Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który hosting lepiej wybrać - FiberHost, czy może CraftHost?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , planuje otworzyć serwer minecraft na crafthost i potrzebuje informacji o nim :

-Ile osób utrzyma vps (crafthost) za 160zł

-Jak wygląda panel

-Co o nim sądzicie

Lub jeszcze FiberHost oferta tnt diamond 120zł

to samo co u góry :)

Które lepsze ?

OFERTA CRAFTHOST :

page_offer_vps_2.png
4 rdzenie procesora Intel Xeon 3,4Ghz  
page_offer_vps_3.png
12GB pamięci RAM DDR3  
page_offer_vps_4.png
25GB przestrzeni dyskowej

Sprzedam pliki z własnego serwera Minecraft! 

Na serwerze gra sporo osób (+200 graczy!)

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Opublikowano

Jeśli wybierać pomiędzy dwoma ofertami to lepiej wypadnie VPS, niestety nie mamy podane tutaj dokładnie jakiego Xeona otrzymujemy. Generalnie jak panel wygląda to Ci nie powiem, gdyż nigdy nie miałem u nich serwera VPS, zapewne po kontakcie z supportem dostaniesz serwer testowy na jakieś 24h. Ilość osób zależy od silnika oraz wtyczek jakich użyjesz na swoim serwerze. ;)

Co o nim sądzę? Według mnie trochę kiepska oferta, zważywszy na cenę, dodatkowo nie mamy podanej dokładnej nazwy procesora (choć pewnie po kontakcie z supportem otrzymałbyś taką informację). Na Twoim miejscu zastanowiłbym się nad VPS Cloud 3 od OVH, może dostajesz trochę mniej pamięci ram, ale przy poprawnie skonfigurowanym serwerze nie powinno to być problemem.

Opublikowano

Poleciłbym Ci bardziej LVLUP [kvm].

Fiberhost nie oferuje nic godnego uwagi, maszyny !wszystkie! Sa warte 50% wymienionej ceny. Cała ta ekipa to banda dzieciorkow z technikum informatycznego, nadająca się jedynie do naprawy drukarek w firmie Zbigniew Szkło i Szyby.

Nie testowałem usług crafthost, natomiast moi znajomi tak, nie mieli żadnych uwag a gra chodziła bezbłędnie.

Podaj mi specyfikacje ofert bo nie chce ich szukać, spróbuje wyczarować jakaś liczbę graczy, sadzać po cenie powinna dać radę śmiało z 110+

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

@HOMER12 , to oferta z crafthost :

page_offer_vps_2.png

4 rdzenie procesora Intel Xeon 3,4Ghz  

page_offer_vps_3.png

12GB pamięci RAM DDR3  

page_offer_vps_4.png

25GB przestrzeni dyskowej

Z tego co wiem to ytcore ma tam swój serwer i działa bez lagów przy 230 osobach

Sprzedam pliki z własnego serwera Minecraft! 

Na serwerze gra sporo osób (+200 graczy!)

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Opublikowano

Fiberhost to totalny złom, nie dawaj im hajsu. Mają bardzo kiepskie usługi.

VPS na crafthoście są drogie ale porządne. Mogę polecić Ci również vpsy z OVH czy Lvlup.pro - taniej jest, a jakość usług bardzo wysoka :)

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Polecam fiberhost. Najlepszy.

* ------------------------*
| 100 300 500 700 900   |
|
200 400 600 800 1000 |
*-------------------------*

Opublikowano

Witaj, nie polecam crafthostu jak ja miałęm tam serwer to mieli stale jakieś problemy z silnikiem i były lagi, bądź serwer byłz niewiadomych powodów OFF-LINE

Co do panelu, jest przezroczysty, łatwy do opanowania.

Tak jak pisałem wyżej jak masz takie pieniądze to lepiej kupić serwer na LVLUP bądź na mint jakiś VPS, a zrobisz lepiej :).

Opublikowano

Polecam VPS'a na LVLUP, mają maszyny od ovh(Z tego co pamiętam), lub centralnie od ovh. Nie polecam tych enderchestów, fiberhostów itd.

Opublikowano

ja też  się zastanawiam czy z crafthostu się nie przenieść bo jak pytałem o silniki takie żeby chodziło 2 w 1 tzn mody i pluginy to nie działało i nie chcieli mi pomóc w sprawdzeniu dlaczego . praktycznie są jak jacyś ludzie co nie pomagają o mało co cierpliwości nie straciłem jak mój serwer będzie gotowy na 100 % to gdzieś się wykupi serwer . :)

tak samo jak pytałem dlaczego crashuje przy modyfikacjach serwer z forge ... odpowiedź była niby prosta ale udzielić jej już nawet nie raczył :) a chodziło o mody wizualne dla graczy i generujące czyli dla serwera :) tak więc serwery mogą nie lagować ale za to nie otrzymacie konkretnej odpowiedzi na swoje pytania ja już się o tym przekonałem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...