Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komisja wojskowa

Xelos111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

NIE WCHODZISZ W 2-3, JEDYNIE DO SZATNI A TAM POWINIENEŚ WEJŚĆ SAM. PEWNIE BĘDZIE LEKARZ, PIELĘGNIARKA CO ZMIERZY CI TĘTNO A LEKARZ SPRAWDZI CZY MASZ PŁASKOSTOPIE, COŚ TAM BĘDZIE KAZAŁ CI WYPROSTOWAĆ RĘCE I ZBADA CIĘ TĄ SŁUCHAWKĄ. SŁUCH, WZROK I PODASZ DANE CZY CHOROWAŁEŚ NA COŚ ITD. KUTASA NIE POKAZUJESZ I W DUPĘ TEŻ NIE BĘDZIE CI ZAGLĄDAŁ.. TO JUŻ NIE TE CZASY. 

ROZUMIEM, ŻE MASZ MAŁEGO PISIORKA I WSTYDZISZ SIĘ POKAZAĆ ALE POMYŚL, ŻE PRZEZ TE KILKA MIESIĘCY PRZEJDZIE WAS TAM KILKUSET WIĘC NA NASTĘPNY DZIEŃ O TOBIE ZAPOMNI, ELO POZDRO NIE MA CO SIĘ WSTYDZIĆ J**** DZIWKI.­

A CO DO TEGO, ŻE BOISZ SIĘ ZE USŁYSZĄ TE BARANY TO MOŻESZ POWIEDZIEĆ TEJ PIELĘGNIARCE, ŻE CHCESZ SAM WEJŚĆ I POWINNA CI POZWOLIĆ

1357577137-U262310.png

Opublikowano

Witam Chciałem się zapytać jak to jest z tymi oględzinami podczas komisji wojskowej . Mam pewien problem o którym wolałbym nie dzielić się ze światem (nie chodzi mi tu o lekarza bo lekarz to lekarz )Przecież jeśli gadamy za parawanem to osoby będące tam ze mną wszystko słyszą i tego się obawiam jak to jest . Z góry dzięki

Te tematy pojawiają się cyklicznie co roku. NIE BĘDĄ CI OGLĄDAĆ FIUTA. Rozbierasz się tylko do bielizny!

@Up: jak ja byłem na komisji, to wchodziliśmy grupami po 3 osoby, nie było żadnej szatni (tylko wieszak na ciuchy) ani żadnych parawanów :)

Opublikowano

Witam Chciałem się zapytać jak to jest z tymi oględzinami podczas komisji wojskowej . Mam pewien problem o którym wolałbym nie dzielić się ze światem (nie chodzi mi tu o lekarza bo lekarz to lekarz )Przecież jeśli gadamy za parawanem to osoby będące tam ze mną wszystko słyszą i tego się obawiam jak to jest . Z góry dzięki

Z tego co pamiętam. Rozbierasz się po prostu do majtek. Mierzą Cię, ważą, sprawdzają wzrok, sprawdzają plecy, pytają czy masz jakieś poważniejsze dolegliwości/choroby i to tyle. Ja mam dużą wadę wzroku. Z tablicy gówno odczytałem. Skrzywienie boczne kręgosłupa i nadwagę 19kg. Dostałem kategorię A.

@1361622928-U485574.pngLeftBrizzle takie geny niestety : d Chciałem schudnąć, ale nie mogę.

@Bakany rozbiera się do majtek, więc może je sobie wypchać.

Opublikowano

Z tego co pamiętam. Rozbierasz się po prostu do majtek. Mierzą Cię, ważą, sprawdzają wzrok, sprawdzają plecy, pytają czy masz jakieś poważniejsze dolegliwości/choroby i to tyle. Ja mam dużą wadę wzroku. Z tablicy gówno odczytałem. Skrzywienie boczne kręgosłupa i nadwagę 19kg. Dostałem kategorię A.

O k***a jaki dzik xD

@topic

Nie musisz się bać nie będą ci zaglądać do dziury ani we fiuta kiedyś tak było teraz już nie

Qoh6Zye.gif?1

Opublikowano

Co wy gadacie jak nie wiecie. Bylem na komisji wczoraj i musiałem pokazac "fiutka". Zależy od miejscowości wiec nie gadajcie, że te czasy minęły, bo tylko wprowadzacie w błąd.

Opublikowano

@MorN skończ p********. "... jak nie wiecie."

Ja byłem troszkę wcześniej od Ciebie, i nic nie pokazywałem. Chyba, że miałeś małego i chcieli się pośmiać.

Te czasy minęły. Nie wkladają Ci palców w dupe, nie dotykają kutasa. Przychodzisz ----> czekasz w kolejce ----> 5min jakichś badań na odpierdol ----> do domu.

Opublikowano

Co wy gadacie jak nie wiecie. Bylem na komisji wczoraj i musiałem pokazac "fiutka". Zależy od miejscowości wiec nie gadajcie, że te czasy minęły, bo tylko wprowadzacie w błąd.

No jak mieszkasz w jakimś Sosnowcu czy innej Łodzi to co się dziwić, że się roi od pedofili i zboczeńców :v

Ja miałem komisję z 2 lata temu i nic pokazywać nie musiałem.

Najpierw puścili nam prezentacje multimedialna a potem każdy pojedyńczo miał rozmowę z jakimś gościem (nazwimy to miejsce - rejestracją).

Pytał o dane, rodzinę, zainteresowania i inne sprawy. A potem był lekarz do którego wchodziliśmy pojedyńczo wyczytywani. Co badał? Stopy (czy jest grzybica), plecy (skolioza itp), waga/wzrost, wzrok, ciśnienie i słuchał jak się oddycha.

No i poprzez to dawali nam kategorie zdrowia. No i końcowo szło się do typka z WKU, który dał nam papierek do podpisania. Już nie pamiętam co dokładnie tam się znajdowało. Ale dał nam pouczenie, że jak będzie wojna bla bla to jesteśmy w stanie walczyć, więc zostaniemy powołani z tej rezerwy, wydał książeczkę wojskową i zapytał czy chce pełnić służbę wojsku (right now) no i to tyle.

Opublikowano

No jak mieszkasz w jakimś Sosnowcu czy innej Łodzi to co się dziwić, że się roi od pedofili i zboczeńców :v

Ja miałem komisję z 2 lata temu i nic pokazywać nie musiałem.

Najpierw puścili nam prezentacje multimedialna a potem każdy pojedyńczo miał rozmowę z jakimś gościem (nazwimy to miejsce - rejestracją).

Pytał o dane, rodzinę, zainteresowania i inne sprawy. A potem był lekarz do którego wchodziliśmy pojedyńczo wyczytywani. Co badał? Stopy (czy jest grzybica), plecy (skolioza itp), waga/wzrost, wzrok, ciśnienie i słuchał jak się oddycha.

No i poprzez to dawali nam kategorie zdrowia. No i końcowo szło się do typka z WKU, który dał nam papierek do podpisania. Już nie pamiętam co dokładnie tam się znajdowało. Ale dał nam pouczenie, że jak będzie wojna bla bla to jesteśmy w stanie walczyć, więc zostaniemy powołani z tej rezerwy, wydał książeczkę wojskową i zapytał czy chce pełnić służbę wojsku (right now) no i to tyle.

Ale jak można walczyć, jak taki laik(np ja) nigdy nie posługiwał się karabinem? Nie ma jako tako żadnych przeszkoleń czy cuś? 

Deus vult

Opublikowano

co jeśli jesteś pacyfistą i 2 miesiące po komisji wyjeżdżasz na stałe zagranice? co jesli jestes chory psychicznie i na wojnie strzelalbys do polaków bo ich nienawidzisz? xD tego nie stwierdzą, ale byloby ciekawie gdybym dostał broń na wojnie. Na pewno nie oddalbym zycia za ten kraj XDDD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...