Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Bios Haslo

Dawidziuk

Pytanie

Opublikowano

Witajcie,

Dnia dzisiejszego z zmieniłem sobie hasło na biosa z "deron123" na przycisk enter, po zmianie nie jestem wstanie zalogować sie.

Pomożecie jakoś zalogować się ba laptopa?

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko rozkręcenie laptopa i próbowanie resetu epromu biosu. Jest kilka sposobów i musisz wszystkie sprawdzić. 

Wyciągnięcie baterii i zwarcie końcówek w gnieździe albo w układzie biosu 

Jak poprzedni nie pomaga poszukanie na płycie punktów resetu cemos , nie wiem gdzie jest w tym laptopie  powinien być  koło biosu ( lub baterii )  albo pod pamięcią ( google i poszukaj lub pytaj na forum supportu ) 

jak nic nie pomaga programem killcemos z odpowiednio nagranego pena. 

Reszta to metody serwisowe więc zrobisz w serwisie tylko bo nikt nie udostępni ci softu do resetu czy generowania hasła do zablokowanego biosu 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Enter bios czy system ?

Bios, Miałem ustawione 2 hasła na Bios i Master Bios i zmieniłem je klikając przycisk "Enter", jeżeli możesz to opisz mi czym się różni Bios od system bo może być tak ze jednak ustawiłem na system xD

Mój laptop to asus k46ca

Ogólnie problem polega na tym ze nie mogę się dostać do niczego, bez wpisania tego hasła

Opublikowano

Zrobiłem tak jak napisałeś, lecz utraciłem wszystkie dane czyli po prostu nie mam prawdopodobnie systemu, tzn aktualnie po uruchomieniu włącza mi się Bios xD, poradzisz coś na to? No i dzięki wielkie za pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...