy tu osoby które mają już od pewnego czasu te prawo jazdy i te pytanie kieruje właśnie do takich osób, co mogę się spodziewać na teście teorytycznym? ile ogólnie jest pytań, trudno zdać taki test, jak najlepiej się przygotować do takiego testu i co najlepiej zapamiętać? 

Opublikowano

Cześć, obecnie testu teoretycznego nie da się wyuczyć na pamięć bo baza pytań jest bardzo duża. Test teoretyczny w 80% jest na logiczne myślenie a tylko w 20 na wiedzę. Jedynym sposobem na trening jest masowe przerabianie próbnych testów i możesz je rozwiązywać na wielu stronach w internecie. Pytań jest 32 i każde z nich ma swoją wagę np. są pytania za 1 pkt, za 2pkt i 3 pkt i  na każde z nich masz określony czas na odpowiedź. Czas całego testu to 25 min. Maksymalnie możesz uzyskać 74 punkty a aby zdać musisz mieć minimum 68. Ja osobiście po przerobieniu 20 testów zdałem teorie za 2 razem osiągając max czyli 74. Na pierwszej próbie było 67;/

Podsumowując rób sobie 2-3 teściki dziennie i zobaczysz, że będzie Ci szło coraz lepiej bo niektóre pytania zaczną się powtarzać lub będą podobnie sformułowane.

Jak masz więcej pytania to pisz a chętnie odpowiem.

Cyrk.png

Opublikowano

>ile ogólnie jest pytań,

20 tak/nie + 12 ABCD

>trudno zdać taki test,

nie

>jak najlepiej się przygotować do takiego testu

rozwiązuj przykładowe testy do których dostęp otrzymales na plycie podczas kursu albo na stronie internetowej

>i co najlepiej zapamiętać?

wszystko

Opublikowano

Pytań w ogólnej bazie masz bardzo dużo, więc nie można przewidzieć co akurat TY dostaniesz na części teoretycznej.

Tak jak up rozwiązuj sobie testy i to w dużych ilościach i staraj się zapamiętać z nich jak najwięcej.Ja jeszcze w międzyczasie czytałam też kodeks drogowy co było dla mnie dość przydatne bo natrafiłam na pytania o których wcześniej czytałam.

Powodzenia ;) 

nE6BLlT.png

Opublikowano

Nie masz przejechane nawet pewnie 50km, a już twierdzisz, że ty idealnie jeździsz i nie masz z tym problemu.

Z teorią jest wszystko łatwe, wystarczy logiczne myślenie i chociaż odrobina wiedzy.

Opublikowano

Ja bez książki nie byłem w stanie rozwiązać żadnego testu pozytywnie, dopiero po przeczytaniu podręcznika wszystko szło na 74/74.

Więc jak nie dostaniesz książki od instruktora to nawet nie zabieraj się za testy bo zamiast zrozumieć je, wykujesz je na pamięć.

Opublikowano

Ja bez książki nie byłem w stanie rozwiązać żadnego testu pozytywnie, dopiero po przeczytaniu podręcznika wszystko szło na 74/74.

Więc jak nie dostaniesz książki od instruktora to nawet nie zabieraj się za testy bo zamiast zrozumieć je, wykujesz je na pamięć.

niepotrzebna jest książka gdy się uważało na lekcjach. Trzeba było chodzić i notować najważniejsze informacje - głównie liczbowe: jaka odległość w tunelu, jak szybko można jechać z przyczepą, ile wynosi droga hamowania itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...