Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana nazwy strony, gdy nastąpi zmiana wartości $cb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W zależności od podstrony ($_GET['page']) możesz przypisywać do zmiennej np. $title = 'pierwszy'; 

Wyświetlasz go normalnie <?= $title ?>

Druga rzecz, to zdefiniuj sobie w tablicy dowolne tytuły, a nastepnie podmieniaj je np. setTimeout(changeTitle, 10000);

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

Opublikowano

@up czyli może być coś takiego? :

<title onload="setTimeout(changeTitle, 5000);"><?php include('1.php');?></title>

w pliku 1.php znajduje sie wartość która jest zmieniana

Opublikowano

ChangeTitle() jest to tylko nazwa funkcji, musisz sobie napisac takawa funkcje w js ktora bedzie sie odwolywac do tagu title i zmieniac jego wartosc.

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Opublikowano

Jeszcze raz.... mam $cb i ta wartość się sama zmienia ponieważ jest pobierana z Mysql.... to po co pisać funkcję która zmienia tą wartość skoro sama się zmienia gdy ktoś np. Wejdzie do puli.

Opublikowano

Chciałeś aby zmieniało się co XX sekund. Musisz do tego użyć javascript.

Opublikowano

Ehh, nikomu się nie chce pomyśleć..

<html>
   <head>
      <script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.min.js"></script>
      <title></title>
   </head>
<body>

<script type="text/javascript">

function changeTitle(){
        jQuery.get('a.php', function(data) {
            var title = data;
            $('title').text(title);
            setTimeout(changeTitle, 5000);
        });
    }
    changeTitle();
</script>

</body>
</html>

a.php

<?php
$numbers = array(1, 2, 3, 4, 5);

$rand = array_rand($numbers);

echo $rand + 1;
?>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...