Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czego Wam najbardziej brak obecnie w serverach?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak się ostatnio zastanawiałam, czego teraz najbardziej brakuje w mc?
Większość serverów które mi się ostatnimi czasy przewijają przez oczy to albo EasyHC, albo inny dość słaby niezbyt dopracowany server. 
I tu pojawia si\e pytanie. Gdyby była możliwość stworzenia serva,przystępnego dla graczy, w trybie + z rzeczami jakie lubią. 

Więc... Co chcieli byście na takim servie widzieć? Jakiego typu byłby to server? Dlaczego taki a nie inny? :)

Opublikowano

Na pewno chciałbym żeby były taki jak przy wersji poniżej 1.7.2 beta

Parę podstawowych pluginów i sam survival

Na wersje 1.7.2beta i poniżej, czy przykładowo obecne tylko coś typu spawnik + czysty survi z podstawowymi pluginami i normalnym dropem?:)

Opublikowano

Na obecnych serwerach najbardziej brakuje mi atmosfery jednak nie zależy ona od administracji tylko graczy. Osobiście zagrałbym na jakimś fb na nowszych wersjach jednak serwer powinien być prowadzony w taki sposób, żeby gra na nim nie kończyła się ze zbudowaniem domu co jest bardzo trudne. Jeżeli nie to to skyblock lub podobne mu np. lavablock, zawsze takie tryby mnie przyciągały. Tworząc taki serwer możesz inspirować się modyfikacjami, które wprowadzają nowe metody zdobywania przedmiotów, a nie tylko kopanie kamienia.

Opublikowano

Na obecnych serwerach najbardziej brakuje mi atmosfery jednak nie zależy ona od administracji tylko graczy. Osobiście zagrałbym na jakimś fb na nowszych wersjach jednak serwer powinien być prowadzony w taki sposób, żeby gra na nim nie kończyła się ze zbudowaniem domu co jest bardzo trudne. Jeżeli nie to to skyblock lub podobne mu np. lavablock, zawsze takie tryby mnie przyciągały. Tworząc taki serwer możesz inspirować się modyfikacjami, które wprowadzają nowe metody zdobywania przedmiotów, a nie tylko kopanie kamienia.

cos ala caveblock tylko z pvp jakimś?

Opublikowano

ja ostanio zrobiłem serwer ( chociaż jeszcze w budowie )  polegający i z dobranymi modami pod typowy surwival z udogodnieniami pod typowy tryb multi planowane są mini gry skyblocki działki gildie areny

modyfikacje trochę dodają skila real

- techniczne

- domowe

- kosmiczne

- wojenne

- przygodowe 

ciągle jest to aktualizowane więc gracze raczej nudzić się nie będą .  

odpowiedź na twoje pytanie dlaczego tryby hc

moim zdaniem dlatego że ludzi nudzi ciągłe budowanie i nic poza monotonią sam się o tym przekonałem

serwery hc dają do gry szybki reset intemów i ewentualnie bana jako środek zapobiegawczy przed znudzeniem i znienawidzeniem minecrafta

znowu z innej perspektywy gracze nie mają kasy na lepsze komputery albo i mają ale rodzicie nie chcą im kupić przez co nie mogą grać na serwerach na modach .

podkreślając nie przerzucą się za szybko albo w ogóle na inny tryb gry .

Opublikowano

Mnoe wkurzaja serwerki gdzie administracja niewie co to eventhandler a jak sie zapytasz o metode oncommand to pierdziela ci o skrypcie :D jak ktos ma sie brac za serwer to niech przynajmiej podstawy javy zna. Serwer ma byc bez skryptow i dobrze zrobiony. Jeszcze lepiej jak jest jedna kolorystyka :). Aktualnie 90% serwerow ma plugin skrypt. Niemam nic do samego pluginu ale jakby nie patrzec to wszystkie serwery ktore maja 500+ graczy niemaja pluginu skrypt bo maja programiste/ programistów ktorzy pisza pluginy. Dodatkowo powinna byc jakas ladna strona www bo to tez sie liczy. Minecraft to juz wieksza skala moim zdaniem i jak sie robi cos to trzeba wszystko od a do z dorobic

Mnie*

CzarnaWoda Here 

Trwa pościg za kasą, pozycją, dupami, gdzie ludzie rozminęli się z wartościami.
Tego nie wiem, ale spróbuj dać im palec, kto jest kto przekonasz się doskonale.
Hipokryci dla mnie daremnie ukryci, Ich dewizy, szydercze oczka, uśmiech Mona Lisy.

Pozdrawiam

Opublikowano

Mi na moim serwerku najbardziej brakuje oczywiście graczy, strasznie trudno o graczy bez dobrej reklamy u dużego youtubera, a zdobycie graczy takich na poziomie jest już wgl. nie możliwe.

Serwery EasyHC są ostatnimi czasy bardzo, bardzo hejcone. a znowu w Angli tryb o nazwie OP-Factions zyskuje bardzo na popularności, więc może i w Polsce się to przyjmie, jako że wyszła wersja 1.9, a że ja znam tylko jeden sensowny serwer który na niej stoi, to odpowiadając na twoje pytanie. Tak, brakuje mi serwerów na wersje 1.9 z trybem OP-Factions. Dziękuje!

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Wiadomo, serwery skyblock. Kiedys może też nie było ich pełno, ale na takich klasycznych serwerach z niewielkimi dodatkami grało się super ;-) Teraz jak jestem na jakimś serwerze i widzę te wszystkie dodatki typu Holographic Displays, ShopKeepers* itd... aż nie miło się na to patrzy ;-) Zachęcam zobaczyć na  x , lub x - Jedne z nielicznych serwerów bez "wielkich" dodatków. 

To ja Grands. Masz dobry wzrok! :)

Opublikowano

Mnoe wkurzaja serwerki gdzie administracja niewie co to eventhandler a jak sie zapytasz o metode oncommand to pierdziela ci o skrypcie :D jak ktos ma sie brac za serwer to niech przynajmiej podstawy javy zna. Serwer ma byc bez skryptow i dobrze zrobiony. Jeszcze lepiej jak jest jedna kolorystyka :). Aktualnie 90% serwerow ma plugin skrypt. Niemam nic do samego pluginu ale jakby nie patrzec to wszystkie serwery ktore maja 500+ graczy niemaja pluginu skrypt bo maja programiste/ programistów ktorzy pisza pluginy. Dodatkowo powinna byc jakas ladna strona www bo to tez sie liczy. Minecraft to juz wieksza skala moim zdaniem i jak sie robi cos to trzeba wszystko od a do z dorobic

Mnie*

Teraz toś dojebał jak czarny w bawełnie.

Typowo dziecinne widzenie, nie ma ałtolskich pluginuf to do dupy, spawn z neta gupi nie zagram.

Człowieku, gdybyś urodził się wcześniej i pograł na Indev i starych wersjach to byś takich głupot nie pisał, jeszcze nie tak dawno temu bo na wersjch 1.2 do 1.4 większość właścieiceli serwera nie znało poprawnie server.propetires a jakoś prowadzili serwery po kilka lat.

Dziś są dzieci z "autorskimi" pluginami i serwer działa maksymalnie kilka miesięcy.

Pamiętam jak kiedyś wchodziło się na serwer, brak spawnu albo jedynie jakiś kwadrat ogrodzony i tyle, brak zbędnego pierdzielenia się, można było okradać każdego, niszczyć 100% mapy i nikogo to nie ruszało.

Nawet spotykając graczy w lesie przechodził obok Ciebie jakby gdyby nic.

A dziś dzieci zniszczyły grę i nawet zbliżyć się nie da, nie mówiąc już właśnie o takich jak Ty.

Poza tym nie piszesz w Javie tylko w JavaScript ;) czyli małym kawałeczku javy i to tak małym że programista Javy nawet nie zna tego typu skryptowania w niej.

Mi?

Mi brakuje wersji Indev, czasy gdy pieca nie było, gdzie znajdując węgiel było się już bogatym, gdzie każdy blok był warty handlu, a nie jak dziś.

Gdzie po 15min gry smarkacze latają w diamentowym eq, klnąc na siebie.

Mam 21lat, a znam mniej przekleństw niż ta "dzieciarnia" z czatu na serwerze.

Pograłbym znów z 15osobami na małym serwerze gdzie limit to były 20 osób i nikt nie zwiększał slotów, to były czasy dla gracza a nie dla kasy gdzie serwer liczy po 1000 slotów.

Zwykły survival, może być nawet vanilla, choć przydałoby się logowanie.

Fajnie byłoby znów zejść do kopalni, na poziom ~19 i poszukać diamentów z tym dreszczem strachu że za rogiem czeka creeper albo szkielet.

Gdzie znalezienie diamentów było czymś co uwalniało uśmiech i odrazu leciało się Je gdzieś ukryć.

Czasy gdzie człowiek spokojnie mógł pograć a największa kłótnia kończyła się w kilka minut i był spokój.

Serwer gdzie Administracja była administracją a nie graczem z dostępem do większości komend za darmo.

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...