Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Kha'zix

ShirXion

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co myślicie o mainowaniu Kazika na jungle? Prosiłbym o plusy i minusy tej postaci. Ponieważ wkrótce wbije 30lv i zaczynam grać na rankedach i dotychczas grałem kazikiem i nadal nim grać czy na rankedach jest słaby?

784091427630431250239.png

Opublikowano

Skoro dopiero zaczynasz to wydaje mi się, że mainując kha zixa jesteś w stanie dojść do golda bez wysiłku, natomiast na dłuższą metę nie ma to sensu. Tak naprawdę w tej grze połowa sukcesu to granie postaciami z mety, do których kha zix póki co nie należy :)

@Edit

Plusy i minusy powiadasz...

+dmg

+mobilność

+przyzwoity clear

-papier

-brak mocniejszych cc

-kiedy enemy trzyma się w kupie kha zix nic nie robi.

9uIymOb.png

Chętnie pomogę w sprawach: League of Legends, World of Warcraft.

W razie pytań PW.

Opublikowano

Skoro dopiero dobijasz 30 lvl to postać jest dla Ciebie dobra, w goldzie już może być problem. Plusami są przede wszystkim mocny dmg, escape i niewidzialność, minusy to to, że gdy team trzyma się razem to ciężko jest Ci coś wybić i odskoczyć oraz łatwo paść bo jest papierowaty do tego nie ma żadnych cc oprócz slowa.

Opublikowano

Kha zix jest zbyt papierową postacią.Musiałbyś się porządnie sfeedować w early żeby mieć wpływ na rozgrywkę.Oczywiście fajnie nim od czasu do czasu pograć bo jest ciekawą postacią ale nie nadaję się do mainowania.Jednak jeżeli dobrze Ci się nim gra to nikt Ci nie zabrania ;).

Opublikowano

Lee Sin zawsze był i zapewne będzie w mecie tierem 1-3 także ta postać będzie dużo solidniejsza :)

9uIymOb.png

Chętnie pomogę w sprawach: League of Legends, World of Warcraft.

W razie pytań PW.

Opublikowano

Aha, a jaką postać polecacie na dłuższą metę? Myślałem nad Lee sin lub Vi.

Nie polecam ci Lee Sina na niskie elo, jest on champem który traci bardzo dużo z upływem czasu gry a tam własnie dochodzi do przeciągania gier oraz do masy thowów. Jestem za Vi, jest ona postacią mobilną, z dużym dmg i bardzo przydatnym ultimatem. Fakt że jest to postać dość zapomniana, ale mogę powiedzieć że na serwerze testowym (PBE) dostała dość sporego buffa na dmg z E, także myślę że zaczniemy ją więcej widywać od następnego patcha. 

Opublikowano

Vi teraz jest bardzo dobra. 

izi ganki, duży dmg, leci w tanka, podrzuca do góry, ogólnie szybki clear jungli, obszarowe skille.

Opublikowano

Hmm a jakieś stuny, slowy ma?

Z q odrzucasz do tyłu a ulti podrzuca na 1.25sek.

Opublikowano

Mhm czyli dobre combo z yasuo :D Lee jest w rotacji wiec sobie go wytestuje i zarobię odrazu na Vi i dobije do 30lv, dzieki wszystkim za pomoc.

Edit:

Jezeli ktos chce ze mna pograc to zapraszam na pw bo będę szukał teamu na rankedy.

Temat można zamknąć.

784091427630431250239.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...